« poprzedni wątek | następny wątek » |
91. Data: 2006-06-21 13:21:47
Temat: Re: Brytyjczycy s? kiepskimi kucharzamiOn Wed, 21 Jun 2006 00:01:06 +0200, Waldemar
<w...@i...de> wrote:
>Art(Gruby) schrieb:
>> On Tue, 20 Jun 2006 19:31:47 +0200, Waldemar
>> <w...@i...de> wrote:
>>
>>
>>> Kuru, scrapie i BSE s? spowinowacone, ale nie identyczne. Podobno.
>>> Kuru wcale nie ca?kiem znikn??o, bo na Gwinei i okolicach co prawda
>>> ludo?erstwa nie ma, ale tylko dlatego, ?e ostatnich ludo?erców zjedzono.
>>>
>>>
>>> Waldek
>>
>>
>> ...i ci co zjedli to zachorowali i umarli...
>> ;-PPPP
>
>...i ich oczywiście zjedzono.
>
>Waldek
i potem sie okaze, ze kroili ich razem z salata, otruli sie i
umarli i tak w kolko.
Pierz, co sie brzydzi kroic cokolwiek po miesie, wiec ma zgrabna
kolekcje desek do krojenia
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
92. Data: 2006-06-21 20:22:55
Temat: Re: Brytyjczycy są kiepskimi kucharzami
Użytkownik "yuras" <p...@o...eu> napisał w wiadomości
news:e75ug6$6oe$1@nemesis.news.tpi.pl...
> "...Brytyjczycy są kiepskimi kucharzami i nie przestrzegają podstawowych
> zasad higieny w kuchni.
> Prawie połowa spośród 1000 ankietowanych Brytyjczyków nie wie, jak
> prawidłowo gotować mięso i często obrabia je na tej samej desce, co
warzywa,
> ryzykując poważne zatrucie pokarmowe..."
> http://wiadomosci.onet.pl/1341288,69,1,1,,item.html
>
>
3 lata pracuje w UK jako kucharz, i musze powiedziec ze wlasnie tutaj
przestrzega sie przepisow higieny.
Deski sa tutaj dla rozroznienia kolorowe np: czerwona - mieso surowe,
zielona - surowe warzywa owoce, blekitna- ryby surowe i tego naprawde sie
przestrzega.
Polskie kuchnie moga rowniez pozazdroscic wyposazenia np w lodowki
brytyjskim kuchniom, jest ich na tyle ze mozna zgodnie z przepisami
przechowywac zywnosc, ale to to juz sprawa pieniedzy, w polsce ludzie nie
maja zwyczaju tak czesto jadac w restauracjach wiec takie wyposazenie
pozostaje w sferze marzec z powodu obrotow.
Co do miesa, to przepraszam ale niektore brytyjskie potrawy wymagaja tego by
sprawialo wrazenie ledwo dogotowanego.
Co do samych kucharzy, to polscy by wymiekli przy brytyjskich przy jakims
bufecie, w brytanii w przecietnej restauracji jest cholerny tlok i kilku z
koleji polskich kucharzy wylecialoby z roboty podczas 1-szej dniowki, lub po
tygodniu odeszliby z powodu stresu.
Dlatego tez nie mozna porownywac ilosci zatruc w restauracjach Polska vs
UK, tygodniowo brytyjska restauracja obsluguje miesieczna ilosc klientow w
polskiej restauracji.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
93. Data: 2006-06-25 22:00:06
Temat: Re: Brytyjczycy s? kiepskimi kucharzamiWaldemar napisał(a):
> Art(Gruby) schrieb:
>> <w...@i...de> wrote:
>>> Kuru, scrapie i BSE s? spowinowacone, ale nie identyczne. Podobno.
>>> Kuru wcale nie ca?kiem znikn??o, bo na Gwinei i okolicach co prawda
>>> ludo?erstwa nie ma, ale tylko dlatego, ?e ostatnich ludo?erców zjedzono.
>> ...i ci co zjedli to zachorowali i umarli...
>> ;-PPPP
>
> ...i ich oczywiście zjedzono.
Ciekawe skąd o tym wiesz!
;-)
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |