Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Bulle szwedzkie - buleczki cynamonowe

Grupy

Szukaj w grupach

 

Bulle szwedzkie - buleczki cynamonowe

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-09-26 09:48:14

Temat: Re: Bulle szwedzkie - buleczki cynamonowe
Od: "adiola" <a...@p...com> szukaj wiadomości tego autora

Juz kiedys wyjasnialam, wiec:

Jesli pojemnosc szklanki to 200 ml to bedzie to 5 szklanek ( ja mam takie )
Jesli 250 ml to beda 4 szklanki.
1 dl to poprostu setka.
10 dl to 1 litr

To nie takie trudne, a o wiele wygodniejsze niz wazenie:))))))))))))))))))))

adiola


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-09-26 12:38:35

Temat: Re: Bulle szwedzkie - buleczki cynamonowe
Od: E...@n...net (EsatreS) szukaj wiadomości tego autora

"adiola" <a...@p...com> wrote in message news:<9orb4a$78i$2@pingwin.acn.pl>...


> Powkladac do papiurkow muffinkowych, posmarowac rozbeltanym jajem, poczekac
> az podrosna i do pieca 250 st.
> na 5-10-15 min, az beda ladnie przypieczone ( wszystko zalezy do kuchni ).
> Jak nie ma papierkow muffinkowych, to mozna klasc na papier do pieczenia (
> troche sie rozjada ).


Mozna tez ukladac rzedami w brytfannie w rownych odstepach (2-3cm.)
co powoduje, ze po wyrosnieciu i upieczeniu lacza sie po bokach i
sa bardziej puszyste. No i mamy wtedy amerykanskie "cinnamon rolls".
Najlepsze prosto z piekarnika:)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-26 16:19:57

Temat: Re: Bulle szwedzkie - buleczki cynamonowe
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>
>Mozna tez ukladac rzedami w brytfannie w rownych odstepach (2-3cm.)
>co powoduje, ze po wyrosnieciu i upieczeniu lacza sie po bokach i
>sa bardziej puszyste. No i mamy wtedy amerykanskie "cinnamon rolls".
>Najlepsze prosto z piekarnika:)

albo Chelsea buns...

Krysia
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

zapach suszonych grzybow - jak?
Wolowina
chruściki
"Ciasto na tarce"
Herbatce brawo

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »