« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-02-11 14:08:33
Temat: Chateaubriand- nie walentynki ;-)Witam,
zaprosilem gosci na brydza w piatek. Umyslilem by podac w jakiejs
przerwie Chateaubriand w wersji:
cienka bulka, plaster pasztetu wieprzowego i poledwica na 1 cm. Mam
pytanie czy ktos to z szanownych grupowiczow cwiszyl i ma jakies
ostrzezenia. Ja sie boje, ze mi te bulke szlag z goraca trafi, pasztet
zniknie a poledwica bedzie nadal bardzo krwista. Wg. przepisu
piekarnik 220 i 15 minut cieplnej obrobki. Bardzo prosze o ewentualne
uwagi. Wole juz lezec bez 5 na 3 ba niz tu dac ciala.
pozdrawia dzis lagodny
t.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-02-11 14:18:08
Temat: Re: Chateaubriand- nie walentynki ;-)terrorysta a écrit :
> Witam,
> zaprosilem gosci na brydza w piatek. Umyslilem by podac w jakiejs
> przerwie Chateaubriand w wersji:
> cienka bulka, plaster pasztetu wieprzowego i poledwica na 1 cm. Mam
> pytanie czy ktos to z szanownych grupowiczow cwiszyl i ma jakies
> ostrzezenia. Ja sie boje, ze mi te bulke szlag z goraca trafi, pasztet
> zniknie a poledwica bedzie nadal bardzo krwista. Wg. przepisu
> piekarnik 220 i 15 minut cieplnej obrobki. Bardzo prosze o ewentualne
> uwagi. Wole juz lezec bez 5 na 3 ba niz tu dac ciala.
Pasztet na bulce, poledwica na pasztecie ? O to ci chodzi ?
Ewcia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-11 14:40:14
Temat: Re: Chateaubriand- nie walentynki ;-)> Pasztet na bulce, poledwica na pasztecie ? O to ci chodzi ?
>
>
> Ewcia
Wlasnie o te wersje
t.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-11 14:50:37
Temat: Re: Chateaubriand- nie walentynki ;-)terrorysta a écrit :
>>Pasztet na bulce, poledwica na pasztecie ? O to ci chodzi ?
> Wlasnie o te wersje
A nie bylo w oryginale foie gras zamiast pasztetu ?
Ewcia
ps. pytam bo sie foie gras inaczej zachowuje w piekarniku niz pasztet
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-11 15:01:19
Temat: Re: Chateaubriand- nie walentynki ;-)> A nie bylo w oryginale foie gras zamiast pasztetu ?
>
> Ewcia
>
> ps. pytam bo sie foie gras inaczej zachowuje w piekarniku niz
pasztet
Nie, byl pasztet. Zreszta jadlem to pare razy w knajpie, bylo super!
ps. Nawet gdyby bylo foie gras to najblizszej watrobki mam pare setek
kilometrow.
t.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-11 15:17:47
Temat: Re: Chateaubriand- nie walentynki ;-)terrorysta a écrit :
>>A nie bylo w oryginale foie gras zamiast pasztetu ?
>>
>>Ewcia
>>
>>ps. pytam bo sie foie gras inaczej zachowuje w piekarniku niz
>
> pasztet
> Nie, byl pasztet. Zreszta jadlem to pare razy w knajpie, bylo super!
> ps. Nawet gdyby bylo foie gras to najblizszej watrobki mam pare setek
> kilometrow.
:-(
Wiec wydaje mi sie ze 15 min. poledwicy wystarczy, ale o bulke sie
troche boje ze sie spali. Moze ja jakos zabezpieczyc (folia aluminiowa?)
Ewcia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-11 15:58:01
Temat: Re: Chateaubriand- nie walentynki ;-)> Witam,
> zaprosilem gosci na brydza w piatek. Umyslilem by podac w jakiejs
> przerwie Chateaubriand w wersji:
> cienka bulka, plaster pasztetu wieprzowego i poledwica na 1 cm. Mam
> pytanie czy ktos to z szanownych grupowiczow cwiszyl i ma jakies
> ostrzezenia. Ja sie boje, ze mi te bulke szlag z goraca trafi, pasztet
> zniknie a poledwica bedzie nadal bardzo krwista. Wg. przepisu
> piekarnik 220 i 15 minut cieplnej obrobki. Bardzo prosze o ewentualne
> uwagi. Wole juz lezec bez 5 na 3 ba niz tu dac ciala.
> pozdrawia dzis lagodny
> t.
> Cześć! Jak masz tak daleko do wątróbki, to pewnie pasztet i polędwicę już
masz.Zrób dzisiaj próbę i będziesz wiedział, czy masz zmienić menu, czy nie.
Pozdrawiam! Marianka
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-12 00:36:15
Temat: Re: Chateaubriand- nie walentynki ;-)
Może się wymądrzam trochę, ale ta część polędwicy jest niedostępna w
sklepach jako taka.Bedziesz marnować tyle polędwicy aby wykroić 3 cm kawałek
mięsa?
Podpowiem. Resztę wykożystaj na strogonofa.
Pozdrawiam
Kucharz Amator
Wojti
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-12 00:56:48
Temat: Re: Chateaubriand- nie walentynki ;-)> Może się wymądrzam trochę, ale ta część polędwicy jest niedostępna w
> sklepach jako taka.Bedziesz marnować tyle polędwicy aby wykroić 3 cm
kawałek
> mięsa?
> Podpowiem. Resztę wykożystaj na strogonofa.
>
> Pozdrawiam
> Kucharz Amator
> Wojti
1. ta czesc poledwicy nazywana inaczej le coeur du filet ma znacznie
wiecej niz 3cm, zwykle jest to dooobra porcja dla 2 osob, ok 40dkg
2.wystarczy sie usmiechnac do pani w sklepie-
wynik- chcesz to masz
3.pytalem tylko czy ktos to ostanio robil, jak czytam, nie. No to ja
zrobie i sie podziele..wrazeniami
t.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-13 07:27:24
Temat: Re: Chateaubriand- nie walentynki ;-)> uwagi. Wole juz lezec bez 5 na 3 ba niz tu dac ciala.
> pozdrawia dzis lagodny
E no ladniej by bylo bez 5 na 7ba :) z rekontra :)
AJA
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |