Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Bedac pod Wroclawiem jadlam taka kielbache...

Grupy

Szukaj w grupach

 

Bedac pod Wroclawiem jadlam taka kielbache...

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-04-11 14:03:48

Temat: Re: Bedac pod Wroclawiem jadlam taka kielbache...
Od: "Bożena" <b...@s...pw.edu.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Ojej, taki owocowy zestaw z kielbasa nigdy nie przyszedlby mi do glowy...

Mi tez nie przyszedl, az nie znlazlam na stronie Grzesia przepisu na parowki
o smaku nieparowkowym. Tyle ze w parowkach nie bylo powidel i czosnku, a
zamiast wody piwo z rosolem. Bardzo dobre wyszlo.... Przepis pod reka, wiec
moge wkleic. Mam nadzieje, ze Grzegorz sie nie obrazi.

Dzis napewno zostanie wyprobowana kielbasa z powidlami i czosnkiem. Napisze
co wyszlo.

Bozenka z Wilna :o)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ICQ 81838200 http://bozena.samorzad.pw.edu.pl
www i FAQ grupy: http://www.kuchenny.faq.prv.pl/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-04-11 14:16:13

Temat: Re: Bedac pod Wroclawiem jadlam taka kielbache...
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>
>Dzis napewno zostanie wyprobowana kielbasa z powidlami i czosnkiem. Napisze
>co wyszlo.
>
>Bozenka z Wilna :o)


Nie zapomnij o jablkaaaaaaach!

Krysia
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeeds.Com, Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeeds.com The Largest Usenet Servers in the World!
------== Over 100,000 Newsgroups - Ulimited downloads - 19 servers ==-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-04-11 14:22:03

Temat: Re: Bedac pod Wroclawiem jadlam taka kielbache...
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora



>>znaczy sie onion marmalade? baaardzo to lubie, oj bardzo, ale
>>moja cierpliwosc wystawiana jest podczas smazenia na probe
>>straszliwa..
>>
>>Krysia
>>K.T. - starannie opakowana
>
>Ja prosze o wyjasnienie co toonion marmolada. I jak sie to je. Oraz jak sie
>robi - tak ze szczegolami.
>
>Monisiatko
>kochajace cebule miloscia czysta i bezinteresowna


Proste jak kolo.
Cebuli duzo (jak sugeruje praktyczna pani Krycha) pokroic w tzw
piorka, rzucic na troszeczke oleju z maslem (olej smazy, maslo
nadaje kolorek) i smazyc/dusic baaaardzo powoli i baaardzo dlugo
- powinno bardziej lub mniej zbrazowiec (ja dodaje pod koniec
odrobinke cukru, niech sie skarmelizuje i wymiesza ze zlota juz
cebula, lekko posolona), byc miekkie do rozpadania sie wrecz.
cebula sie rozdziaguje w sosie, przy jakims miesie,

ta propozycja jest tak jakby o krok cofnieta od tego
rozpadu...musi byc geste samo w sobie i niesamowicie smaczne.
mnie pasuje do wszystkiego i luzem. i na chleb...

w bardzo drogiej knjapie jadlam colacannon (juz opisywany czyli
puree z kartofli z duszonym porem, smietana niestety oraz
odorobina sera zoltego), smazona kielbache pt cumberland
(zwinieta w slimaka, bardzo dobra, cos a la biala polska), obok
byla ta marmelada.

wydaje mi sie ze do wieprzowin roznych pasuje jak ulal

Krysia
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeeds.Com, Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeeds.com The Largest Usenet Servers in the World!
------== Over 100,000 Newsgroups - Ulimited downloads - 19 servers ==-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-04-11 14:24:11

Temat: Re: Bedac pod Wroclawiem jadlam taka kielbache...
Od: Waldemar Krzok <w...@u...fu-berlin.de> szukaj wiadomości tego autora


> Ja prosze o wyjasnienie co toonion marmolada. I jak sie to je. Oraz jak sie
> robi - tak ze szczegolami.

no jak się robi, to właśnie było opisane. Krysia dała dziecku imię,
angielskie. Marmolada cebulowa.

A tak apropos: toto cebulowe nazywa się naprawdę marmalade? Myślałem, że
marmalade to tylko orange i lemon, reszta owocowego to preserve a toto
cebulowe to relish. Jak to jest naprawdę?

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-04-11 14:24:53

Temat: Re: Bedac pod Wroclawiem jadlam taka kielbache...
Od: "Bozena" <b...@s...pw.edu.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Nie zapomnij o jablkaaaaaaach!
>
> Krysia
> K.T. - starannie opakowana

Alez oczywiscie, ze pamietam. I jeszcze cebula. Zastanawiam sie tylko, co
bedzie, jak dorzuce tam jeszce kilka sliwek suszonych. Zostalo mi jeszcze
troche z moich wilenskich zapasow.

Bozenka z Wilna :o)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ICQ 81838200 http://bozena.samorzad.pw.edu.pl
www i FAQ grupy: http://www.kuchenny.faq.prv.pl/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-04-11 14:36:12

Temat: Re: Bedac pod Wroclawiem jadlam taka kielbache...
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>
>A tak apropos: toto cebulowe nazywa si? naprawd? marmalade? My?la?em, ?e
>marmalade to tylko orange i lemon, reszta owocowego to preserve a toto
>cebulowe to relish. Jak to jest naprawd??
>
>Waldek

jakby byl relish to by mial ocet w sobie.
Krysia
marmelada pewnie bo tobrzmimodnie ;)

Krysia

P.S. Ja czynie bardzo dobry pineapple relish do smazonej szynki
(gammon), takiej surowej. chyba. przepisu nie napisze chyba, bo
wydaje mi sie, ze wykonalam swoj przydzial postow na dzisiaj ;)

Krysia
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeeds.Com, Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeeds.com The Largest Usenet Servers in the World!
------== Over 100,000 Newsgroups - Ulimited downloads - 19 servers ==-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-04-11 14:37:20

Temat: Re: Bedac pod Wroclawiem jadlam taka kielbache...
Od: "Monisiatko" <M...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

>Proste jak kolo.
>Cebuli duzo (jak sugeruje praktyczna pani Krycha) pokroic w tzw
>piorka, rzucic na troszeczke oleju z maslem (olej smazy, maslo
>nadaje kolorek) i smazyc/dusic baaaardzo powoli i baaardzo dlugo
>- powinno bardziej lub mniej zbrazowiec (ja dodaje pod koniec
>odrobinke cukru, niech sie skarmelizuje i wymiesza ze zlota juz
>cebula, lekko posolona), byc miekkie do rozpadania sie wrecz.
>cebula sie rozdziaguje w sosie, przy jakims miesie,
>
>ta propozycja jest tak jakby o krok cofnieta od tego
>rozpadu...musi byc geste samo w sobie i niesamowicie smaczne.
>mnie pasuje do wszystkiego i luzem. i na chleb...
>
>w bardzo drogiej knjapie jadlam colacannon (juz opisywany czyli
>puree z kartofli z duszonym porem, smietana niestety oraz
>odorobina sera zoltego), smazona kielbache pt cumberland
>(zwinieta w slimaka, bardzo dobra, cos a la biala polska), obok
>byla ta marmelada.
>
>wydaje mi sie ze do wieprzowin roznych pasuje jak ulal
>
>Krysia
>K.T. - starannie opakowana
>
Mniam, mniam.....
brzmi smacznie. Prosze jeszcze ilosc kalorii podac i wplyw na watrobe:))))
To ja jeszcze poprosze szczegoly tej kielbaski i puree, bo ja nie widzialam
nigdzie. pewnie mi watek znikl....
ale jestem glodna....
a w pracy do 19.00 dzis
ale potem ide na founde , mniam.....
Monisiatko
glodne, wiec poirytowane






--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-04-11 14:48:31

Temat: Re: Bedac pod Wroclawiem jadlam taka kielbache...
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>>w bardzo drogiej knjapie jadlam colacannon (juz opisywany czyli
>>puree z kartofli z duszonym porem, smietana niestety oraz
>>odorobina sera zoltego), smazona kielbache pt cumberland
>>(zwinieta w slimaka, bardzo dobra, cos a la biala polska), obok
>>byla ta marmelada.
>>
>>wydaje mi sie ze do wieprzowin roznych pasuje jak ulal
>>
>>Krysia
>>K.T. - starannie opakowana
>>
>Mniam, mniam.....
>brzmi smacznie. Prosze jeszcze ilosc kalorii podac i wplyw na watrobe:))))
>To ja jeszcze poprosze szczegoly tej kielbaski i puree, bo ja nie widzialam
>nigdzie. pewnie mi watek znikl....
>ale jestem glodna....
>a w pracy do 19.00 dzis
>ale potem ide na founde , mniam.....
>Monisiatko
>glodne, wiec poirytowane


Monisu - ten colcannon to juz to, co napisalam wyzej. a kielbasa
to pewnie u Was nieobecna, wiec w zastepstwie moze byc biala.
upieczona.

O kalorie woleniepytac. wplywa na watrobe, e lepiej machnac reka
i wziac zapasowy raphaholin czy jak mu tam

Krysia
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeeds.Com, Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeeds.com The Largest Usenet Servers in the World!
------== Over 100,000 Newsgroups - Ulimited downloads - 19 servers ==-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-04-11 15:24:43

Temat: Re: Bedac pod Wroclawiem jadlam taka kielbache...
Od: <i...@y...com> szukaj wiadomości tego autora


> jakby byl relish to by mial ocet w sobie.

A co wchodzi w sklad gentelman's relish?
Pewnie zaraz sprawdze na www, ale i tak pytam.
jest b.drogi w sklepie.

iza

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-04-11 16:16:39

Temat: Re: Bedac pod Wroclawiem jadlam taka kielbache...
Od: waldemar z domu <w...@t...de> szukaj wiadomości tego autora


>> jakby byl relish to by mial ocet w sobie.
fakt.

> A co wchodzi w sklad gentelman's relish?
> Pewnie zaraz sprawdze na www, ale i tak pytam.
> jest b.drogi w sklepie.

pewnie facet i butelka octu ;-)

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ] . 3 . 4


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Smalec - od czego zacząć???
placek razowy
Zazdroszcze wam
Krówka - ciasto (P)
Sernik z jabłkami (P)

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »