« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-01-26 12:28:06
Temat: Zubrzyna? bo chyba nie zubrowka!Kupilem kiedys mieso z zubra cos w rodzaju pieczeni. Lezy dlugo zamrozone bo
zona nie wie jak to zrobic. Moze ktos wie?
Pozdrawiam.
Adam.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-01-26 13:19:19
Temat: Re: Zubrzyna? bo chyba nie zubrowka!Pewnie jak dziczyznę ???
A stary był to żubr czy cielak ???
--
-----IZBA PRZYJEC PSS-----
OS3 - 28752610
Member of Spammers Club
--------------------------------------
Adaś Jezierski napisał(a) w wiadomości:
<86mpac$i8r$1@zeus.polsl.gliwice.pl>...
>Kupilem kiedys mieso z zubra cos w rodzaju pieczeni. Lezy dlugo zamrozone
bo
>zona nie wie jak to zrobic. Moze ktos wie?
>Pozdrawiam.
>Adam.
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-01-26 13:55:51
Temat: Odp: Zubrzyna? bo chyba nie zubrowka!W paczce z mieskiem nie bylo metryki:)
Użytkownik ostry <o...@e...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:86ms94$7or$...@f...man.torun.pl...
> Pewnie jak dziczyznę ???
> A stary był to żubr czy cielak ???
>
> --
> -----IZBA PRZYJEC PSS-----
> OS3 - 28752610
> Member of Spammers Club
> --------------------------------------
> Adaś Jezierski napisał(a) w wiadomości:
> <86mpac$i8r$1@zeus.polsl.gliwice.pl>...
> >Kupilem kiedys mieso z zubra cos w rodzaju pieczeni. Lezy dlugo zamrozone
> bo
> >zona nie wie jak to zrobic. Moze ktos wie?
> >Pozdrawiam.
> >Adam.
> >
> >
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-01-26 14:04:29
Temat: Re: Zubrzyna? bo chyba nie zubrowka!Widzisz, od tego sporo zależy w kwesti macerowania - jeśli mięsko jest młode
to po rozmrożeniu jest kruche wystarczająco aby poddać obróbce, jeśli stare
to musisz macerować ( czasem i tydzień !!!)
Daltego trudno będzie tu doradzić
No i jeszxcze jaka to część ???
--
-----IZBA PRZYJEC PSS-----
OS3 - 28752610
Member of Spammers Club
--------------------------------------
Adaś Jezierski napisał(a) w wiadomości:
<86muev$9d6$1@zeus.polsl.gliwice.pl>...
>W paczce z mieskiem nie bylo metryki:)
>
>
>Użytkownik ostry <o...@e...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
>napisał:86ms94$7or$...@f...man.torun.pl...
>> Pewnie jak dziczyznę ???
>> A stary był to żubr czy cielak ???
>>
>> --
>> -----IZBA PRZYJEC PSS-----
>> OS3 - 28752610
>> Member of Spammers Club
>> --------------------------------------
>> Adaś Jezierski napisał(a) w wiadomości:
>> <86mpac$i8r$1@zeus.polsl.gliwice.pl>...
>> >Kupilem kiedys mieso z zubra cos w rodzaju pieczeni. Lezy dlugo
zamrozone
>> bo
>> >zona nie wie jak to zrobic. Moze ktos wie?
>> >Pozdrawiam.
>> >Adam.
>> >
>> >
>>
>>
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-01-26 14:39:39
Temat: Odp: Zubrzyna? bo chyba nie zubrowka!Przeczytam, moze cos pisze na opakowaniu. Jutro dam znac.
Użytkownik ostry <o...@e...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:86muu4$8i4$...@f...man.torun.pl...
> Widzisz, od tego sporo zależy w kwesti macerowania - jeśli mięsko jest
młode
> to po rozmrożeniu jest kruche wystarczająco aby poddać obróbce, jeśli
stare
> to musisz macerować ( czasem i tydzień !!!)
> Daltego trudno będzie tu doradzić
> No i jeszxcze jaka to część ???
>
> --
> -----IZBA PRZYJEC PSS-----
> OS3 - 28752610
> Member of Spammers Club
> --------------------------------------
> Adaś Jezierski napisał(a) w wiadomości:
> <86muev$9d6$1@zeus.polsl.gliwice.pl>...
> >W paczce z mieskiem nie bylo metryki:)
> >
> >
> >Użytkownik ostry <o...@e...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
> >napisał:86ms94$7or$...@f...man.torun.pl...
> >> Pewnie jak dziczyznę ???
> >> A stary był to żubr czy cielak ???
> >>
> >> --
> >> -----IZBA PRZYJEC PSS-----
> >> OS3 - 28752610
> >> Member of Spammers Club
> >> --------------------------------------
> >> Adaś Jezierski napisał(a) w wiadomości:
> >> <86mpac$i8r$1@zeus.polsl.gliwice.pl>...
> >> >Kupilem kiedys mieso z zubra cos w rodzaju pieczeni. Lezy dlugo
> zamrozone
> >> bo
> >> >zona nie wie jak to zrobic. Moze ktos wie?
> >> >Pozdrawiam.
> >> >Adam.
> >> >
> >> >
> >>
> >>
> >
> >
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-01-27 15:12:09
Temat: Re: Zubrzyna? bo chyba nie zubrowka!A zubry nie sa aby pod ochrona?
pozdr.
Agnieszka
________________________
I can see lights in a distance...
Loreena McKennitt
Adaś Jezierski <j...@i...pl> wrote in message
news:86n112$561$1@zeus.polsl.gliwice.pl...
> Przeczytam, moze cos pisze na opakowaniu. Jutro dam znac.
>
>
> Użytkownik ostry <o...@e...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
> napisał:86muu4$8i4$...@f...man.torun.pl...
> > Widzisz, od tego sporo zależy w kwesti macerowania - jeśli mięsko jest
> młode
> > to po rozmrożeniu jest kruche wystarczająco aby poddać obróbce, jeśli
> stare
> > to musisz macerować ( czasem i tydzień !!!)
> > Daltego trudno będzie tu doradzić
> > No i jeszxcze jaka to część ???
> >
> > --
> > -----IZBA PRZYJEC PSS-----
> > OS3 - 28752610
> > Member of Spammers Club
> > --------------------------------------
> > Adaś Jezierski napisał(a) w wiadomości:
> > <86muev$9d6$1@zeus.polsl.gliwice.pl>...
> > >W paczce z mieskiem nie bylo metryki:)
> > >
> > >
> > >Użytkownik ostry <o...@e...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
> > >napisał:86ms94$7or$...@f...man.torun.pl...
> > >> Pewnie jak dziczyznę ???
> > >> A stary był to żubr czy cielak ???
> > >>
> > >> --
> > >> -----IZBA PRZYJEC PSS-----
> > >> OS3 - 28752610
> > >> Member of Spammers Club
> > >> --------------------------------------
> > >> Adaś Jezierski napisał(a) w wiadomości:
> > >> <86mpac$i8r$1@zeus.polsl.gliwice.pl>...
> > >> >Kupilem kiedys mieso z zubra cos w rodzaju pieczeni. Lezy dlugo
> > zamrozone
> > >> bo
> > >> >zona nie wie jak to zrobic. Moze ktos wie?
> > >> >Pozdrawiam.
> > >> >Adam.
> > >> >
> > >> >
> > >>
> > >>
> > >
> > >
> >
> >
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-01-27 15:22:34
Temat: Re: Zubrzyna? bo chyba nie zubrowka!
Agnieszka Wichrowska napisał(a) w wiadomości:
<86pnlh$63q$1@sunsite.icm.edu.pl>...
>A zubry nie sa aby pod ochrona?
>pozdr.
>Agnieszka
A zubrzyna to nie to samo co bizonina? Tak tylko pytam...
Tomek "Vyehoo" Kałużny
:))) dla przyjaciół TomaszKa :)))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-01-27 15:34:09
Temat: Re: Zubrzyna? bo chyba nie zubrowka!Użytkownik Tomasz Kałużny <t...@z...pcz.czest.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:86pns7$o60$...@i...cyf-kr.edu.pl...
> A zubrzyna to nie to samo co bizonina? Tak tylko pytam...
Albo jaczyna...
Jader
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-01-30 04:58:28
Temat: Re: Zubrzyna? bo chyba nie zubrowka!
Tomasz Kałużny wrote in message <86pns7$o60$1@info.cyf-kr.edu.pl>...
>
>Agnieszka Wichrowska napisał(a) w wiadomości:
><86pnlh$63q$1@sunsite.icm.edu.pl>...
>>A zubry nie sa aby pod ochrona?
>>pozdr.
>>Agnieszka
>
>
>A zubrzyna to nie to samo co bizonina? Tak tylko pytam...
>
> Tomek "Vyehoo" Kałużny
> :))) dla przyjaciół TomaszKa :)))
>
Jesli to samo, to jadlem bizonine (!) w takiej fancy restauracji w San
Francisko...Co prawda byl to bizon hodowlany, ale co to za roznica, czy zre
trawe na prerii czy na pastwisku. Mieso smakowalo jak wolowina, bylo tylko
troche ciemniejsze ...
F.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |