« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-01-23 18:05:37
Temat: ciagnacy sie ser na pizzymoże ktoś wie, jak zrobić, żeby ser na pizzy się ciągnął. Słyszałam, że są
jakeś sposoby, ale te, których próbowalam nie były skuteczne.
Z góry dziękuje za pomoc
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-01-23 18:53:22
Temat: Re: ciagnacy sie ser na pizzyAga <m...@w...pl> napisał(a):
> może ktoś wie, jak zrobić, żeby ser na pizzy się ciągnął. Słyszałam, że są
> jakeś sposoby, ale te, których próbowalam nie były skuteczne.
> Z góry dziękuje za pomoc
>
>
Kupiż dobry ser; polecam salami i mozarellę, najlepiej włoskie, bo polskie
czasami zaskakują:(((
Akulka
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-24 07:34:26
Temat: Re: ciagnacy sie ser na pizzy
Użytkownik "Aga" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
news:b0pamg$6i1$1@news.tpi.pl...
> może ktoś wie, jak zrobić, żeby ser na pizzy się ciągnął. Słyszałam, że są
> jakeś sposoby, ale te, których próbowalam nie były skuteczne.
> Z góry dziękuje za pomoc
kup mozarelle i mozez ja polozyc w dowolny sposob: plastry lub potarkowany
na duzych oczkach. Ja tarkuje. Ciagnie sie jak guma do zucia.
Jola L-L
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-24 08:56:01
Temat: Re: ciagnacy sie ser na pizzy
Użytkownik "Jola L-L" <j...@i...pl> napisał w wiadomości
news:b0qq8s$s71$1@news.tpi.pl...
>
>
> kup mozarelle i mozez ja polozyc w dowolny sposob: plastry lub potarkowany
> na duzych oczkach. Ja tarkuje. Ciagnie sie jak guma do zucia.
>
> Jola L-L
>
>
tak super to sie znów ta mozarela nie ciagnie :) Ja lubie takie dlugie
sznurki na pizzy i moze dlatego nic nie jest w stanie mnie zadowlolic.
Ide zajrzec do archiwum mojej poczty, bo Krysia T. pisala cos o
strrraaaasznie ciagnacym serze, ktorego lepiej nie uzywac do beszamelu, wiec
moze na pizze sie nada, hehehe
wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-24 13:39:37
Temat: Re: ciagnacy sie ser na pizzyObywatel Aga napisał na grupę pl.rec.kuchnia następujące rzeczy:
> może ktoś wie, jak zrobić, żeby ser na pizzy się ciągnął. Słyszałam, że są
> jakeś sposoby, ale te, których próbowalam nie były skuteczne.
1. Dobry ser. Już niżej grupowiczki pisały o Mozarelli, a ja dorzucę od
siebie, że nawet zwykły "Mazurski" się w tej roli sprawdza. Wystarczy
tylko pamiętać o tym, aby:
2. Pizzy nie piec zbyt długo. Wystarczy ją wstawić do gorącego pieca /
piekarnika, poczekać, aż ser dobrze się rozpuści i od razu wyjmować.
Inaczej stwardnieje.
Z poważaniem
PZ
--
Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-24 14:02:10
Temat: Re: ciagnacy sie ser na pizzy
Użytkownik "Piotr Zawadzki" <p...@f...pl> napisał w wiadomości
news:b0rfee$9pc$1@news.tpi.pl...
> 2. Pizzy nie piec zbyt długo. Wystarczy ją wstawić do gorącego pieca /
> piekarnika, poczekać, aż ser dobrze się rozpuści i od razu wyjmować.
> Inaczej stwardnieje.
> Z poważaniem
> PZ
pizze z oblozeniem pieke ok 20 min cala duza blache w piekarniku w 200 st
gazowych
(sprawdzam rant czy zloty i lekko odchylam nozem dol ciasta- czy juz lekko
zezlocony a nie bialy). Jesli tak, to wyjac , posypac serem i wlozyc
doslownie na 3-4 minuty ta mozarelle aby sie stopila. Jesli serem oblozymy
pizze od surowego stanu- to ser bedzie popalony i juz nie taki...
Jola L-L
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-24 15:40:42
Temat: Re: ciagnacy sie ser na pizzyUżytkownik "wkn" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:b0qv4l$ah2$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Jola L-L" <j...@i...pl> napisał w wiadomości
> news:b0qq8s$s71$1@news.tpi.pl...
> >
> >
>
> tak super to sie znów ta mozarela nie ciagnie :)
CIACH
>
> wkn
>
Ech, dobra oryginalna mozarella ciagnie sie swietnie :))) Niezlym
substytutem jest to co u nas sprzedaje Galbini czy Galbani, ale trzeba
dobrze odcisnac z solanki.
V.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-24 20:10:52
Temat: Re: ciagnacy sie ser na pizzy
Użytkownik "Vefour" <v...@p...pl> napisał w wiadomości
news:b0rmp4$ld6$1@news.tpi.pl...
>>
> Ech, dobra oryginalna mozarella ciagnie sie swietnie :))) Niezlym
> substytutem jest to co u nas sprzedaje Galbini czy Galbani, ale trzeba
> dobrze odcisnac z solanki.
>
> V.
>
>
ejze :) z jakiej solanki? ja myslalam, ze ta solankowa, to sie nadaje na
polaczenie z pomidorami, taka prosta salatke z oliwa, octem i ziolami, pycha
zreszta
A na pizze to taka w kawale jak zwykly ser zolty, tylko mniej zolta :)
wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-25 02:29:19
Temat: Re: ciagnacy sie ser na pizzyz tego co wiem to salami w ogóle się nie rozpuszcza!
Użytkownik "Akulka " <s...@N...gazeta.pl> napisał w wiadomości
news:b0pdn2$kao$1@inews1.gazeta.pl...
> Aga <m...@w...pl> napisał(a):
>
> > może ktoś wie, jak zrobić, żeby ser na pizzy się ciągnął. Słyszałam, że
są
> > jakeś sposoby, ale te, których próbowalam nie były skuteczne.
> > Z góry dziękuje za pomoc
> >
> >
>
> Kupiż dobry ser; polecam salami i mozarellę, najlepiej włoskie, bo polskie
> czasami zaskakują:(((
>
> Akulka
>
>
> --
> Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl ->
http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-25 06:38:46
Temat: Re: ciagnacy sie ser na pizzyOn Fri, 24 Jan 2003 16:40:42 +0100, "Vefour" <v...@p...pl> wrote:
>Ech, dobra oryginalna mozarella ciagnie sie swietnie :)))
W zupelnosci sie zgadzam.
Innym zastosowaniem mozarelli jest toast, z polozonym kawalkiem
mozarelli (oraz, jak ktos chce polozona odrobina zmiazdzonego czosnku)
i wstawiony do kuchenki mikrofalowej . Mozarella sie topi i powstaje
znakomity przysmak "na goraco".
No i polozenie przetartej mozarelli na zapiekance , na 10 minut przed
zakonczeniem procesu "zapiekania", daje znakomite efekty smakowe. Choc
trzeba taka zapiekanke zjesc od razu (nie daje sie za bardzo wstawic
do lodowki i odgrzac bezposrednio przed spozyciem ). Im grubsza
warstwa sera tym zapiekanka smaczniejsza (choc i to bez przesady).
Pozdrawiam
dradam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |