Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia sernik opadniety

Grupy

Szukaj w grupach

 

sernik opadniety

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-11-09 15:42:35

Temat: sernik opadniety
Od: "Winnie" <l...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

ciekawe czy ktos zrozumie moj maly problem: sernik mi opadl.... taki fajny
ze zbita smietana i bialkami, mial byc super puszysty a on sobie upadl na
duchu... wiecie moze czemu go to spotkalo?

pozdrawiam
winnie


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-11-09 21:34:39

Temat: Re: sernik opadniety
Od: "m" <m...@N...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

Winnie <l...@p...onet.pl> napisał(a):

> ciekawe czy ktos zrozumie moj maly problem: sernik mi opadl.... taki fajny
> ze zbita smietana i bialkami, mial byc super puszysty a on sobie upadl na
> duchu... wiecie moze czemu go to spotkalo?

Jeśli ręcznie sera w makutrze w pocie czoła nie ucierałaś, to mogło go to
spotkać:))
Mnie zawsze się robi zakalec, kiedy użyję Brauna. Masa serowa robi się
puszysta, napompowana powietrzem, pięknie rośnie w piekarniku, i klap...
A poważnie, użyj maszynki do mięsa. Nie można wbijać do pieczonej masy
serowej za dużo powietrza.

Może jednak przyczyna była inna?


--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-10 05:28:44

Temat: Re: sernik opadniety
Od: l...@a...com (Lilibell555) szukaj wiadomości tego autora

>Mnie zawsze się robi zakalec, kiedy użyję Brauna. Masa serowa robi się
>puszysta, napompowana powietrzem, pięknie rośnie w piekarniku, i klap...
>A poważnie, użyj maszynki do mięsa. Nie można wbijać do pieczonej masy
>serowej za dużo powietrza.
>
>Może jednak przyczyna była inna?
>
Hmm...ja zawsze robie w robocie(Kitchen Aid) i wychodzi dobrze.Prawie nic nie
opada a powietrza mu nie zaluje.
Pozdr.Dot


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-11 12:30:19

Temat: Re: sernik opadniety
Od: k...@p...onet.pl szukaj wiadomości tego autora

Serniki na ogol odrobinke opadaja, ale tylko odrobinke. Jesli zas za duzo, to
trzeba zmienic przepis, albo upiec go oblozonego kruchym ciastem (spod i gora) -
przestaje to byc sernik klasyczny (zwany przez niektorych wiedenskim), ale po
polaniu czekolada albo polewa jest znakomity, a nie opada...

Pzdr

Kundzia

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

? Naczynia krzemionkowe/ceramiczne ?
RE: KFC czesc 3
RE: KFC czesc 2
RE: KFC
czyta tylko plec najpiekniejsza :))

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »