| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-06-18 19:23:11
Temat: OreganoWitam,
i obrodziło mi oregano na balkonie aż za bardzo.
Co z nim zrobić?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-06-18 19:24:15
Temat: Re: Oregano
Le dimanche 18 juin 2006 ŕ 21:23:11, dans
<66d52$4495a822$57cff6e8$11638@news.chello.pl> vous écriviez :
> Witam,
> i obrodziło mi oregano na balkonie aż za bardzo.
> Co z nim zrobić?
Zamrozic. Jezeli nie masz tej mozliwosci, to zasuszyc.
Ewcia
--
Niesz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-06-18 19:31:44
Temat: Re: OreganoI tak zapewne zrobię. Ale maży mi się coś w rodzaju pesto - ale chyba czegoś
takiego nie ma.
Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w wiadomości
news:1313823781$20060618212415@ewcia.kloups...
>
> Le dimanche 18 juin 2006 ŕ 21:23:11, dans
> <66d52$4495a822$57cff6e8$11638@news.chello.pl> vous écriviez :
>
>> Witam,
>
>> i obrodziło mi oregano na balkonie aż za bardzo.
>> Co z nim zrobić?
>
>
> Zamrozic. Jezeli nie masz tej mozliwosci, to zasuszyc.
>
>
> Ewcia
>
> --
> Niesz
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-06-18 19:45:38
Temat: Re: Oregano
Le dimanche 18 juin 2006 ? 21:31:44, dans
<9cafa$4495aa23$57cff6e8$12017@news.chello.pl> vous écriviez :
>>> i obrodzi?o mi oregano na balkonie a? za bardzo.
>>> Co z nim zrobiae?
>>
>>
>> Zamrozic. Jezeli nie masz tej mozliwosci, to zasuszyc.
> I tak zapewne zrobi?. Ale ma?y mi si? co? w rodzaju pesto - ale chyba czego?
> takiego nie ma.
[Drobna uwaga : czy mozesz odpisywac *pod* postem na ktory odpowiadasz
? Tak jak ja...]
A czemu nie sprobujesz (np. z niewielkiej ilosci) ? Pomysl wydaje mi
sie ciekawy. Zamiast parmezanu dodalabym np. roztartej cieciorki, to
mogloby byc IMHO interesujace.
Ewcia
--
Niesz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2006-06-18 19:51:20
Temat: Re: Oregano
Uzytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisal w wiadomosci
news:6956173256$20060618214539@ewcia.kloups...
>
> Le dimanche 18 juin 2006 ŕ 21:31:44, dans
> <9cafa$4495aa23$57cff6e8$12017@news.chello.pl> vous écriviez :
>
>>>> i obrodziło mi oregano na balkonie aż za bardzo.
>>>> Co z nim zrobić?
>>>
>>>
>>> Zamrozic. Jezeli nie masz tej mozliwosci, to zasuszyc.
>
>> I tak zapewne zrobię. Ale maży mi się coś w rodzaju pesto - ale chyba
>> czegoś
>> takiego nie ma.
>
> [Drobna uwaga : czy mozesz odpisywac *pod* postem na ktory odpowiadasz
> ? Tak jak ja...]
>
>
> A czemu nie sprobujesz (np. z niewielkiej ilosci) ? Pomysl wydaje mi
> sie ciekawy. Zamiast parmezanu dodalabym np. roztartej cieciorki, to
> mogloby byc IMHO interesujace.
>
>
> Ewcia
>
>
> --
> Niesz
>
Czy tak?
Spróbuje.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2006-06-18 20:03:01
Temat: Re: Oregano
Le dimanche 18 juin 2006 ? 21:51:20, dans
<a77c7$4495aec5$57cff6e8$12782@news.chello.pl> vous écriviez :
> Czy tak?
Yo !
I jeszcze wycinac podpisy i zbedne czesci postu ktory cytujesz :)
> Spróbuje.
Napisz jak wyszlo.
Z tego co widze w tych przepisach :
http://www.google.fr/search?hl=fr&q=pesto+oregano&bt
nG=Recherche+Google&meta=
ludzie uzywaja tez do pesto z oregano odrobiny czosnku (co wydaje mi
sie logiczne). Jezeli dodasz czosnku to nie zapomnij wyciac centralnych
kielkow.
Ewcia, bez dostepu do swiezego oregano
--
Niesz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2006-06-19 07:22:05
Temat: Re: Oregano
>
>Napisz jak wyszlo.
>Z tego co widze w tych przepisach :
>http://www.google.fr/search?hl=fr&q=pesto+oregano&b
tnG=Recherche+Google&meta=
>
>ludzie uzywaja tez do pesto z oregano odrobiny czosnku (co wydaje mi
>sie logiczne). Jezeli dodasz czosnku to nie zapomnij wyciac centralnych
>kielkow.
>
>
>Ewcia, bez dostepu do swiezego oregano
Sie mi cos przypomnialo na temat suszenia - na takim np parapecie
w dosc przewiewnym miejscu, oregano rozlozone uschnie raz-dwa,
wiec NIE przesuszac bo straci i koloru resztki i aromat. I jak
tylko szelesci w palcach i sie nieco osypuje (tez z szelestem) to
siup to jakiegos sloika. 2-3 dni poowinny wystarczyc
Ja tak zapomnialam o peczku cytrynowego tymianku. wzial i usechl
lobuz, ale zostawilam go tak, jak byl i zuzylam szybko otrzepujac
peczek w potrawe :)
Pierz
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2006-06-19 13:23:21
Temat: Re: OreganoDnia Sun, 18 Jun 2006 22:03:01 +0200, Ewa (siostra Ani) N. napisał(a):
> Jezeli dodasz czosnku to nie zapomnij wyciac centralnych
> kielkow.
A to czemu?
--
Sabina
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2006-06-19 19:20:19
Temat: Re: Oregano
Le lundi 19 juin 2006 ŕ 15:23:21, dans <13osy70gl1egm$.3s1m7hzbwi4o.dlg@40tude.net>
vous écriviez :
> Dnia Sun, 18 Jun 2006 22:03:01 +0200, Ewa (siostra Ani) N. napisał(a):
>> Jezeli dodasz czosnku to nie zapomnij wyciac centralnych
>> kielkow.
> A to czemu?
Dlatego ze kielki w czosnku na surowo maja nieprzyjemny zapach (ten
ktory odrzuca od "wielbicieli" czosnku).
Ewcia
--
Niesz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2006-06-20 12:37:36
Temat: Re: Oregano
Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w wiadomości
news:1236631433$20060619212019@ewcia.kloups...
>
> Le lundi 19 juin 2006 ŕ 15:23:21, dans
> <13osy70gl1egm$.3s1m7hzbwi4o.dlg@40tude.net> vous écriviez :
>
>> Dnia Sun, 18 Jun 2006 22:03:01 +0200, Ewa (siostra Ani) N. napisał(a):
>
>>> Jezeli dodasz czosnku to nie zapomnij wyciac centralnych
>>> kielkow.
>
>> A to czemu?
>
>
> Dlatego ze kielki w czosnku na surowo maja nieprzyjemny zapach (ten
> ktory odrzuca od "wielbicieli" czosnku).
>
>
> Ewcia
>
No i wyszło. Zrobiłem, zjadłem żyję i jest OK.
Ale dodałem jeszcze prażone orzeszki piniowe i uwaga grilowany miąższ
bakłażana.
Dzięki temu konsysytencja zmieniła się na plus. Wcześniej wyglądało to
trochę trawiasto.
Czas na kawę.
Pa pa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |