| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-01-23 17:25:50
Temat: Ciasto kokosoweKtoś ma przepis na ciasto kokosowe?
Asia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-01-24 09:29:47
Temat: Re: Ciasto kokosowePolecam stronkę WKN,
Przepis na szybkie ciasto kokosowe
:http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis243.html
ciasto kokosowe:
http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis109.html
to drugie ciasto robiłam wielokrotnie i jest pyszne.
pozdrawiam smacznie Busia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-24 09:35:08
Temat: Re: Ciasto kokosowe
Użytkownik "Busia" <b...@t...pl> napisał w wiadomości
news:b0r0q1$q6d$1@news.tpi.pl...
> Polecam stronkę WKN,
> Przepis na szybkie ciasto kokosowe
> :http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis243.html
>
> ciasto kokosowe:
> http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis109.html
>
> to drugie ciasto robiłam wielokrotnie i jest pyszne.
> pozdrawiam smacznie Busia
>
>
tylko uwazaj, ja zawsze ostrzegam - dwom osobom wyszedl lekki zakalec w tym
drugim ciescie ;-) Nie wiem, dlaczego, może za bardzo przykleily te pokrywke
kokosowa do ciasta pod spodem, hm...
wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-24 10:12:18
Temat: Re: Ciasto kokosowe
> tylko uwazaj, ja zawsze ostrzegam - dwom osobom wyszedl lekki zakalec w
tym
> drugim ciescie ;-) Nie wiem, dlaczego, może za bardzo przykleily te
pokrywke
> kokosowa do ciasta pod spodem, hm...
to ja jestem jedna z nich;-) ale nic to, nie zrazam sie i na jutro mam w
planie Twoja szarlotke z pianka posypana na wierzchu kokosem. I jeszcze te
tajemnicza zapiekanke szwedzka, bede eksperymentowac;-)
pozdrawiam serdecznie
Basia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-24 10:21:55
Temat: Re: Ciasto kokosowe
Użytkownik "Basia" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:b0r3ca$oic$1@news.tpi.pl...
>
> to ja jestem jedna z nich;-) ale nic to, nie zrazam sie i na jutro mam w
> planie Twoja szarlotke z pianka posypana na wierzchu kokosem. I jeszcze te
> tajemnicza zapiekanke szwedzka, bede eksperymentowac;-)
>
> pozdrawiam serdecznie
> Basia
>
>
>
ojej, szarlotka to Ci po prostu musi wyjść, no nie ma mocnych, jest
strasznie łatwa :) Dopasuj sobie ilość cukru według gustu
pozdrawiam
wkn dziś bez obiadu ooooo
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-24 10:32:36
Temat: Re: Ciasto kokosowe>
> ojej, szarlotka to Ci po prostu musi wyjść, no nie ma mocnych, jest
> strasznie łatwa :)
przy moim dziwnym talencie do kruchego ciasta to wszystko moze sie zdazyc;-)
Ale wierze ze wyjdzie dobrze.
Dopasuj sobie ilość cukru według gustu
my z tych raczej malo slodzacych, wiec zwiekszac podanych ilosci cukru nie
bede.
> wkn dziś bez obiadu ooooo
to przykro, malo czasu na gotowanie?
pozdrawiam
Basia
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-24 11:30:38
Temat: Re: Ciasto kokosowe
Użytkownik "Basia" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:b0r4id$85d$1@news.tpi.pl...
>
> to przykro, malo czasu na gotowanie?
>
tak, dzis mnie nie przez cale popoludnie, meza tez, to obiad nam
niepotrzebny
wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-24 11:30:53
Temat: Re: Ciasto kokosoweDzięki
Asia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-24 12:03:16
Temat: Re: Ciasto kokosowe
> Ja często przeglądam Twoją stronkę, jest tam sporo przepisów smacznych i
prostych w wykonaniu ( część wypróbowałam wielokrotnie). Ale przecież nie
zawsze muszą się udać,ja przy kokosowym cieście zrobiłam źle, tylko raz
wyszedł mi zakalec, postawiłam je przy oknie otwartym ,żeby szybciej
przestygło, ale co nagli, to po diabli (chyba tak się pisze), zimno nie
służy temu ciastu, a szczególnie mróz. Ale na błędach się człowiek uczy i
sama radocha jest z eksperymentowania.
Kiedyś najlepiej wychodziły mi ciasta piaskowe( tylko murzynka nie
sknociłam), ale ostatnio nie wiem dlaczego wychodzą zakalce, za to półkruche
itp, wychodzą mi super i jak jest tu przyczyna?
> tylko uwazaj, ja zawsze ostrzegam - dwom osobom wyszedl lekki zakalec w
tym
> drugim ciescie ;-) Nie wiem, dlaczego, może za bardzo przykleily te
pokrywke
> kokosowa do ciasta pod spodem, hm...
>
> wkn
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-24 12:08:27
Temat: Re: Ciasto kokosowe
Użytkownik "Busia" <b...@t...pl> napisał w wiadomości
news:b0r9pq$7n2$1@news.tpi.pl...
>
> Kiedyś najlepiej wychodziły mi ciasta piaskowe( tylko murzynka nie
> sknociłam), ale ostatnio nie wiem dlaczego wychodzą zakalce, za to
półkruche
> itp, wychodzą mi super i jak jest tu przyczyna?
>
>
piekarnika albo rodzaju maki?
wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |