« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-03-15 16:25:53
Temat: CanelloniProszę o przepis na pyszny farsz do Canelloni
Adam S.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-03-16 13:31:57
Temat: Re: Canellonija kiedys zrobilem tak:
sos pomidorowy z dużš ilościš mięsa mielonego i pieszarek
/wszystko geste - do nadzienia rurek/ - do polania
identyyszny sos tylko rzadszy.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-03-17 10:01:35
Temat: Re: CanelloniGala wrote:
>
> Proszę o przepis na pyszny farsz do Canelloni
Ja robie tak:
na patelni lekko zeszklic celbulke, do tego wolowe mieso mielone - ja
wole siekane, podsmazyc, duzo przypraw (pieprz, sol, tymianek - ja
uzywam mieszanki wloskiej), dodac zmiazdzony czosnek, na koniec dodac
tak z 1/2 szklanki rosolu z rozpuszczona lyzeczka maki ziemniaczanej, i
po podgrzaniu tarty ostry ser zolty (ma sie rozpuscic, zeby 'scalic'
mase).
Dokladnych proporcji Ci nie podam, bo zawsze robie na oko, na te pol
szklanki rosolu to tak 30 - 40 dkg miesa.
Zapieka sie w sosie pomidorowym.
--
_
.-.(c)
(___( )_ , "-. -GB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-03-17 11:42:15
Temat: Re: CanelloniA jak technicznie faszerowanie i dalej? Podgotowany, czy suchy jak lasagne?
Zapiekac?...
Jader
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-03-17 12:48:59
Temat: Re: CanelloniJader wrote:
>
> A jak technicznie faszerowanie i dalej? Podgotowany, czy suchy jak lasagne?
> Zapiekac?...
Wiem, ze niektorzy podgotowuja, ja nadziewam suchy (nie za duzo farszu,
bo moga pekac) i do zapiekania uzywam na srednie naczynie zaroodporne
litra lagodnego sosu pomidorowego (kiedys uzylam nawet zwyklego,
przyprawionego tylko, soku pomidorowego - makaron duzo wchlania tego,
jak jest suchy) i zapiekam ok. 40 min.
--
_
.-.(c)
(___( )_ , "-. -GB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |