| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-09-26 09:48:14
Temat: Re: Bulle szwedzkie - buleczki cynamonowe Juz kiedys wyjasnialam, wiec:
Jesli pojemnosc szklanki to 200 ml to bedzie to 5 szklanek ( ja mam takie )
Jesli 250 ml to beda 4 szklanki.
1 dl to poprostu setka.
10 dl to 1 litr
To nie takie trudne, a o wiele wygodniejsze niz wazenie:))))))))))))))))))))
adiola
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-09-26 12:38:35
Temat: Re: Bulle szwedzkie - buleczki cynamonowe"adiola" <a...@p...com> wrote in message news:<9orb4a$78i$2@pingwin.acn.pl>...
> Powkladac do papiurkow muffinkowych, posmarowac rozbeltanym jajem, poczekac
> az podrosna i do pieca 250 st.
> na 5-10-15 min, az beda ladnie przypieczone ( wszystko zalezy do kuchni ).
> Jak nie ma papierkow muffinkowych, to mozna klasc na papier do pieczenia (
> troche sie rozjada ).
Mozna tez ukladac rzedami w brytfannie w rownych odstepach (2-3cm.)
co powoduje, ze po wyrosnieciu i upieczeniu lacza sie po bokach i
sa bardziej puszyste. No i mamy wtedy amerykanskie "cinnamon rolls".
Najlepsze prosto z piekarnika:)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-26 16:19:57
Temat: Re: Bulle szwedzkie - buleczki cynamonowe
>
>Mozna tez ukladac rzedami w brytfannie w rownych odstepach (2-3cm.)
>co powoduje, ze po wyrosnieciu i upieczeniu lacza sie po bokach i
>sa bardziej puszyste. No i mamy wtedy amerykanskie "cinnamon rolls".
>Najlepsze prosto z piekarnika:)
albo Chelsea buns...
Krysia
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |