Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Chrupiące gofry

Grupy

Szukaj w grupach

 

Chrupiące gofry

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-01-18 21:21:11

Temat: Chrupiące gofry
Od: "rstreif" <r...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dostałam na gwiazdkę gofrownicę. Co zrobić, żeby gofry były chrupiące, a nie
gumowate?


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-01-19 09:44:07

Temat: Re: Chrupiące gofry
Od: "Jola L-L" <j...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "rstreif" <r...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:b0cgjh$kot$1@news.tpi.pl...
> Dostałam na gwiazdkę gofrownicę. Co zrobić, żeby gofry były chrupiące, a
nie
> gumowate?

zdecydowanie przejrzec nasze archiwum przez google, a tu masz o gofrach:
http://minilien.com/?Xz6IGqDTmP

Jola L-L




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-01-19 19:13:55

Temat: Re: Chrupiące gofry
Od: "Kasia" <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

mozesz podac ten smaczny przepis bo cos nie moge go znalesc w archiwum...z
gory dziekuje Kasia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-01-19 21:54:32

Temat: Re: Chrupiące gofry
Od: "Kasia S." <k...@N...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "rstreif" <r...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:b0cgjh$kot$1@news.tpi.pl...
> Dostałam na gwiazdkę gofrownicę. Co zrobić, żeby gofry były chrupiące, a
nie
> gumowate?
>
> Rzuc okiem piec watkow wczesniej:)
Kasia S.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-01-20 12:59:30

Temat: Re: Chrupiące gofry
Od: "Nina" <n...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Kasia S." <k...@N...wp.pl> napisał w wiadomości
news:b0f6l5$mnf$1@panorama.wcss.wroc.pl...
>
> Użytkownik "rstreif" <r...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:b0cgjh$kot$1@news.tpi.pl...
> > Dostałam na gwiazdkę gofrownicę. Co zrobić, żeby gofry były chrupiące, a
> nie
> > gumowate?
> >
> > Rzuc okiem piec watkow wczesniej:)
> Kasia S.
>
>
Witam

Ja robie ciasto jk nalenikowe, tylko dodaje troche masla, margaryny. No i
wazna rzecz, osobno ubijam piane z bialek i delikatnie mieszam ja z ciastem,
ciasto jest geste. I oprocz tego dosc duo go nkladam do gofrownicy.

pozdrawiam

Nina


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-01-24 11:41:32

Temat: Re: Chrupiące gofry
Od: "Asia" <mail:sa@hoga.pl> szukaj wiadomości tego autora

Polecam:

Gofry

2 szklanki mąki,
3 jaja,
1/3 kostki margaryny,
sól,
1 i 1/2 dag drożdży,
1/3 szklanki mleka,
cukier waniliowy

Przesiać mąkę, dodać jaja, stopioną margarynę, szczyptę soli, drożdże
rozpuszczone w ciepłym mleku, cukier waniliowy lub kilka kropli esencji,
ubić ciasto i pozostawić na 1 godz. Formę do pieczenia gofrów natłuścić,
wlewać po 3 łyżki ciasta i piec 3-5 min. Podawać gorące.


:


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

prosba- sznycel z indyka
co to za wódka
Soda a proszek do pieczenia
lody makowe
prawdziwa goraca czekolada

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »