« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-03-12 18:01:44
Temat: Biszkopt bez proszku do pieczenia? - PilneMam przepis z grupy (pani Magdaleny B.) na biszkopt:
5 szt bialek
5 szt zoltek
2/3 szklanki cukru (165 gr)
1 szklanka maki (200 gr)
Czy taki biszkopt ma szanse wyrosnac? Pierwszy raz bede piec podstawe
pod tort, moja mama twierdzi ze bez proszku do pieczenia lub jakiegos
jego zamiennika nie ma szans wyrosnac... Robie w duzej formie wiec bede
piec podwojnie (tort bedzie prostokatny nie okragly wiec forma jest
doscyc duza)...
Prosze o szybka pomoc bo chcialam sie dzis za to zabrac...
Dziekuje za wszelka pomoc
--
Mam(q)a /g-g 365511
http://mamqa.webpark.pl/
"Aby cenić i kochać to, co wielkie,
najpierw musisz ćwiczyć się w tym, co małe" /Georg Keil
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-03-12 18:06:35
Temat: Re: Biszkopt bez proszku do pieczenia? - PilneLe ven 12/03/2004 ŕ 19:01, Mamqa a écrit :
> Mam przepis z grupy (pani Magdaleny B.) na biszkopt:
>
> 5 szt bialek
> 5 szt zoltek
> 2/3 szklanki cukru (165 gr)
> 1 szklanka maki (200 gr)
>
> Czy taki biszkopt ma szanse wyrosnac? Pierwszy raz bede piec podstawe
> pod tort, moja mama twierdzi ze bez proszku do pieczenia lub jakiegos
> jego zamiennika nie ma szans wyrosnac... Robie w duzej formie wiec bede
> piec podwojnie (tort bedzie prostokatny nie okragly wiec forma jest
> doscyc duza)...
>
> Prosze o szybka pomoc bo chcialam sie dzis za to zabrac...
Jak nie, jak tak. Wyrosnie. Przetestowane.
--
Kot <m...@p...onet.pl>
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-12 18:12:33
Temat: Re: Biszkopt bez proszku do pieczenia? - PilneLe vendredi 12 mars 2004 ŕ 19:01:44, Mamqa a écrit :
> Mam przepis z grupy (pani Magdaleny B.) na biszkopt:
> 5 szt bialek
> 5 szt zoltek
> 2/3 szklanki cukru (165 gr)
> 1 szklanka maki (200 gr)
> Czy taki biszkopt ma szanse wyrosnac?
A czy doczytalas sie ze zoltka i bialka trzeba do biszkoptu _ubic_ ? :-)
> Pierwszy raz bede piec podstawe
> pod tort, moja mama twierdzi ze bez proszku do pieczenia lub jakiegos
> jego zamiennika nie ma szans wyrosnac... Robie w duzej formie wiec bede
> piec podwojnie (tort bedzie prostokatny nie okragly wiec forma jest
> doscyc duza)...
> Prosze o szybka pomoc bo chcialam sie dzis za to zabrac...
Zawsze robie biszkopt ze skladnikow ktore podajesz (to klasyczny
sklad), bez proszku.
Ewcia
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-12 18:16:08
Temat: Re: Biszkopt bez proszku do pieczenia? - PilneUżytkownik Ewa (siostra Ani) N. napisał:
> Zawsze robie biszkopt ze skladnikow ktore podajesz (to klasyczny
> sklad), bez proszku.
Doczytalam sie ale jako iz moja mama zaszczepila we mnie watpliwosci to
wolalam sie najpierw upewnic :-)
Dziekuje , juz lece do kuchni :-)
Pozdrawiam
--
Mam(q)a /g-g 365511
http://mamqa.webpark.pl/
"Aby cenić i kochać to, co wielkie,
najpierw musisz ćwiczyć się w tym, co małe" /Georg Keil
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-12 18:36:20
Temat: Re: Biszkopt bez proszku do pieczenia? - PilneIn <c2stv6$a4n$1@atlantis.news.tpi.pl> Mamqa wrote:
> Mam przepis z grupy (pani Magdaleny B.) na biszkopt:
>
> 5 szt bialek
> 5 szt zoltek
> 2/3 szklanki cukru (165 gr)
> 1 szklanka maki (200 gr)
>
> Czy taki biszkopt ma szanse wyrosnac?
Jak najbardziej. Jednak nie zawsze wyrasta. Rób starannie wg. przepisu
i dobrze ubij białka.
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-13 07:59:49
Temat: Re: Biszkopt bez proszku do pieczenia? - PilneUżytkownik Wladyslaw Los napisał:
> Jak najbardziej. Jednak nie zawsze wyrasta. Rób starannie wg. przepisu
> i dobrze ubij białka.
Dobrze ze nie przeczytalam tego wczoraj bo bym sie zastanawiala czy
warto ryzykowac ;-) Zaryzykowalam i jedyne co, to troszke brzegi mi
spalilo ale z tym sobie poradzilam :-)
Dziekuje za wszystkie odpowiedzi.
Pozdrawiam
--
Mam(q)a /g-g 365511
http://mamqa.webpark.pl/
"Aby cenić i kochać to, co wielkie,
najpierw musisz ćwiczyć się w tym, co małe" /Georg Keil
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-16 14:37:17
Temat: Re: Biszkopt bez proszku do pieczenia? - PilneCzy można do takiego ciasta dodać pokrojone owoce i wymieszać?
Chciałabym upiec w niedzielę coś takiego ale nie wiem, czy ciasto bez
proszku wytrzyma obciążenie owocami i nie klapnie.
Pozdrawiam biszkoptowo
Renia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |