Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Boczniaki zrobilam :))

Grupy

Szukaj w grupach

 

Boczniaki zrobilam :))

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-01-13 09:42:49

Temat: Boczniaki zrobilam :))
Od: "Kruszynka" <l...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

No, skusilam sie i zrobilam. Zobaczylam tez, ze tacka nie musi kosztowac
4,50, bo znalazlam po 3,50 i wygladaly identycznie :-)

Zebralam wszystkie udzielone mi rady do kupy i zroblam tak: zamaczalam w
mleku (bez mleka tez sprobowalam, ale z mlekiem sa lepsze), potem w mace,
potem w przyprawionym moooocno jajcu, potem znowu w make i na patelnie.
Ciapkania sie z tym troche jest, to musze przyznac, ale grzybki smakuja
pierwsza klasa! Jedno, co zauwazylam to, ze lepiej smaza sie mniejsze okazy
i lepiej, jesli ogien jest mniejszy, a grzybki na patelni pobeda dluzej.
Wtedy jest pewnosc, ze sa zupelnie usmazone :-)) A, jeszcze zapomnialam, ze
przez zanurzeniem w mleku, to posolilam je i popieprzylam. A w jajcu bylo
oregano, ostra papryka, pieprz, sol i chyba cos jeszcze, nie pamietam.
W kazdym badz razie zniknely od razu i nie zdazyly nawet wyjechac na stol w
pokoju. Amator grzybkow czatowal tuz nad patelnia i nie przeoczyl zadnego
:-))) No a potem chodzil i pytal: Sa jeszcze te grzybki? Nie ma?...
Oooooo....
Dzieki wszystkim za rady :-)))

Kruszynka
(uwielbiajaca gary, kuchnie, eksperymenty kulinarne, gotowanie, czego
niektore kolezanki nie rozumieja, a ja nie rozumiem, dlaczego nie rozumieja
:))) )

--
"Primum non stresere..."


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-01-13 12:56:34

Temat: Re: Boczniaki zrobilam :))
Od: Krystyna Chiger <k...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

Kruszynka wrote:
(...)

> Amator grzybkow czatowal tuz nad patelnia i nie przeoczyl zadnego
> :-))) No a potem chodzil i pytal: Sa jeszcze te grzybki? Nie ma?...

(...)

To teraz dla odmiany sprobuj zrobić w ciescie :-) Mniej
roboty, bo tylko raz moczysz, a tez sa doskonałe.

Krycha

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-01-13 13:16:24

Temat: Re: Boczniaki zrobilam :))
Od: "Kruszynka" <l...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

> To teraz dla odmiany sprobuj zrobić w ciescie :-) Mniej
> roboty, bo tylko raz moczysz, a tez sa doskonałe.

Ciescie takim nalesnikowym tylko gestszym, dobrze kombinuje? :)

Kruszynka
--
"Primum non stresere..."


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-01-13 13:26:23

Temat: Re: Boczniaki zrobilam :))
Od: "walkie!" <w...@w...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Kruszynka wrote:
>>To teraz dla odmiany sprobuj zrobić w ciescie :-) Mniej
>>roboty, bo tylko raz moczysz, a tez sa doskonałe.
>
>
> Ciescie takim nalesnikowym tylko gestszym, dobrze kombinuje? :)
>
> Kruszynka
> --
> "Primum non stresere..."
>
>
ciasto zrob z piwem :)

--
===========================
/ walkie-talkie! GG:411958 \
/ w...@w...net.pl \
/ \
/ Nawet ząb bywa wstawiony! \
===========================

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-01-13 14:15:28

Temat: Re: Boczniaki zrobilam :))
Od: "Kruszynka" <l...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

> > Ciescie takim nalesnikowym tylko gestszym, dobrze kombinuje? :)
> ciasto zrob z piwem :)

Powaznie? A ten, hmm, zapach? Taki piwny bedzie? A smak? No i ile tego
pifka, tak symbolicznie czy mam nie zalowac? :)
No chyba ze robic ciasto, gdy obok stoi kufelek pifka. To tez jest chyba
dobry pomysl :))
Kruszynka

--
"Primum non stresere..."


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-01-13 14:33:52

Temat: Re: Boczniaki zrobilam :))
Od: Krystyna Chiger <k...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

Kruszynka wrote:

> > To teraz dla odmiany sprobuj zrobić w ciescie :-) Mniej
> > roboty, bo tylko raz moczysz, a tez sa doskonałe.
> Ciescie takim nalesnikowym tylko gestszym, dobrze kombinuje? :)

Bardzo dobrze :-)

Krycha

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-01-13 15:10:01

Temat: Re: Boczniaki zrobilam :))
Od: "walkie!" <w...@w...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Kruszynka wrote:
>>>Ciescie takim nalesnikowym tylko gestszym, dobrze kombinuje? :)
>>
>>ciasto zrob z piwem :)
>
>
> Powaznie? A ten, hmm, zapach? Taki piwny bedzie? A smak? No i ile tego
> pifka, tak symbolicznie czy mam nie zalowac? :)
> No chyba ze robic ciasto, gdy obok stoi kufelek pifka. To tez jest chyba
> dobry pomysl :))
> Kruszynka
>
> --
> "Primum non stresere..."
>
>
Moja mama robi dobre i nie czc, jutro wyciagne przepis. To piwne ciasto
jest chrupiace i lekko czuc piwem, dodaje sie go symbolicznie ;-)

--
===========================
/ walkie-talkie! GG:411958 \
/ w...@w...net.pl \
/ \
/ Nawet ząb bywa wstawiony! \
===========================

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

co z bialek procz bezow i kokosanek?
Chwale: brzoskwiniowiec
nie na temat, ale juz nie wiem co robic
A co do Sajgonek
Gdzie można dostać barwniki spożywcze?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »