Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Beszamel _ problem

Grupy

Szukaj w grupach

 

Beszamel _ problem

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-03-08 19:11:33

Temat: Re: Beszamel _ problem
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los) szukaj wiadomości tego autora

Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> wrote:


> Monatowa uzywala,moze nie knura, ale kostki!Ź ha!
> Wladyslaw mowil. Ha!

Wspominala raczej o koncentratach Maggiego i Liebiega, ale mogla tez
uzywac Knorra. Carl Heinrich Knorr zalozyl swoj interes w 1838 r.

Wladyslaw

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-03-09 02:19:36

Temat: Re: Odp: Beszamel _ problem
Od: "Art(Gruby)" <Art[Gruby]@icbleu.org> szukaj wiadomości tego autora

"Agata Solon" <a...@p...onet.pl> wrote:


>
>Kostke knorra do beszamelu??!!!!!!! Profanie jeden, nic dziwnego, ze wyszedl
>beznadziejny! Chcesz stawac do konkursu na fast-food miesiaca? ;o))))
>
>Agata Solon, naturalna
>

Ale to wyciag z krowy tez jest...czego Ty uzywasz???
;-))
Art(Gruby)
Abyssus abyssum invocat.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-10 07:53:09

Temat: Re: Beszamel _ problem
Od: "asia" <a...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Uzytkownik "Wladyslaw Los" <w...@t...com.pl> napisal w wiadomosci
news:1frhyyf.em5ugi1v10cw0N%wlos@tele.com.pl...
> asia <a...@w...pl> wrote:
>
> > Najpierw przygotowuję sos beszamelowy: na patelni rozpuszczam mas"o,
> > patelnię zdejmuję z ognia i dodaję mąkę - dok"adnie mieszam, tak by nie
by"o
> > żadnych grudek.
>
> A to blad. Sos tzw. beszamelowy jest sosem na bialej zasmazce.
>


a dalej bylo:
"patelnie zdejmuje z ognia i dodaje make - dokladnie mieszam, tak by nie
bylo
zadnych grudek. Patelnie znowu stawiam na ogniu i doprowadzam make do
lekkiego zrumienienia. "

czy to nie zasmazka?

Asia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-10 08:19:31

Temat: Re: Beszamel _ problem
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los) szukaj wiadomości tego autora

asia <a...@w...pl> wrote:

> Uzytkownik "Wladyslaw Los" <w...@t...com.pl> napisal w wiadomosci

> > A to blad. Sos tzw. beszamelowy jest sosem na bialej zasmazce.
> >
>
>
> a dalej bylo:

> Patelnie znowu stawiam na ogniu i doprowadzam make do
> lekkiego zrumienienia. "
>
> czy to nie zasmazka?


O to mi wlasnie chodzilo. To jest zasmazka rumiana, a nie biala do sosu
beszamelowego.

Wladyslaw

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-10 11:10:15

Temat: Re: Beszamel _ problem
Od: "asia" <a...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@t...com.pl> napisał w wiadomości
news:1frllp9.pdm4yybjiq6oN%wlos@tele.com.pl...
> asia <a...@w...pl> wrote:
>
>
> O to mi wlasnie chodzilo. To jest zasmazka rumiana, a nie biala do sosu
> beszamelowego.
>

czyli nie rumienić tylko wymieszac i dodać mleko?

Asia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-10 11:35:48

Temat: Re: Beszamel _ problem
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los) szukaj wiadomości tego autora

asia <a...@w...pl> wrote:

> Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@t...com.pl> napisa" w wiadomości
> news:1frllp9.pdm4yybjiq6oN%wlos@tele.com.pl...
> > asia <a...@w...pl> wrote:
> >
> >
> > O to mi wlasnie chodzilo. To jest zasmazka rumiana, a nie biala do sosu
> > beszamelowego.
> >
>
> czyli nie rumienić tylko wymieszac i dodać mleko?


Nie rumienic. Tylko chwile zagrzac z maslem, aby pozbyc sie smaku
surowej maki.

Wladyslaw

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-10 13:58:54

Temat: Re: Beszamel _ problem
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Mon, 10 Mar 2003 12:35:48 +0100, w...@t...com.pl (Wladyslaw
Los) wrote:

>asia <a...@w...pl> wrote:
>
>> Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@t...com.pl> napisa" w wiadomości
>> news:1frllp9.pdm4yybjiq6oN%wlos@tele.com.pl...
>> > asia <a...@w...pl> wrote:
>> >
>> >
>> > O to mi wlasnie chodzilo. To jest zasmazka rumiana, a nie biala do sosu
>> > beszamelowego.
>> >
>>
>> czyli nie rumienić tylko wymieszac i dodać mleko?
>
>
>Nie rumienic. Tylko chwile zagrzac z maslem, aby pozbyc sie smaku
>surowej maki.
>
>Wladyslaw


czyli rownie dobrze mozna zrobic to metoda odwortna - do garnka
zimne mleko, zimne maslo, make, podgrzewac, mieszajac caly szac
balonowata rozga az do zawrzenia

pierzu
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-11 00:27:44

Temat: Re: Beszamel _ problem
Od: kamila slawinska <k...@a...for.it> szukaj wiadomości tego autora

On Mon, 10 Mar 2003 13:58:54 +0000, Krysia Thompson
<K...@h...fsnet.co.uk> wrote:


>czyli rownie dobrze mozna zrobic to metoda odwortna - do garnka
>zimne mleko, zimne maslo, make, podgrzewac, mieszajac caly szac
>balonowata rozga az do zawrzenia

grudki sie zrobia jak nic!

pozdrowienia,
kamila


--
You can't fight here. This is the War Room!

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-11 05:59:49

Temat: Re: Beszamel _ problem
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los) szukaj wiadomości tego autora

Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> wrote:

> On Mon, 10 Mar 2003 12:35:48 +0100, w...@t...com.pl (Wladyslaw
> Los) wrote:
>

> >Nie rumienic. Tylko chwile zagrzac z maslem, aby pozbyc sie smaku
> >surowej maki.
> >
> >Wladyslaw
>
>
> czyli rownie dobrze mozna zrobic to metoda odwortna - do garnka
> zimne mleko, zimne maslo, make, podgrzewac, mieszajac caly szac
> balonowata rozga az do zawrzenia


Ale wyjdzie wtedy zupelnie cos innego.

Wladyslaw

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-11 19:01:12

Temat: Re: Beszamel _ problem
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Tue, 11 Mar 2003 06:59:49 +0100, w...@t...com.pl (Wladyslaw
Los) wrote:

>Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> wrote:
>
>> On Mon, 10 Mar 2003 12:35:48 +0100, w...@t...com.pl (Wladyslaw
>> Los) wrote:
>>
>
>> >Nie rumienic. Tylko chwile zagrzac z maslem, aby pozbyc sie smaku
>> >surowej maki.
>> >
>> >Wladyslaw
>>
>>
>> czyli rownie dobrze mozna zrobic to metoda odwortna - do garnka
>> zimne mleko, zimne maslo, make, podgrzewac, mieszajac caly szac
>> balonowata rozga az do zawrzenia
>
>
>Ale wyjdzie wtedy zupelnie cos innego.
>
>Wladyslaw


a ma ono nazwe?

Kamila - wcale sie ie robia grudki - jak mieszasz tym
zbalonowanym ruzgaczem

Pierzu
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . 2 . [ 3 ] . 4


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

zapiekanka pychota
szkoła gotowania we Wrocławiu
Szpinak
Smaczne dodatki
[OT] zmiana nicka

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »