| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-11-09 19:22:30
Temat: BefsztykChce zastosowac diete, ktorej glownym skladnikiem ma byc befsztyk. Najgorsze
jest jednak to, ze niegdy go nie jadlam i nie umiem przyrzadzic. Czy jest
kilka sposob jege sporzadzania, czy moze w gre wchodzi tylko jedna
mozliwosc. Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi.
--
Natalia Slowik,
Hosting lepszy niz miod! Kliknij, skosztuj slodyczy!
==========> http://www.beep.pl/?n=1
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-11-09 20:00:08
Temat: Re: BefsztykNatalia Slowik - www.beep.pl wrote:
> Chce zastosowac diete, ktorej glownym skladnikiem ma byc befsztyk.
> Najgorsze jest jednak to, ze niegdy go nie jadlam i nie umiem przyrzadzic.
> Czy jest kilka sposob jege sporzadzania, czy moze w gre wchodzi tylko
> jedna mozliwosc. Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi.
zależy, co ta twoja dieta zaleca. Befsztyk to smażony stek wołowy, jak nazwa
wskazuje. Smażysz na gorącej blasze (lub patelni) po obu stronach tak, jak
lubisz. Jak lubisz krwiste, to krócej, jak całkiem nieżywe, to dłużej.
Reszta (przyprawy) zależy od widzimisię (lub widzidietodawcasię). Co to za
dieta? Jedz befsztyki, to nie będzie pieniędzy na cokolwiek innego?
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-11 13:41:04
Temat: Re: Befsztyk
Użytkownik "waldemar z domu" <w...@t...de> napisał w
wiadomości news:aqjpg4$cjo$02$1@news.t-
> zależy, co ta twoja dieta zaleca. Befsztyk to smażony stek wołowy, jak
nazwa
> wskazuje.
Poędwica wołowa, tylko i wyłącznie polędwica. plastry grubości ok 1-15 cm.
Broń boże rozbijać jakkolwiek.
> Smażysz na gorącej blasze (lub patelni) po obu stronach tak, jak
> lubisz. Jak lubisz krwiste, to krócej, jak całkiem nieżywe, to dłużej.
pamiętać należy jedynie o tym aby solić pod sam koniec smażenia, bo inaczej
mięso twardnieje.
Oprócz soli nie powinno się go w zasadzie niczym doprawiać.
(Powinno też smażyć się go na maśle, ale wtedy nie wiem,czy warunki diety
będą zachowane)
pozdrówka
Quef.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-11 14:15:37
Temat: Re: Befsztyk"Quefear" <q...@p...onet.pl> a écrit dans le message de news:
aqobg3$t88$...@n...onet.pl...
>
> Poędwica wołowa, tylko i wyłącznie polędwica. plastry grubości ok 1-15 cm.
>
Ach, ty jadasz taakie befsztyki ? Ja bym to raczej nazwala obsmazonym
rostbeefem :-))
Ewcia, miesozerna
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-11 15:55:26
Temat: Re: BefsztykEwa (siostra Ani) N. wrote:
> Ach, ty jadasz taakie befsztyki ? Ja bym to raczej nazwala obsmazonym
> rostbeefem :-))
proszę w takim razie o objaśnienie, czym powinien być befsztyk?
pozdrawiam
również mięsożerny Quef
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-11 16:54:19
Temat: Re: Befsztyk"Quefear" <Q...@p...onet.pl> a écrit dans le message de news:
aqoju3$gnu$...@n...onet.pl...
> Ewa (siostra Ani) N. wrote:
>
> > Ach, ty jadasz taakie befsztyki ? Ja bym to raczej nazwala obsmazonym
> > rostbeefem :-))
>
> proszę w takim razie o objaśnienie, czym powinien być befsztyk?
>
Och, po prostu nie powinien miec grubosci od 1 do 15 [sic] cm :-)
> Poędwica wołowa, tylko i wyłącznie polędwica. plastry grubości ok 1-15 cm.
Ewcia
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-11 19:40:56
Temat: Re: BefsztykEwa (siostra Ani) N. wrote:
> Och, po prostu nie powinien miec grubosci od 1 do 15 [sic] cm :-)
A no jasne
zabrakło przecinka:))
przepraszam
dzięki
pozdrawiam
Quef
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-11 20:50:11
Temat: Re: Befsztyk> > Och, po prostu nie powinien miec grubosci od 1 do 15 [sic] cm :-)
>
> A no jasne
> zabrakło przecinka:))
> przepraszam
> dzięki
> pozdrawiam
Mnie tam przecinki nawet w befsztyku nie zrażają, jadłem grubsze, nawet
2-2,5 cm i nawet takie wolę.
;-)))
--
Pozdr. Jerzy Nowak
"Learn the rules. Then break some."
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |