Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Cienkie blaty do pizzy

Grupy

Szukaj w grupach

 

Cienkie blaty do pizzy

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-01-28 13:32:50

Temat: Re: Cienkie blaty do pizzy
Od: Aneta Reluga <a...@a...w.sygnaturce.pl> szukaj wiadomości tego autora

Przemiła osoba, chcąca być znana jako Marek W.,
napisała w wiadomości <vCfk4.15402$Hi2.348934@news.tpnet.pl>:

> Nie ma glupich pytan :-)

A jeśli ubiorę się we wdzianko z metalu, jedną nogą postawię
na szynie, a drugą jakimś cudem sięgnę druta trakcyjnego, to czy
pojadę jak tramwaj? :) (czy jak to szło)
Żeby zaś off-topic za bardzo nie było - maca to bardzo przyjemne
pieczywko, nawet chyba dietetyczne.
An.
--
a...@r...mif.pg.gda.pl | Ta krowa była wymierzona we mnie!...
-------------------------' (Fox Mulder)
Uwaga! Przetwarzam! (Taka nowa, świecka tradycja...)
Arnold Buzdygan Arnold Buzdygan Arnold Buzdygan Arnold Buzdygan Arno...

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2000-01-28 13:48:14

Temat: Re: Cienkie blaty do pizzy
Od: Ulka <u...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Uwaga! Przetwarzam! (Taka nowa, świecka tradycja...)
> Arnold Buzdygan Arnold Buzdygan Arnold Buzdygan Arnold Buzdygan Arno...

Ekstra, i zeby nie bylo off -topic, o kuchnia!

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-01-28 13:58:27

Temat: Re: Cienkie blaty do pizzy
Od: "M.W." <t...@f...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Aneta Reluga napisał(a) w wiadomości: <86s5q2$47d$1@sunrise.pg.gda.pl>...
>A jeśli ubiorę się we wdzianko z metalu, jedną nogą postawię
>na szynie, a drugą jakimś cudem sięgnę druta trakcyjnego, to czy
>pojadę jak tramwaj? :) (czy jak to szło)


To bede musial rozwazyc...
Ale juz mi slinka cieknie na taki widok :-P~~~~


~Marek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-02-01 14:16:17

Temat: Re: Cienkie blaty do pizzy
Od: Antoni Goldstein <a...@z...mimuw.edu.pl> szukaj wiadomości tego autora

Aneta Baran <b...@c...cern.ch> wstukal(a) pracowicie:
>> Hmmm... Ale to nie będzie chrupkie w ten sposób, jakiego bym od pizzy
>> oczekiwał...
> No to zagnieć mąkę z wodą, solą i łyżką oliwy. Będzie smakować podobnie
> jak maca. Pasuje?

Maca... Hmmm... Za cienkie. Maca jest zresztą wielowarstwowa - przypomina w
tym ciasto francuskie (choć rzecz jasna, nie aż tak). Dla mnie blat do pizzy
to powinno być coś w rodzaju cienkiego podpłomyka, albo korży. (ach, kiedy
je jadłem raz ostatni...)
--
Antek Goldstein
(goldi _at_ students.mimuw.edu.pl)
,---------------------------------------------------
--. ___/___
| 'Speak to me, wise and honorable chieftain!' | ======< 102 >
| | /o-o-o-d-o-o-b-o-\
`---------------------------------------------------
--' \8oooooooooooo8/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-02-01 14:17:38

Temat: Re: Cienkie blaty do pizzy
Od: Antoni Goldstein <a...@z...mimuw.edu.pl> szukaj wiadomości tego autora

Aneta Reluga <a...@a...w.sygnaturce.pl> wstukal(a) pracowicie:
>> Nie ma glupich pytan :-)

> A jeśli ubiorę się we wdzianko z metalu, jedną nogą postawię
> na szynie, a drugą jakimś cudem sięgnę druta trakcyjnego, to czy
> pojadę jak tramwaj? :) (czy jak to szło)
> Żeby zaś off-topic za bardzo nie było - maca to bardzo przyjemne
> pieczywko, nawet chyba dietetyczne.

I koszerne, rzecz jasna - co z miejsca wyklucza dodatek _jakiejkolwiek_
krwi.
--
Antek Goldstein
(goldi _at_ students.mimuw.edu.pl)
,---------------------------------------------------
--. ___/___
| 'We want you as allies'. | ======< 102 >
| 'That can never be, for we will not serve you.' | /o-o-o-d-o-o-b-o-\
`---------------------------------------------------
--' \8oooooooooooo8/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-02-01 14:27:13

Temat: Re: Cienkie blaty do pizzy
Od: Aneta Baran <b...@c...cern.ch> szukaj wiadomości tego autora

Antoni Goldstein <a...@z...mimuw.edu.pl> wrote:
> Maca... Hmmm... Za cienkie.
Pisałam 'smakować', nie 'wyglądać' :-) Ciasto możesz zrobić dowolnie
grube. Tak w ogóle, czy możesz zaspokoić moją ciekawość i zdradzić,
dlaczego nie drożdżowe?

Anetek
--
A...@c...ch | http://chall.ifj.edu.pl/~aneta/
Anything is good and useful if it's made of chocolate.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-02-01 15:59:33

Temat: Re: Cienkie blaty do pizzy
Od: Antoni Goldstein <a...@z...mimuw.edu.pl> szukaj wiadomości tego autora

Aneta Baran <b...@c...cern.ch> wstukal(a) pracowicie:
>> Maca... Hmmm... Za cienkie.
> Pisałam 'smakować', nie 'wyglądać' :-) Ciasto możesz zrobić dowolnie
> grube. Tak w ogóle, czy możesz zaspokoić moją ciekawość i zdradzić,
> dlaczego nie drożdżowe?

Widzisz, jestem pomysłodawcą i szefem sekcji kulinarnej przy naszym szczepie
(nie wiem, czy Ci już mówiłem), dzięki czemu w środy jadam obiad o ludzkiej
porze. ;-)) Ale korzystamy z kuchni szkolnej, do której przed 15 nie mamy
wstępu - siłą rzeczy odpadają więc dania, które wymagają pre-processingu.
--
Antek Goldstein
(goldi _at_ students.mimuw.edu.pl)
,---------------------------------------------------
--. ___/___
| Nigdy nie oglądaj się za siebie, | ======< 102 >
| a oszczędzisz sobie spojrzenia w chaos. | /o-o-o-d-o-o-b-o-\
`-----------------------------------(Babcia Shumway)--' \8oooooooooooo8/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-02-01 17:35:37

Temat: Re: Cienkie blaty do pizzy
Od: Aneta Baran <b...@c...cern.ch> szukaj wiadomości tego autora

Antoni Goldstein <a...@z...mimuw.edu.pl> wrote:
> Widzisz, jestem pomysłodawcą i szefem sekcji kulinarnej przy naszym szczepie
> (nie wiem, czy Ci już mówiłem), dzięki czemu w środy jadam obiad o ludzkiej
> porze. ;-)) Ale korzystamy z kuchni szkolnej, do której przed 15 nie mamy
> wstępu - siłą rzeczy odpadają więc dania, które wymagają pre-processingu.
No tak. W tym przypadku pozostaje chyba użyć proszku do pieczenia. Albo
próbować piec ciasto drożdżowe bez czekania, aż wyrośnie, aczkolwiek
obawiam się, że efekty tegoż mogłyby być mało zachęcające ;-)

Anetek
--
A...@c...ch | http://chall.ifj.edu.pl/~aneta/
Anything is good and useful if it's made of chocolate.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-02-01 18:51:33

Temat: Re: Cienkie blaty do pizzy
Od: Antoni Goldstein <a...@z...mimuw.edu.pl> szukaj wiadomości tego autora

Aneta Baran <b...@c...cern.ch> wstukal(a) pracowicie:
>> Widzisz, jestem pomysłodawcą i szefem sekcji kulinarnej przy naszym szczepie
>> (nie wiem, czy Ci już mówiłem), dzięki czemu w środy jadam obiad o ludzkiej
>> porze. ;-)) Ale korzystamy z kuchni szkolnej, do której przed 15 nie mamy
>> wstępu - siłą rzeczy odpadają więc dania, które wymagają pre-processingu.
> No tak. W tym przypadku pozostaje chyba użyć proszku do pieczenia. Albo
> próbować piec ciasto drożdżowe bez czekania, aż wyrośnie, aczkolwiek
> obawiam się, że efekty tegoż mogłyby być mało zachęcające ;-)

I tak najpierw wypróbuję w domu - co się będę przed młodszymi błaźnił. ;->>
--
Antek Goldstein
(goldi _at_ students.mimuw.edu.pl)
,---------------------------------------------------
--. ___/___
| Nigdy nie oglądaj się za siebie, | ======< 102 >
| a oszczędzisz sobie spojrzenia w chaos. | /o-o-o-d-o-o-b-o-\
`-----------------------------------(Babcia Shumway)--' \8oooooooooooo8/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

grzybki kominki
mikrofalówka
Quiche -farsz
Zubrzyna? bo chyba nie zubrowka!
pierogi z pluckami

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »