| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-01-26 11:35:24
Temat: Re: ciagnacy sie ser na pizzy
Użytkownik Aga <m...@w...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:b0pamg$6i1$...@n...tpi.pl...
> może ktoś wie, jak zrobić, żeby ser na pizzy się ciągnął. Słyszałam, że są
> jakeś sposoby, ale te, których próbowalam nie były skuteczne.
> Z góry dziękuje za pomoc
>
>
Ja robie tak : ciasto, oliwa, sos, cebula(nie koniecznie), ser a na ten ser
co tam kto lubi. I ciagnie sie choc pizze pieke tak z 15 min w 250C
Pzdr.
Struś
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-01-26 13:56:57
Temat: Re: ciagnacy sie ser na pizzy
Użytkownik "wkn" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:b0s6lp$a9g$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Vefour" <v...@p...pl> napisał w wiadomości
> news:b0rmp4$ld6$1@news.tpi.pl...
> >>
> > Ech, dobra oryginalna mozarella ciagnie sie swietnie :))) Niezlym
> > substytutem jest to co u nas sprzedaje Galbini czy Galbani, ale trzeba
> > dobrze odcisnac z solanki.
> >
> > V.
> >
> >
>
> ejze :) z jakiej solanki? ja myslalam, ze ta solankowa, to sie nadaje na
> polaczenie z pomidorami, taka prosta salatke z oliwa, octem i ziolami,
pycha
> zreszta
> A na pizze to taka w kawale jak zwykly ser zolty, tylko mniej zolta :)
>
> wkn
>
a sprobuj kiedys, ja uwielbiam ...... we wloszechc zesto anzywaja to "pizza
caprese" nawiazujac do twojej salatki. Na to jeszcze listki bazyli, mniam
mniam.
V.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-26 17:21:39
Temat: Re: ciagnacy sie ser na pizzyObywatel Jola L-L napisał na grupę pl.rec.kuchnia następujące rzeczy:
> > 2. Pizzy nie piec zbyt długo. Wystarczy ją wstawić do gorącego pieca /
> > piekarnika, poczekać, aż ser dobrze się rozpuści i od razu wyjmować.
> > Inaczej stwardnieje.
> > Z poważaniem
> > PZ
> pizze z oblozeniem pieke ok 20 min cala duza blache w piekarniku w 200 st
> gazowych
> (sprawdzam rant czy zloty i lekko odchylam nozem dol ciasta- czy juz lekko
> zezlocony a nie bialy). Jesli tak, to wyjac , posypac serem i wlozyc
> doslownie na 3-4 minuty ta mozarelle aby sie stopila. Jesli serem oblozymy
> pizze od surowego stanu- to ser bedzie popalony i juz nie taki...
Tak, tak, właśnie to miałem na myśli, tylko niezbyt jasno to opisałem:
posypać serem po upieczeniu spodu z całą resztą i za chwilę można już
wyjmować.
Z poważaniem
PZ
--
Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |