From: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Bardzo szybkie przepisy Wigilijne
Date: Sun, 10 Dec 2000 15:36:24 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 30
Message-ID: <9104go$n72$1@news.tpi.pl>
References: <vdgX5.1768$Kd1.270090@newsb.telia.net>
Reply-To: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: 213.77.89.3
X-Trace: news.tpi.pl 976459096 23778 213.77.89.3 (10 Dec 2000 14:38:16 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 10 Dec 2000 14:38:16 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.ipartners.pl!news.astercity.net!news.tpi.pl!not-for-mail
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:38641
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Magdalena Busk" <m...@h...com> napisał...
> Witajcie!
> Poszukuje bardzo szybkich, polskich przepisow Wigilijnych.
[...]
> Na pewno bedzie
> wiec barszcz grzybowy, grzybki smazone i sledz w oleju, z cebulka. Na
> stronie p. Joanny Duszczynskiej widzialam super przepis na barszczyk...
[...]
> BTW czy uszka do barszczu mozna zamrazac?
Magdaleno!...
Dzięki z pochwałę mojego lenistwa - przepisu na barszczyk...
Od dwóch dni wisi na mojej stronie równie świetny ;-) przepis na śledzika...
A jeśli chodzi o uszka do barszczu i pierogi to oczywiście można je
zamrażać.
Moja metoda jest taka, że zamrażam ugotowane, delikatnie okraszone
masełkiem. Układam każdy oddzielnie na płycie do zamrażania w zamrażarce. Po
zamarznięciu przekładam do torebek. Odgrzewać można równie dobrze w
mikrofalówce jak i w piekarniku, a nawet w garnku z wodą. Zależy jaki chcemy
uzyskać efekt...
Mam nadzieję, że moja rada się na coś przyda...
Pozdrawiam
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
|