| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-04-11 20:10:42
Temat: Re: Bedac pod Wroclawiem jadlam taka kielbache...
>
>>> jakby byl relish to by mial ocet w sobie.
>fakt.
>
>> A co wchodzi w sklad gentelman's relish?
>> Pewnie zaraz sprawdze na www, ale i tak pytam.
>> jest b.drogi w sklepie.
>
>pewnie facet i butelka octu ;-)
>
>Waldek
to pasta z anchois. komponuje sie dobrze z malymi grzaneczkami
Krysia
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeeds.Com, Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeeds.com The Largest Usenet Servers in the World!
------== Over 100,000 Newsgroups - Ulimited downloads - 19 servers ==-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-04-11 20:34:52
Temat: Re: Bedac pod Wroclawiem jadlam taka kielbache...> >> A co wchodzi w sklad gentelman's relish?
> >> Pewnie zaraz sprawdze na www, ale i tak pytam.
> >> jest b.drogi w sklepie.
> >pewnie facet i butelka octu ;-)
> to pasta z anchois. komponuje sie dobrze z malymi grzaneczkami
Niezle, rozgnieciony, smierdzacy i nieogolony dzentelmen.
;-)))
--
Pozdr. Jerzy Nowak
"Remember that ignorance is expensive."
"Own a good set of encyclopedia."
http://www.wiw.pl/biblioteka/encyklopedia/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-11 22:49:54
Temat: Re: Bedac pod Wroclawiem jadlam taka kielbache...From: "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk>
> w bardzo drogiej knjapie jadlam colacannon (juz opisywany czyli
> puree z kartofli z duszonym porem, smietana niestety oraz
> odorobina sera zoltego), smazona kielbache pt cumberland
W tym lunch-barze, w ktorym jadam maja wlasnie kartofelki pod beszamelem, z
duszonym porem, marchewka i serem na wierzchu... mmmmm....
Por rulez ;-))
Macabra
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-12 08:19:42
Temat: Re: Bedac pod Wroclawiem jadlam taka kielbache...>
>Monisu - ten colcannon to juz to, co napisalam wyzej.
OK, wymieszam ziemnaczki z porem, smietana i serem.
Ja na szybko to robie zawsze puree ze smietana i majernakiem - tez dobre.
a kielbasa
>to pewnie u Was nieobecna, wiec w zastepstwie moze byc biala.
>upieczona.
Biala, w slimaczek, do pikearnika??? Bez sosu, tluszczu itp????
>
>O kalorie woleniepytac.
Ja juz dawno sie pogodzilam, ze to co dobre, to kaloryczne. Z rzeczy dobrych a
niekalorycznych to znam tylko pomidory i bazylie:)))))
Monisia
--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-12 08:30:01
Temat: Re: Bedac pod Wroclawiem jadlam taka kielbache...Monisiatko napisala:
> Ja juz dawno sie pogodzilam, ze to co dobre, to kaloryczne. Z rzeczy dobrych a
> niekalorycznych to znam tylko pomidory i bazylie:)))))
"Wszystko co dobre, jest albo zakazane, albo nieprzyzwoite, albo
tuczące". (Nie wiem, czy nie przekręciłam, ale sens był taki ;-))
Krycha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-12 08:44:44
Temat: Re: Bedac pod Wroclawiem jadlam taka kielbache...
Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:uqsabu01fqq6a7ivik3eim45b3tcpfkeiu@4ax.com...
> Bylam jako dodatek do gosci u kogos i ten ktos zrobil swoje
> popisowe danie:
Zrobilam wczoraj, pyszne bylo, monz pial z zachwytu i zapowiedzial ze on
takie chce czesto. A ta cebulka z jabluszkiem i czosnkiem i sliweczka,
pyszna marmoladka sie zrobila. Jak nie z kielbaska to na pewno sama
marmoladke bede robic do chlebka albo do jakiegos innego mieska. Mniam
Daga
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-12 08:54:23
Temat: Re: Bedac pod Wroclawiem jadlam taka kielbache...>"Wszystko co dobre, jest albo zakazane, albo nieprzyzwoite, albo
>tuczące". (Nie wiem, czy nie przekręciłam, ale sens był taki ;-))
>
>Krycha
>
No moze nie wszystko (np. pomidory:))), ale niestety wiekszosc.
Czasami to chcialabym nie lubic gotowac - pewnie wtedy schudlabym.
Monisia
--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-12 09:48:42
Temat: Re: Bedac pod Wroclawiem jadlam taka kielbache...> Zrobilam wczoraj, pyszne bylo, monz pial z zachwytu i zapowiedzial ze on
> takie chce czesto. A ta cebulka z jabluszkiem i czosnkiem i sliweczka,
> pyszna marmoladka sie zrobila. Jak nie z kielbaska to na pewno sama
> marmoladke bede robic do chlebka albo do jakiegos innego mieska. Mniam
>
> Daga
Dagmaro,
Ja tez wczoraj zrobilam :-)) I tez bylo dobre. Dodalam jeszcze kilka
pokrojonych suszonyh sliwek i majeranku troche, a podlalam woda po sliwkach
i piwkiem. Mniammm.... Polecam.
Bozenka z Wilna :o)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ICQ 81838200 http://bozena.samorzad.pw.edu.pl
www i FAQ grupy: http://www.kuchenny.faq.prv.pl/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-12 10:05:52
Temat: Re: Bedac pod Wroclawiem jadlam taka kielbache...
>a kielbasa
>>to pewnie u Was nieobecna, wiec w zastepstwie moze byc biala.
>>upieczona.
>Biala, w slimaczek, do pikearnika??? Bez sosu, tluszczu itp????
Ten nasz cumberland, jak kazda surowa kielbasa tu ma raczej duzo
w sobie tluszczu wiec sie ja nakluwa widelcem, sok plus tluszcz
wyplywaja tak, ze musze ulewac.
>
>>
>>O kalorie woleniepytac.
>Ja juz dawno sie pogodzilam, ze to co dobre, to kaloryczne. Z rzeczy dobrych a
>niekalorycznych to znam tylko pomidory i bazylie:)))))
>
>Monisia
sa jeszcze maliny ;)))
Mango tez, ale pewnie te pare kalorii ma ;))
Krysia
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeeds.Com, Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeeds.com The Largest Usenet Servers in the World!
------== Over 100,000 Newsgroups - Ulimited downloads - 19 servers ==-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-12 10:07:10
Temat: Re: Bedac pod Wroclawiem jadlam taka kielbache...
>Zrobilam wczoraj, pyszne bylo, monz pial z zachwytu i zapowiedzial ze on
>takie chce czesto. A ta cebulka z jabluszkiem i czosnkiem i sliweczka,
>pyszna marmoladka sie zrobila. Jak nie z kielbaska to na pewno sama
>marmoladke bede robic do chlebka albo do jakiegos innego mieska. Mniam
>
>Daga
>
no to sie bardzo ciesze ze wyszlo dobre.
Autorem jest artysta, ktoren pragnie zostac anonimowym, jako ze
zyje z obrazow a nie z garow ;))
Krysia
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeeds.Com, Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeeds.com The Largest Usenet Servers in the World!
------== Over 100,000 Newsgroups - Ulimited downloads - 19 servers ==-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |