Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia 4-ta rocznica slubu :)

Grupy

Szukaj w grupach

 

4-ta rocznica slubu :)

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-09-09 12:45:32

Temat: 4-ta rocznica slubu :)
Od: "Faraonka" <rudakocicaNO__@__SPAMpoczta.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

witam
dzisiaj obchodzimy 4 rocznice slubu
jestem na urlopie wiec wymyslam :)

>> na obiad (raczej standard)
ziemiaki, kapusta zapiekana ze smietana, karczek i sos pieczarkowy
>>na deser
tort (biszopt z 6 jaj podzielony na pol), bita smietana, w srodku troche
banana drobno siekanego i nektarynki, na gorze rowniez ozdobiony
nektarynkami i bialym winogronem
>>na kolacje (heheh przy swieczce) ;-)
koreczki z zoltego sera, parowek slaskich i oliwek
salatka z pomidorow, zoltego sera i majonezu (podobno dobra, robie pierwszy
raz)
zestaw owocow do wyboru na polmisku
wedlina zwinieta w rolon a w srodku pasek papryki czerwonej
no jeszcze swieze pieczywo, maslo

co myslicie o takim zestawie??

--
Z pozdrowieniami
Faraonka - Krystyna P.
--
http://vikitina.prv.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-09-09 12:50:17

Temat: Re: 4-ta rocznica slubu :)
Od: "Basia" <b...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


tort (biszopt z 6 jaj podzielony na pol), bita smietana, w srodku troche
> banana drobno siekanego i nektarynki, na gorze rowniez ozdobiony
> nektarynkami i bialym winogronem


nie wiem jak robisz śmietane do tortu, ale ja radzę zastabilizować ja
żelatyną, zeby nie podeszła wodą, zwłaszcza że będzie z dodatkiem owoców.
Banany warto skropic sokiem z cytryny, bo dość szybko ciemnieją.

> >>na kolacje (heheh przy swieczce) ;-)
> koreczki z zoltego sera, parowek slaskich i oliwek

tutaj parówki zastąpiłabym inną, szlachetniejszą wędliną - kabanosy, kawałki
szynki, no chyba że jesteście wielbicielami parówek.


serdecznie pozdrawiam, gratuluję rocznicy i miłego świętowania zyczę
Basia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-09 13:04:27

Temat: Re: 4-ta rocznica slubu :)
Od: "Faraonka" <rudakocicaNO__@__SPAMpoczta.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Basia" <b...@o...pl> napisał w wiadomości
news:chpjjl$b6u$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> tort (biszopt z 6 jaj podzielony na pol), bita smietana, w srodku troche
> > banana drobno siekanego i nektarynki, na gorze rowniez ozdobiony
> > nektarynkami i bialym winogronem
>
> nie wiem jak robisz śmietane do tortu, ale ja radzę zastabilizować ja
> żelatyną, zeby nie podeszła wodą, zwłaszcza że będzie z dodatkiem owoców.
> Banany warto skropic sokiem z cytryny, bo dość szybko ciemnieją.

tak wlasnie zrobilam dodalam taki specyfik "smietan-fix" czy cos takiego
(wyprobowane i dziala), a banany tez skropione :)

> > >>na kolacje (heheh przy swieczce) ;-)
> > koreczki z zoltego sera, parowek slaskich i oliwek
>
> tutaj parówki zastąpiłabym inną, szlachetniejszą wędliną - kabanosy,
kawałki
> szynki, no chyba że jesteście wielbicielami parówek.

wlasnie dlatego sa parowki :) - malzonek je po prostu pochlania, no i
oczywiscie oliwki, ja natomiast lubie ser :))

> serdecznie pozdrawiam, gratuluję rocznicy i miłego świętowania zyczę
> Basia

dzieki wielkie :))


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

gruchy
kulinarny atlas GW - warto?
Sałatka z dorsza
pietruszka w domu
Zapiekany ryż z jabłkami i bitą śmietaną-prosze o przepis:)

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »