« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-03-25 17:00:40
Temat: BurakiPrzejrzalam archiwum, znalazlam mnostwo przepisó na zupy buraczane, chłodniki,
sałatki, marynaty...
Co można zrobić z buraków na ciepło?
Buraczki zasmażane znam. Buraki zapiekane pod beszamelem, z parmezanem też.
Macie jakie pomysły?
Qd o czerwonych rękach
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-03-26 08:36:15
Temat: Re: BurakiQd ( k...@p...onet.pl ) napisał:
> Przejrzalam archiwum, znalazlam mnostwo przepisó na zupy buraczane,
> chłodniki, sałatki, marynaty...
> Co można zrobić z buraków na ciepło?
> Buraczki zasmażane znam. Buraki zapiekane pod beszamelem, z parmezanem
> też. Macie jakie pomysły?
> Qd o czerwonych rękach
A na zimno może być?
Iwona
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-26 08:41:12
Temat: Re: BurakiQd, 2004-03-25 18:00, wrote...
> Buraczki zasmażane znam. Buraki zapiekane pod beszamelem, z parmezanem też.
Nie pomogę ci, bo jedyne co mi przyszło do głowy to zasmażane ..
ale jeśli można to poproszę o te pod beszamelem i z parmezanem :)
Jeśli masz sprawdzony przepis.. to chętnie wypróbuję.
--
pozdrawiam
b.
p.s. Jeśli chcesz napisać do mnie usuń [usunxxx] z mojego adresu
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-26 08:43:27
Temat: Re: Burakia może marynowane z papryką i cebulką?
Jeśli jesteś zainteresowana to wrzucę przepis.
pzdr
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-26 09:46:50
Temat: Re: BurakiWitam!
Buraki, które robię, podobne są do zasmażanych, ale jednak inne.
Ugotowane buraki trę na drobnej tarce /tej do placków ziemniaczanych/.
Do śmietany daję trochę mąki i po połączeniu, tak, aby nie było grudek dodaję
do buraków. Potem sól i sok z cytryny, doprowadzam do wrzenia i gotowe...
Smacznego! Marianka
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |