« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-01-12 11:10:35
Temat: Canelloni,z czym?Czym oprócz farszu z mięsa mielonego mogę nadziewać ten makaron (mam tylko
jeden przepis). Może było już o tym ?
--
Newsy przez www ? Sprawdz http://www.newsgate.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-01-12 11:20:58
Temat: Re: Canelloni,z czym?Moja koleżanka zza ściany Monia podała niedawno świetny przepis na canelloni
z krewetkami.
Patrz posty z 03.01. "Czolem w 2000" - jest gdzieś w odpowiedziach.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-01-12 11:48:53
Temat: Re: Canelloni,z czym?
Użytkownik Anna Kolibabska <a...@m...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:85holj$138$...@n...ipartners.pl...
> Moja koleżanka zza ściany Monia podała niedawno świetny przepis na
canelloni
> z krewetkami.
> Patrz posty z 03.01. "Czolem w 2000" - jest gdzieś w odpowiedziach.
>
>
>
Szpinakiem !
Szpinak posiekany podsmazamy lekko na maselku, dodajemy sol, pieprz, galke
muszk., czosnek (nie proszkowany), potarty parmezan, troche smietany 30% i
dusimy az zgestenieje. Dalej to juz wiadomo
Przemyslaw Koziarski
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-01-12 18:06:06
Temat: Odp: Canelloni,z czym?Czym tylko chcesz. Kuchnia srodziemnomorska pozostawia wiele miejsca
inwencji kucharza. Sprobuj zrobic farsz ze szpinaku i sera zoltego ( smak do
wyboru, nie za wyrazny i bron boze nie slodki ) . Pycha.
Użytkownik aga zawadzka <m...@p...wp.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9...@g...newsgate.pl...
> Czym oprócz farszu z mięsa mielonego mogę nadziewać ten makaron (mam tylko
> jeden przepis). Może było już o tym ?
>
> --
> Newsy przez www ? Sprawdz http://www.newsgate.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-01-12 21:35:54
Temat: Re: Canelloni,z czym?Albo (ja wolę) szpinaku i sera ricotta.
MM
Użytkownik Marcin <m...@k...net.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:85ie4l$hgd$...@z...polsl.gliwice.pl...
> Czym tylko chcesz. Kuchnia srodziemnomorska pozostawia wiele miejsca
> inwencji kucharza. Sprobuj zrobic farsz ze szpinaku i sera zoltego ( smak
do
> wyboru, nie za wyrazny i bron boze nie slodki ) . Pycha.
> Użytkownik aga zawadzka <m...@p...wp.pl> w wiadomości do grup
> dyskusyjnych napisał:9...@g...newsgate.pl...
> > Czym oprócz farszu z mięsa mielonego mogę nadziewać ten makaron (mam
tylko
> > jeden przepis). Może było już o tym ?
> >
> > --
> > Newsy przez www ? Sprawdz http://www.newsgate.pl
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-01-12 22:01:46
Temat: Re: Canelloni,z czym?
> Czym oprócz farszu z mięsa mielonego mogę nadziewać ten makaron (mam tylko
> jeden przepis). Może było już o tym ?
>
Mogą być z serem camembert (albo pewnie innym) polane sosem pomidorowym
(takim dobrym jak do spagetti Napoli chyba ... wiesz, cebulka uduszona z
czosnkiem i albo z pomidorami albo z przecierem (ja przecier dodaje zawsze).
No i ziola prowansalskie, oregano, etc :))
Smacznego,
MM
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-01-13 13:20:09
Temat: Re: Canelloni,z czym?
aga zawadzka wrote:
> Czym oprócz farszu z mięsa mielonego mogę nadziewać ten makaron (mam tylko
> jeden przepis). Może było już o tym ?
(za programem telewizyjnym Roberta Maklowicza i Michaela Logozzo sprzed dwóch
lat)
Skladniki:
paczka mrożonego szpinaku
30-40 dag bialego sera (moze byc w 1/3 zastapiony przez serek tofu)
1 jajko (niekoniecznie)
10 dag startej mozzarelli
trochę tartego parmezanu
pieprz, galka muszkatulowa
3-4 zabki czosnku
Na rozgrzana oliwe wrzucamy czosnek pokrojony w ósemki, czekamy az zmieknie.
Dodajemy szpinak i odparowujemy go. Odstawiamy do ostygniecia i dodajemy
bialy ser, mozzarelle, parmezan, ew. jajko. Doprawiamy czarnym pieprzem i
galka. Napychamy tym surowy makaron (ja uzywam do tego szprycy do dekorowania
tortów).
Sos, którym zalewam makaron to de Mornay (nie jestem pewien pisowni) czyli
beszamel z dodatkiem galki muszkatulowej i parmezanu. Poniewaz uzywam
surowego makaronu, robie troche rzadszy sos i zapiekam ok. 25 minut (15 pod
przykryciem, 10 bez). Do popicia polecam pólwytrawne biale wino.
Uwaga - nadaje sie to równiez do przekladania lasanii!
Smacznego - Wilu
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-01-13 15:45:12
Temat: Re: Canelloni,z czym?Dzięki za przepis, do lasanii też na pewno wykorzystam.
Aga
----- Original Message -----
From: Jacek Wilczkowski <W...@n...com.pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Thursday, January 13, 2000 2:20 PM
Subject: Re: Canelloni,z czym?
>
>
> aga zawadzka wrote:
>
> > Czym oprócz farszu z mięsa mielonego mogę nadziewać ten makaron (mam
tylko
> > jeden przepis). Może było już o tym ?
>
> (za programem telewizyjnym Roberta Maklowicza i Michaela Logozzo sprzed
dwóch
> lat)
> Skladniki:
> paczka mrożonego szpinaku
> 30-40 dag bialego sera (moze byc w 1/3 zastapiony przez serek tofu)
> 1 jajko (niekoniecznie)
> 10 dag startej mozzarelli
> trochę tartego parmezanu
> pieprz, galka muszkatulowa
> 3-4 zabki czosnku
>
> Na rozgrzana oliwe wrzucamy czosnek pokrojony w ósemki, czekamy az
zmieknie.
> Dodajemy szpinak i odparowujemy go. Odstawiamy do ostygniecia i dodajemy
> bialy ser, mozzarelle, parmezan, ew. jajko. Doprawiamy czarnym pieprzem i
> galka. Napychamy tym surowy makaron (ja uzywam do tego szprycy do
dekorowania
> tortów).
> Sos, którym zalewam makaron to de Mornay (nie jestem pewien pisowni) czyli
> beszamel z dodatkiem galki muszkatulowej i parmezanu. Poniewaz uzywam
> surowego makaronu, robie troche rzadszy sos i zapiekam ok. 25 minut (15
pod
> przykryciem, 10 bez). Do popicia polecam pólwytrawne biale wino.
> Uwaga - nadaje sie to równiez do przekladania lasanii!
>
> Smacznego - Wilu
>
>
--
Newsy przez www ? Sprawdz http://www.newsgate.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |