Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Befsztyk

Grupy

Szukaj w grupach

 

Befsztyk

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-11-09 19:22:30

Temat: Befsztyk
Od: "Natalia Slowik - www.beep.pl" <n...@b...pl> szukaj wiadomości tego autora

Chce zastosowac diete, ktorej glownym skladnikiem ma byc befsztyk. Najgorsze
jest jednak to, ze niegdy go nie jadlam i nie umiem przyrzadzic. Czy jest
kilka sposob jege sporzadzania, czy moze w gre wchodzi tylko jedna
mozliwosc. Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi.

--
Natalia Slowik,
Hosting lepszy niz miod! Kliknij, skosztuj slodyczy!
==========> http://www.beep.pl/?n=1




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-11-09 20:00:08

Temat: Re: Befsztyk
Od: waldemar z domu <w...@t...de> szukaj wiadomości tego autora

Natalia Slowik - www.beep.pl wrote:

> Chce zastosowac diete, ktorej glownym skladnikiem ma byc befsztyk.
> Najgorsze jest jednak to, ze niegdy go nie jadlam i nie umiem przyrzadzic.
> Czy jest kilka sposob jege sporzadzania, czy moze w gre wchodzi tylko
> jedna mozliwosc. Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi.

zależy, co ta twoja dieta zaleca. Befsztyk to smażony stek wołowy, jak nazwa
wskazuje. Smażysz na gorącej blasze (lub patelni) po obu stronach tak, jak
lubisz. Jak lubisz krwiste, to krócej, jak całkiem nieżywe, to dłużej.
Reszta (przyprawy) zależy od widzimisię (lub widzidietodawcasię). Co to za
dieta? Jedz befsztyki, to nie będzie pieniędzy na cokolwiek innego?

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-11 13:41:04

Temat: Re: Befsztyk
Od: "Quefear" <q...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "waldemar z domu" <w...@t...de> napisał w
wiadomości news:aqjpg4$cjo$02$1@news.t-

> zależy, co ta twoja dieta zaleca. Befsztyk to smażony stek wołowy, jak
nazwa
> wskazuje.

Poędwica wołowa, tylko i wyłącznie polędwica. plastry grubości ok 1-15 cm.
Broń boże rozbijać jakkolwiek.

> Smażysz na gorącej blasze (lub patelni) po obu stronach tak, jak
> lubisz. Jak lubisz krwiste, to krócej, jak całkiem nieżywe, to dłużej.

pamiętać należy jedynie o tym aby solić pod sam koniec smażenia, bo inaczej
mięso twardnieje.
Oprócz soli nie powinno się go w zasadzie niczym doprawiać.
(Powinno też smażyć się go na maśle, ale wtedy nie wiem,czy warunki diety
będą zachowane)

pozdrówka

Quef.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-11 14:15:37

Temat: Re: Befsztyk
Od: "Ewa \(siostra Ani\) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora

"Quefear" <q...@p...onet.pl> a écrit dans le message de news:
aqobg3$t88$...@n...onet.pl...
>
> Poędwica wołowa, tylko i wyłącznie polędwica. plastry grubości ok 1-15 cm.
>

Ach, ty jadasz taakie befsztyki ? Ja bym to raczej nazwala obsmazonym
rostbeefem :-))

Ewcia, miesozerna

--
Niesz !

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-11 15:55:26

Temat: Re: Befsztyk
Od: "Quefear" <Q...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Ewa (siostra Ani) N. wrote:

> Ach, ty jadasz taakie befsztyki ? Ja bym to raczej nazwala obsmazonym
> rostbeefem :-))

proszę w takim razie o objaśnienie, czym powinien być befsztyk?

pozdrawiam
również mięsożerny Quef

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-11 16:54:19

Temat: Re: Befsztyk
Od: "Ewa \(siostra Ani\) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora

"Quefear" <Q...@p...onet.pl> a écrit dans le message de news:
aqoju3$gnu$...@n...onet.pl...
> Ewa (siostra Ani) N. wrote:
>
> > Ach, ty jadasz taakie befsztyki ? Ja bym to raczej nazwala obsmazonym
> > rostbeefem :-))
>
> proszę w takim razie o objaśnienie, czym powinien być befsztyk?
>


Och, po prostu nie powinien miec grubosci od 1 do 15 [sic] cm :-)

> Poędwica wołowa, tylko i wyłącznie polędwica. plastry grubości ok 1-15 cm.

Ewcia

--
Niesz !

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-11 19:40:56

Temat: Re: Befsztyk
Od: "Quefear" <Q...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Ewa (siostra Ani) N. wrote:

> Och, po prostu nie powinien miec grubosci od 1 do 15 [sic] cm :-)

A no jasne
zabrakło przecinka:))
przepraszam
dzięki
pozdrawiam

Quef

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-11 20:50:11

Temat: Re: Befsztyk
Od: "Jerzy" <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

> > Och, po prostu nie powinien miec grubosci od 1 do 15 [sic] cm :-)
>
> A no jasne
> zabrakło przecinka:))
> przepraszam
> dzięki
> pozdrawiam

Mnie tam przecinki nawet w befsztyku nie zrażają, jadłem grubsze, nawet
2-2,5 cm i nawet takie wolę.
;-)))
--
Pozdr. Jerzy Nowak

"Learn the rules. Then break some."



--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Kuchnia Japonska czesc 1
Co z udźca cielęcego!
sernik opadniety
? Naczynia krzemionkowe/ceramiczne ?
RE: KFC czesc 3

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »