| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-01-18 21:21:11
Temat: Chrupiące gofryDostałam na gwiazdkę gofrownicę. Co zrobić, żeby gofry były chrupiące, a nie
gumowate?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-01-19 09:44:07
Temat: Re: Chrupiące gofry
Użytkownik "rstreif" <r...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:b0cgjh$kot$1@news.tpi.pl...
> Dostałam na gwiazdkę gofrownicę. Co zrobić, żeby gofry były chrupiące, a
nie
> gumowate?
zdecydowanie przejrzec nasze archiwum przez google, a tu masz o gofrach:
http://minilien.com/?Xz6IGqDTmP
Jola L-L
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-19 19:13:55
Temat: Re: Chrupiące gofrymozesz podac ten smaczny przepis bo cos nie moge go znalesc w archiwum...z
gory dziekuje Kasia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-19 21:54:32
Temat: Re: Chrupiące gofry
Użytkownik "rstreif" <r...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:b0cgjh$kot$1@news.tpi.pl...
> Dostałam na gwiazdkę gofrownicę. Co zrobić, żeby gofry były chrupiące, a
nie
> gumowate?
>
> Rzuc okiem piec watkow wczesniej:)
Kasia S.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-20 12:59:30
Temat: Re: Chrupiące gofry
Użytkownik "Kasia S." <k...@N...wp.pl> napisał w wiadomości
news:b0f6l5$mnf$1@panorama.wcss.wroc.pl...
>
> Użytkownik "rstreif" <r...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:b0cgjh$kot$1@news.tpi.pl...
> > Dostałam na gwiazdkę gofrownicę. Co zrobić, żeby gofry były chrupiące, a
> nie
> > gumowate?
> >
> > Rzuc okiem piec watkow wczesniej:)
> Kasia S.
>
>
Witam
Ja robie ciasto jk nalenikowe, tylko dodaje troche masla, margaryny. No i
wazna rzecz, osobno ubijam piane z bialek i delikatnie mieszam ja z ciastem,
ciasto jest geste. I oprocz tego dosc duo go nkladam do gofrownicy.
pozdrawiam
Nina
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-24 11:41:32
Temat: Re: Chrupiące gofryPolecam:
Gofry
2 szklanki mąki,
3 jaja,
1/3 kostki margaryny,
sól,
1 i 1/2 dag drożdży,
1/3 szklanki mleka,
cukier waniliowy
Przesiać mąkę, dodać jaja, stopioną margarynę, szczyptę soli, drożdże
rozpuszczone w ciepłym mleku, cukier waniliowy lub kilka kropli esencji,
ubić ciasto i pozostawić na 1 godz. Formę do pieczenia gofrów natłuścić,
wlewać po 3 łyżki ciasta i piec 3-5 min. Podawać gorące.
:
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |