Szukana fraza: Autor: czeremcha <1...@g...com>
Znaleziono: 762 wiadomości
2014-11-12 21:42:30 | czeremcha inne posty tego autora
W dniu środa, 12 listopada 2014 15:37:11 UTC+1 użytkownik Jarosław Sokołowski napisał: > Mrówka jest budowlana. Można tam kupić gwoździe, rurę, żabkę czy inną > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Wszyscy mają Biedę...2014-11-12 21:46:24 | czeremcha inne posty tego autora
My kupujemy sardynki w Tesco - bo są oczyszczone z łusek, a łuski sardynka ma jak na tak małą rybkę wyjątkowo podłe. Ości czy kręgosłupy rybie mi nie przeszkadzają /w sensie - ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Patelnie (trochę spamująco)2014-11-17 10:04:23 | czeremcha inne posty tego autora
Wiem, jak wygląda emaliowany garnek i wiem, jak wygląda powłoka ceramiczna. Wiem, na czym polega różnica np. w myciu takiego garnka. Wiem, że zawartość nie przypala się i nie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kuchniologia szczęścia :-)2014-11-17 10:05:55 | czeremcha inne posty tego autora
Lubię jej programy i jej przepisy - a to nie zawsze idzie w parze :-) Ania [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Patelnie (trochę spamująco)2014-11-17 17:11:22 | czeremcha inne posty tego autora
W dniu poniedziałek, 17 listopada 2014 16:11:48 UTC+1 użytkownik FEniks napisał: > No i nie mam pewności, czy dno się nie odkształci, nie > wybrzuszy, może zbyt wcześnie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Patelnie (trochę spamująco)2014-11-17 17:24:17 | czeremcha inne posty tego autora
W dniu poniedziałek, 17 listopada 2014 14:12:05 UTC+1 użytkownik Jarosław Sokołowski napisał: > No to już mam porównanie! Dziękuję! Dało się -- jak kto zdolny, to > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Pomysły na wołowinę2014-11-18 21:42:58 | czeremcha inne posty tego autora
Zawsze można przerobić na hinduską albo chińską modłę... Ania [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Pomysły na wołowinę2014-11-19 17:39:27 | czeremcha inne posty tego autora
Nie każdy Hindus to hindus ;-) Parę dni temu robiłam nihari curry z jagnięciny - z użyciem oryginalnej mieszanki przypraw. Mięso - do wyboru - wołowina, baranina, kurczak. Z braku ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Pomysły na wołowinę2014-11-20 10:05:06 | czeremcha inne posty tego autora
W dniu środa, 19 listopada 2014 22:18:21 UTC+1 użytkownik FEniks napisał: > Nie wiem, czy ta moja wołowina się do tego nada, bo jest chuda, a piszą, > że powinna mieć ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Pomysły na wołowinę2014-11-22 11:08:19 | czeremcha inne posty tego autora
Poza tym - piernik był składnikiem sosu szarego, staropolskiego. Więc staropolskie katarzynki bez polewy będą pasowały jak najbardziej. Piernik do sosu - czy do ryby - do dziś ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia