| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-01-13 09:42:49
Temat: Boczniaki zrobilam :))No, skusilam sie i zrobilam. Zobaczylam tez, ze tacka nie musi kosztowac
4,50, bo znalazlam po 3,50 i wygladaly identycznie :-)
Zebralam wszystkie udzielone mi rady do kupy i zroblam tak: zamaczalam w
mleku (bez mleka tez sprobowalam, ale z mlekiem sa lepsze), potem w mace,
potem w przyprawionym moooocno jajcu, potem znowu w make i na patelnie.
Ciapkania sie z tym troche jest, to musze przyznac, ale grzybki smakuja
pierwsza klasa! Jedno, co zauwazylam to, ze lepiej smaza sie mniejsze okazy
i lepiej, jesli ogien jest mniejszy, a grzybki na patelni pobeda dluzej.
Wtedy jest pewnosc, ze sa zupelnie usmazone :-)) A, jeszcze zapomnialam, ze
przez zanurzeniem w mleku, to posolilam je i popieprzylam. A w jajcu bylo
oregano, ostra papryka, pieprz, sol i chyba cos jeszcze, nie pamietam.
W kazdym badz razie zniknely od razu i nie zdazyly nawet wyjechac na stol w
pokoju. Amator grzybkow czatowal tuz nad patelnia i nie przeoczyl zadnego
:-))) No a potem chodzil i pytal: Sa jeszcze te grzybki? Nie ma?...
Oooooo....
Dzieki wszystkim za rady :-)))
Kruszynka
(uwielbiajaca gary, kuchnie, eksperymenty kulinarne, gotowanie, czego
niektore kolezanki nie rozumieja, a ja nie rozumiem, dlaczego nie rozumieja
:))) )
--
"Primum non stresere..."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-01-13 12:56:34
Temat: Re: Boczniaki zrobilam :))Kruszynka wrote:
(...)
> Amator grzybkow czatowal tuz nad patelnia i nie przeoczyl zadnego
> :-))) No a potem chodzil i pytal: Sa jeszcze te grzybki? Nie ma?...
(...)
To teraz dla odmiany sprobuj zrobić w ciescie :-) Mniej
roboty, bo tylko raz moczysz, a tez sa doskonałe.
Krycha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-13 13:16:24
Temat: Re: Boczniaki zrobilam :))> To teraz dla odmiany sprobuj zrobić w ciescie :-) Mniej
> roboty, bo tylko raz moczysz, a tez sa doskonałe.
Ciescie takim nalesnikowym tylko gestszym, dobrze kombinuje? :)
Kruszynka
--
"Primum non stresere..."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-13 13:26:23
Temat: Re: Boczniaki zrobilam :))Kruszynka wrote:
>>To teraz dla odmiany sprobuj zrobić w ciescie :-) Mniej
>>roboty, bo tylko raz moczysz, a tez sa doskonałe.
>
>
> Ciescie takim nalesnikowym tylko gestszym, dobrze kombinuje? :)
>
> Kruszynka
> --
> "Primum non stresere..."
>
>
ciasto zrob z piwem :)
--
===========================
/ walkie-talkie! GG:411958 \
/ w...@w...net.pl \
/ \
/ Nawet ząb bywa wstawiony! \
===========================
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-13 14:15:28
Temat: Re: Boczniaki zrobilam :))> > Ciescie takim nalesnikowym tylko gestszym, dobrze kombinuje? :)
> ciasto zrob z piwem :)
Powaznie? A ten, hmm, zapach? Taki piwny bedzie? A smak? No i ile tego
pifka, tak symbolicznie czy mam nie zalowac? :)
No chyba ze robic ciasto, gdy obok stoi kufelek pifka. To tez jest chyba
dobry pomysl :))
Kruszynka
--
"Primum non stresere..."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-13 14:33:52
Temat: Re: Boczniaki zrobilam :))Kruszynka wrote:
> > To teraz dla odmiany sprobuj zrobić w ciescie :-) Mniej
> > roboty, bo tylko raz moczysz, a tez sa doskonałe.
> Ciescie takim nalesnikowym tylko gestszym, dobrze kombinuje? :)
Bardzo dobrze :-)
Krycha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-13 15:10:01
Temat: Re: Boczniaki zrobilam :))Kruszynka wrote:
>>>Ciescie takim nalesnikowym tylko gestszym, dobrze kombinuje? :)
>>
>>ciasto zrob z piwem :)
>
>
> Powaznie? A ten, hmm, zapach? Taki piwny bedzie? A smak? No i ile tego
> pifka, tak symbolicznie czy mam nie zalowac? :)
> No chyba ze robic ciasto, gdy obok stoi kufelek pifka. To tez jest chyba
> dobry pomysl :))
> Kruszynka
>
> --
> "Primum non stresere..."
>
>
Moja mama robi dobre i nie czc, jutro wyciagne przepis. To piwne ciasto
jest chrupiace i lekko czuc piwem, dodaje sie go symbolicznie ;-)
--
===========================
/ walkie-talkie! GG:411958 \
/ w...@w...net.pl \
/ \
/ Nawet ząb bywa wstawiony! \
===========================
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |