Data: 2002-04-11 14:22:03
Temat: Re: Bedac pod Wroclawiem jadlam taka kielbache...
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
>>znaczy sie onion marmalade? baaardzo to lubie, oj bardzo, ale
>>moja cierpliwosc wystawiana jest podczas smazenia na probe
>>straszliwa..
>>
>>Krysia
>>K.T. - starannie opakowana
>
>Ja prosze o wyjasnienie co toonion marmolada. I jak sie to je. Oraz jak sie
>robi - tak ze szczegolami.
>
>Monisiatko
>kochajace cebule miloscia czysta i bezinteresowna
Proste jak kolo.
Cebuli duzo (jak sugeruje praktyczna pani Krycha) pokroic w tzw
piorka, rzucic na troszeczke oleju z maslem (olej smazy, maslo
nadaje kolorek) i smazyc/dusic baaaardzo powoli i baaardzo dlugo
- powinno bardziej lub mniej zbrazowiec (ja dodaje pod koniec
odrobinke cukru, niech sie skarmelizuje i wymiesza ze zlota juz
cebula, lekko posolona), byc miekkie do rozpadania sie wrecz.
cebula sie rozdziaguje w sosie, przy jakims miesie,
ta propozycja jest tak jakby o krok cofnieta od tego
rozpadu...musi byc geste samo w sobie i niesamowicie smaczne.
mnie pasuje do wszystkiego i luzem. i na chleb...
w bardzo drogiej knjapie jadlam colacannon (juz opisywany czyli
puree z kartofli z duszonym porem, smietana niestety oraz
odorobina sera zoltego), smazona kielbache pt cumberland
(zwinieta w slimaka, bardzo dobra, cos a la biala polska), obok
byla ta marmelada.
wydaje mi sie ze do wieprzowin roznych pasuje jak ulal
Krysia
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeeds.Com, Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeeds.com The Largest Usenet Servers in the World!
------== Over 100,000 Newsgroups - Ulimited downloads - 19 servers ==-----
|