Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Bardzo szybkie przepisy Wigilijne

Grupy

Szukaj w grupach

 

Bardzo szybkie przepisy Wigilijne

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-12-06 01:01:15

Temat: Bardzo szybkie przepisy Wigilijne
Od: "Magdalena Busk" <m...@h...com> szukaj wiadomości tego autora

Witajcie!
Poszukuje bardzo szybkich, polskich przepisow Wigilijnych. Od 5 lat urzadzam
Swieta podwojne, tzn. wg. polskiej i szwedzkiej tradycji. W efekcie, co roku
ubywa mi jedna potrawa, ze wzgledu na ograniczenie czasowe. Na pewno bedzie
wiec barszcz grzybowy, grzybki smazone i sledz w oleju, z cebulka. Na
stronie p. Joanny Duszczynskiej widzialam super przepis na barszczyk, ale
niestety, sok z burakow to tutaj rarytas (z reszta nawet zurek do barszczu
grzyb. musze robic sama). BTW czy uszka do barszczu mozna zamrazac?

Macie jakies fajne przepisy, przy ktorych nie spedze kilku dni? Bo druga
wersja, niepostna, z pieczona szynka w roli glownej, tez musi byc gotowa na
czas...

Dzieki, magda


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2000-12-10 14:36:24

Temat: Re: Bardzo szybkie przepisy Wigilijne
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Magdalena Busk" <m...@h...com> napisał...
> Witajcie!
> Poszukuje bardzo szybkich, polskich przepisow Wigilijnych.
[...]
> Na pewno bedzie
> wiec barszcz grzybowy, grzybki smazone i sledz w oleju, z cebulka. Na
> stronie p. Joanny Duszczynskiej widzialam super przepis na barszczyk...
[...]
> BTW czy uszka do barszczu mozna zamrazac?

Magdaleno!...
Dzięki z pochwałę mojego lenistwa - przepisu na barszczyk...
Od dwóch dni wisi na mojej stronie równie świetny ;-) przepis na śledzika...
A jeśli chodzi o uszka do barszczu i pierogi to oczywiście można je
zamrażać.
Moja metoda jest taka, że zamrażam ugotowane, delikatnie okraszone
masełkiem. Układam każdy oddzielnie na płycie do zamrażania w zamrażarce. Po
zamarznięciu przekładam do torebek. Odgrzewać można równie dobrze w
mikrofalówce jak i w piekarniku, a nawet w garnku z wodą. Zależy jaki chcemy
uzyskać efekt...
Mam nadzieję, że moja rada się na coś przyda...
Pozdrawiam
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

prawie golabki/intro
Kuchenka bez termometru
kurczak ale jak?
ZNACIE JUZ PUSZKKKE?............... ..................
Jak oliwki traca gorycz

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »