Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Ciasto chruche - problem

Grupy

Szukaj w grupach

 

Ciasto chruche - problem

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-02-27 18:17:08

Temat: Ciasto chruche - problem
Od: "Sylwia & Jurek" <s...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witajcie!
Zrobilam szarlotke, z przepisu grupowego oczywiscie :-). Robilam juz nie raz
i zawsze bylo pycha, no i robilo sie dobrze. A tym razem ciasto surowe bylo
strasznie miekkie nawet po kilku godzinach w lodowce. Do tego stopnia, ze
mialam problemy z wlozeniem tego do formy, ze o walkowaniu nie wspomne. Tym
razem uzylam Kasi i ona w ogole jakas miekka jest, moze o to chodzi. Jak
myslicie?

Pozdrawiam
Sylwia z szarlotka w piecu :-)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-02-27 21:22:59

Temat: Re: Ciasto chruche - problem
Od: " Aleksandra" <t...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Sylwia & Jurek" <s...@p...pl> napisał w wiadomości
news:a5j819$jep$1@news.tpi.pl...
. Tym
> razem uzylam Kasi i ona w ogole jakas miekka jest, moze o to chodzi. Jak
> myslicie?
To nie jest ta przyczyna. Kasi uzywam bardzo czesto i uwazam, ze jest
bardzo dobra do wypiekow / do kruchych takze/. Moze byly zle proporcje
skladnikow albo za dlugo wygniatalas ciasto, bo wtedy tez staje sie miekkie.
Al.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

jak zmielic pieprz?
Bread - In English
Krakow gdzie jesc??? pytanie do lokalnych gastronomów
Losos - jakis szybki przepis
dieta wysokotluszczowa(optymal na) dr Kwasneiwskiego

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »