« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-12-12 18:32:47
Temat: Boczek faszerowany - mozna prosic sprawdzone przepisyJak w temacie mam boczek i nie zabardzo wiem co z nim zrobic.Jakigo farszu
uzyc
Slyszalem o farszu z jajek oraz miesa mielonego - czy da sie to jesc?
Pozdrawiam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-12-14 09:13:25
Temat: Re: Boczek faszerowany - mozna prosic sprawdzone przepisyh93tmz <h...@i...pl> napisał(a):
> Jak w temacie mam boczek i nie zabardzo wiem co z nim zrobic.Jakigo farszu
> uzyc
> Slyszalem o farszu z jajek oraz miesa mielonego - czy da sie to jesc?
>
> Pozdrawiam
>
> Witam,
Boczek płaski, albo rozcięty płasko na pół układam na stole, nakładam farsz
np. z kurczaka, z mięs porosołowych z rozdrobnionymi moczonymi uprzednio
śliwkami suszonymi, sypię przyprawy: majeranku trochę, papryki trochę,
pieprzu, soli i ciut mielonych goździków. Zwijam to ciasno, majerankuję,
opakowuję szpagacikiem i tak sobie leży w lodóce ze 2 dni. Potem obsmażam na
oleju, potem podlewam trochę wody i w rękaw do pieczenia go kładę w foremce .
Do rękawa na niego masła odrobinę. Rękaw nakłuwam, żeby nie pękł. I piecze
się z godzinę, albo + 20 min.
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |