| « poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2007-02-03 10:21:11
Temat: Re: Alkohole - StrogonowWladyslaw Los napisał(a):
> Raz wspomniałem, że bywa, że się dodaje wina.
No widzisz, starczyło raz wspomnieć, a jak zapadło w pamięć.
>Jednak sam tego nie robię,
> chociaż odrobina białego wina do deglazowania patelni może być warta
> wypróbowania. Koniak jednak bardziej przemawia do wyobraźni.
Mojej nie.
--
pa, BBjk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2007-02-03 10:42:14
Temat: Re: Alkohole - Strogonow
"BBjk" <b...@Q...pl> wrote in message
news:eq1nku$n25$2@inews.gazeta.pl...
> Wladyslaw Los napisał(a):
>
>> Raz wspomniałem, że bywa, że się dodaje wina.
>
> No widzisz, starczyło raz wspomnieć, a jak zapadło w pamięć.
>
>>Jednak sam tego nie robię, chociaż odrobina białego wina do deglazowania
>>patelni może być warta wypróbowania. Koniak jednak bardziej przemawia do
>>wyobraźni.
>
> Mojej nie.
Przez tego robaka.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2007-02-03 12:25:57
Temat: Re: Alkohole - StrogonowWladyslaw Los napisał(a):
> In article <eq1i7o$an4$1@inews.gazeta.pl>, BBjk <b...@Q...pl>
> wrote:
>
>> Panslavista napisał(a):
>> [...]
>>
>> Ela, nie bierz poważnie tych głupot, jakie wypisuje poprzednik.
>> Dopraw stroganova winem.
>
> Do stroganowa niezbędne są następujące składniki:
>
> polędwica wołowa
> masło
> śmietana
> sól, pieprz
>
> ewentualnie mąka do oprószenia mięsa i bulion do zdeglasowania patelni.
>
> Często stosuje się jeszcze następujące dodatki, ale są one dyskusyjne
>
> cebula
> pieczarki
> musztarda
> koncentrat pomidorowy
>
> Cała reszta to frymuśne...
ja tam czasem frymusnie ogorkow kiszonych pocietych w paski nadokladam...
pozdrawiam
Mars
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2007-02-03 21:53:55
Temat: Re: Alkohole - Strogonow
Użytkownik "elżbieta" <e...@w...pl> napisał w wiadomości
news:eq08ia$7u4$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Pytam więc, czym można zastąpić te trunki? Czy na przykład whisky może
> być, bo akurat to mam? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Dodałam kieliszek wina.
Strogonoff był znakomity.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2007-02-04 13:18:11
Temat: Re: Alkohole - StrogonowMarsjasz <m...@g...pl> w % i napisał(a):
>
>> Cała reszta to frymuśne...
> ja tam czasem frymusnie ogorkow kiszonych pocietych w paski nadokladam...
Tym sposobem Stroganow niebezpiecznie zaczyna przypominać soljankę?
--
Konrad J. Brywczyński "ZUS z pewnością jest instytucją
k...@b...com przestepczą, ale nie można nazwać
www.brywczynscy.com jej zorganizowaną."
GG:1528179 Marek A. Salwa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2007-02-04 13:54:15
Temat: Re: Alkohole - StrogonowIn article
<AB409EF0A2905646A2B9707867F08DC3013F3AE9@jplwant003
.jasien.net>,
Konrad Brywczyński <http://cerbermail.com/?EPpJiWnVOQ> wrote:
> Marsjasz <m...@g...pl> w % i napisał(a):
> >
> >> Cała reszta to frymuśne...
> > ja tam czasem frymusnie ogorkow kiszonych pocietych w paski nadokladam...
>
> Tym sposobem Stroganow niebezpiecznie zaczyna przypominać soljankę?
tyle, że soljanka to zupa. Właśnie zrobiłem ją dzisiaj na obiad. :-) Ale
fakt, ogórki kwaszone do stroganowa mają się nijak.
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |