| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-12-06 01:01:15
Temat: Bardzo szybkie przepisy WigilijneWitajcie!
Poszukuje bardzo szybkich, polskich przepisow Wigilijnych. Od 5 lat urzadzam
Swieta podwojne, tzn. wg. polskiej i szwedzkiej tradycji. W efekcie, co roku
ubywa mi jedna potrawa, ze wzgledu na ograniczenie czasowe. Na pewno bedzie
wiec barszcz grzybowy, grzybki smazone i sledz w oleju, z cebulka. Na
stronie p. Joanny Duszczynskiej widzialam super przepis na barszczyk, ale
niestety, sok z burakow to tutaj rarytas (z reszta nawet zurek do barszczu
grzyb. musze robic sama). BTW czy uszka do barszczu mozna zamrazac?
Macie jakies fajne przepisy, przy ktorych nie spedze kilku dni? Bo druga
wersja, niepostna, z pieczona szynka w roli glownej, tez musi byc gotowa na
czas...
Dzieki, magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-12-10 14:36:24
Temat: Re: Bardzo szybkie przepisy Wigilijne
Użytkownik "Magdalena Busk" <m...@h...com> napisał...
> Witajcie!
> Poszukuje bardzo szybkich, polskich przepisow Wigilijnych.
[...]
> Na pewno bedzie
> wiec barszcz grzybowy, grzybki smazone i sledz w oleju, z cebulka. Na
> stronie p. Joanny Duszczynskiej widzialam super przepis na barszczyk...
[...]
> BTW czy uszka do barszczu mozna zamrazac?
Magdaleno!...
Dzięki z pochwałę mojego lenistwa - przepisu na barszczyk...
Od dwóch dni wisi na mojej stronie równie świetny ;-) przepis na śledzika...
A jeśli chodzi o uszka do barszczu i pierogi to oczywiście można je
zamrażać.
Moja metoda jest taka, że zamrażam ugotowane, delikatnie okraszone
masełkiem. Układam każdy oddzielnie na płycie do zamrażania w zamrażarce. Po
zamarznięciu przekładam do torebek. Odgrzewać można równie dobrze w
mikrofalówce jak i w piekarniku, a nawet w garnku z wodą. Zależy jaki chcemy
uzyskać efekt...
Mam nadzieję, że moja rada się na coś przyda...
Pozdrawiam
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |