| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-02-27 18:17:08
Temat: Ciasto chruche - problemWitajcie!
Zrobilam szarlotke, z przepisu grupowego oczywiscie :-). Robilam juz nie raz
i zawsze bylo pycha, no i robilo sie dobrze. A tym razem ciasto surowe bylo
strasznie miekkie nawet po kilku godzinach w lodowce. Do tego stopnia, ze
mialam problemy z wlozeniem tego do formy, ze o walkowaniu nie wspomne. Tym
razem uzylam Kasi i ona w ogole jakas miekka jest, moze o to chodzi. Jak
myslicie?
Pozdrawiam
Sylwia z szarlotka w piecu :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-02-27 21:22:59
Temat: Re: Ciasto chruche - problem
Użytkownik "Sylwia & Jurek" <s...@p...pl> napisał w wiadomości
news:a5j819$jep$1@news.tpi.pl...
. Tym
> razem uzylam Kasi i ona w ogole jakas miekka jest, moze o to chodzi. Jak
> myslicie?
To nie jest ta przyczyna. Kasi uzywam bardzo czesto i uwazam, ze jest
bardzo dobra do wypiekow / do kruchych takze/. Moze byly zle proporcje
skladnikow albo za dlugo wygniatalas ciasto, bo wtedy tez staje sie miekkie.
Al.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |