From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Bedac pod Wroclawiem jadlam taka kielbache...
Date: Thu, 11 Apr 2002 15:22:03 +0100
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
Message-ID: <l...@4...com>
References: <a93tg1$rkj$1@news.lublin.pl> <6...@n...onet.pl>
<b...@4...com> <0...@p...pl>
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
NNTP-Posting-Host: 127.0.0.1
Lines: 44
X-Authenticated-User: 4074246
X-Comments: This message was posted through Newsfeeds.com - http://www.newsfeeds.com
X-Comments2: IMPORTANT: newsfeeds.com does not condone, nor support, spam or any
illegal or copyrighted postings.
X-Report: Please report abuse to <a...@N...com>
Organization: Posted Via Newsfeeds.com = SPEED+RETENTION+COMPLETION =
http://www.newsfeeds.com
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!newsfeed.gamma.ru!Gamma.RU!nntp.abs.net!news.maxwell.syr.edu!
news-out.nuthinbutnews.com!feed-ev1!propagator-sterling!news-in.nuthinbutnews.c
om!corp-goliath.newsgroups.com!not-for-mail
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:103559
Ukryj nagłówki
>>znaczy sie onion marmalade? baaardzo to lubie, oj bardzo, ale
>>moja cierpliwosc wystawiana jest podczas smazenia na probe
>>straszliwa..
>>
>>Krysia
>>K.T. - starannie opakowana
>
>Ja prosze o wyjasnienie co toonion marmolada. I jak sie to je. Oraz jak sie
>robi - tak ze szczegolami.
>
>Monisiatko
>kochajace cebule miloscia czysta i bezinteresowna
Proste jak kolo.
Cebuli duzo (jak sugeruje praktyczna pani Krycha) pokroic w tzw
piorka, rzucic na troszeczke oleju z maslem (olej smazy, maslo
nadaje kolorek) i smazyc/dusic baaaardzo powoli i baaardzo dlugo
- powinno bardziej lub mniej zbrazowiec (ja dodaje pod koniec
odrobinke cukru, niech sie skarmelizuje i wymiesza ze zlota juz
cebula, lekko posolona), byc miekkie do rozpadania sie wrecz.
cebula sie rozdziaguje w sosie, przy jakims miesie,
ta propozycja jest tak jakby o krok cofnieta od tego
rozpadu...musi byc geste samo w sobie i niesamowicie smaczne.
mnie pasuje do wszystkiego i luzem. i na chleb...
w bardzo drogiej knjapie jadlam colacannon (juz opisywany czyli
puree z kartofli z duszonym porem, smietana niestety oraz
odorobina sera zoltego), smazona kielbache pt cumberland
(zwinieta w slimaka, bardzo dobra, cos a la biala polska), obok
byla ta marmelada.
wydaje mi sie ze do wieprzowin roznych pasuje jak ulal
Krysia
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeeds.Com, Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeeds.com The Largest Usenet Servers in the World!
------== Over 100,000 Newsgroups - Ulimited downloads - 19 servers ==-----
|