« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-10-28 19:51:56
Temat: Re: Boczek pieczonyUżytkownik Kondziorek napisał:
[...]
Ślicznie, ale dlaczego aż tyle?
--
pa, BasiaBjk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-10-28 19:54:20
Temat: Boczek pieczony"plaster" surowego boczku (taki ok. 1-1,5 kg) smatrujemy z wierzchu(do
wyboru)
1. przyprawa curry
2. musztarda
3. spora ilosc kurkumy
4. majeranek
5. czaber
(osobisicie najbardziej lubie 3,4 lub 5)
Nastepnie sol, pieprz
Obowiazkowo sporo czosnku
zostawiamy na 12-24 godzin
zwijamy jak rolade, scisle zwiazujemy biala bawelniana nicia (kolorowe
barwia)
wkladamy do nagrzanego do 180-200 stopni piekarnika i pieczemy 1-1,5 godziny
obracajac i polewajac wytopionym tluszczem
Mozna do srodka wlozyc rowniez cebule i ogorka kiszonego
Raz wlozylem ser zolty ale wyciekl (zle zwiazana "rolada)
Podawac na goraco, lub po wystudzeniu jako wedline
Wytopiony tluszcz mozna uzywac jako smalec, lub do smarowania innych
"chudych" mies podczas pieczenia
ycze smacznego
ondziorek
p.s. przepis "wlasny: ale niejednokrotnie sprawdzony
p.s.2. moze ma ktos przepisy na pieczony schab bo zawsze prawie wychodzi mi
suchy
i na pieczona szynke (surowa nie wedzona)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |