Szukana fraza: Autor: "Danka" <j...@z...nl>
Znaleziono: 396 wiadomości
2001-02-14 13:17:46 | Danka inne posty tego autora
MOja babcia tez taki ryz robila. Jednak dodawala do niego jeszcze troche margaryny lub masla ( tak kilka skrawkow powtykala ), zeby sie nie za bardzo przypiekl i nie wysechl w piekarniku. A ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Danie walentykowe2001-02-14 13:21:58 | Danka inne posty tego autora
Fajnie macie, ze macie z kim zjesc dzisiaj rozmantyczna kolacje. MOj chlop wlasnie wyszedl do pracy i wroci ( przy dobrych wiatrach ) ok. 23.30. ...:((( Fajnie, co? Pozdr., Danka ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Danie walentykowe2001-02-14 18:57:26 | Danka inne posty tego autora
W Holandii 65% ludzi uwaza ten dzien za przesade i darmowa strate pieniedzy twierdzac, ze to nic innego, jak tylko jedna wielka komercja. Pewnie maja troche racji, ale wedlug mnie trzeba ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Krewetki, oliwki...2001-02-14 21:38:27 | Danka inne posty tego autora
Czy musi byc akurat kremowka? Nie mozna innej smietany uzyc? Poza tym brzmi zachecajaco. Pozdr., Danka "Kamila Perczak" <c...@m...pl> schreef in bericht ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Krewetki, oliwki...2001-02-16 13:43:37 | Danka inne posty tego autora
Aha! Dzieki wielkie! Pozdr., Danka "Kamila Perczak" <c...@m...pl> schreef in bericht news:96hg8t$qov$1@news.tpi.pl... > > . > > Szczerze mówiąc, nie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Ananasowiec - inaczej2001-02-16 13:49:23 | Danka inne posty tego autora
A ja sie niedawno zastanawialam, jaka masa by mi wyszla ( jesli by wyszla ) ze zmieszania prawie zastygnietej galaretki z prawie zastygnietym budyniem. Czy takie cos zastygloby normalnie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: migreny2001-02-16 18:08:03 | Danka inne posty tego autora
MOja siostra tez cierpiala na migrene. Najpierw myslala, ze to tylko bardzo silne bole glowy. Ale gdy ja odwieziono do szpitala prawie nietomna z bolu, okazalo sie, ze to migrenka. Zrobili ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: ocet winny:bialy i czerwony-do czego?2001-02-16 18:09:44 | Danka inne posty tego autora
No wlasnie. Kilka dni temu zadalam prawie identyczne pytanie: ktory jest lepszy - bianco czy ten czarny. A czy wie ktos moze czy olej z truffli jest dobry? Pozdr., Danka ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: ocet winny:bialy i czerwony-do czego?2001-02-17 22:56:02 | Danka inne posty tego autora
Dziekuje Wladyslawie za odpowiedz. Czy smazac np. mieso moge dodac troche ciemnego balsamico? Czy tez nie nadaje sie on raczej do tych celow? "Wladyslaw Los" ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
O.T. - dialekty2001-02-19 11:52:24 | Danka inne posty tego autora
Sorry, ze pisze tutaj, ale to dlatego, ze sa na tej grupie z calej Polski i nie tylko. Znajomy z USA, starszy pan, ktory po wojnie wyemigrowal, poszukuje jakichs info o polskich dialektach ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia