Senior.pl - aktywni w każdym wieku

Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia pierogi z pluckami

Grupy

Szukaj w grupach

 

pierogi z pluckami

Ilość wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »


1. Data: 2000-01-26 12:07:02

Temat: pierogi z pluckami
Od: w...@h...com szukaj wiadomości tego autora

mam pytanie do smakoszy jak sie robi farsz do pierogow z pluckami.
przegladnolem wszystkie dostepne ksiazki kucharskie i nic.

wiec jesli znasz przepis na pierogi z pluckami to prosze wyslij mi go na
mojego prywatnego maila

Jacek M

j...@n...com

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-01-26 12:09:07

Temat: Re: pierogi z pluckami
Od: "ostry" <o...@e...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Coz, moze nie powinienem, ale plucka ??? Musza koniecznie byc to one ???
Jakos tak do plucek i mózdzku mas stosunek ambiwalentny
A nie mozeszc tak :

Chuda wieprzowina, gotowana z dodatkiem wegety, po ugotowaniu zmieona dwa
razy, i przesmazona z drobno posiekana cebulka ???
Zapewnei ze smakuje rewelacyjnie

--
-----IZBA PRZYJEC PSS-----
OS3 - 28752610
Member of Spammers Club
--------------------------------------
w...@h...com napisał(a) w wiadomości:
<3...@h...com>...
>mam pytanie do smakoszy jak sie robi farsz do pierogow z pluckami.
>przegladnolem wszystkie dostepne ksiazki kucharskie i nic.
>
>wiec jesli znasz przepis na pierogi z pluckami to prosze wyslij mi go na
>mojego prywatnego maila
>
>Jacek M
>
>j...@n...com
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-01-26 12:18:02

Temat: Re: pierogi z pluckami
Od: Joanna Sereinig <j...@j...krakow.pl> szukaj wiadomości tego autora



ostry napisał(a):

> Coz, moze nie powinienem, ale plucka ??? Musza koniecznie byc to one ???
> Jakos tak do plucek i mózdzku mas stosunek ambiwalentny
> A nie mozeszc tak :
>
> Chuda wieprzowina, gotowana z dodatkiem wegety, po ugotowaniu zmieona dwa
> razy, i przesmazona z drobno posiekana cebulka ???
> Zapewnei ze smakuje rewelacyjnie
>

Och, tak, tak, tak!
A pierożki, po ugotowaniu, polane smalczykiem ze skwareczkami!!!

Joanna

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-01-26 12:58:42

Temat: Re: pierogi z pluckami
Od: "Marek W." <t...@f...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


w...@h...com napisał(a) w wiadomości:
<3...@h...com>...
>mam pytanie do smakoszy jak sie robi farsz do pierogow z pluckami.
>przegladnolem wszystkie dostepne ksiazki kucharskie i nic.
>
>wiec jesli znasz przepis na pierogi z pluckami to prosze wyslij mi go na
>mojego prywatnego maila
>
>Jacek M
>
>j...@n...com
>

Ugotowane plucka przepuszcza sie prze maszynke....
potem doprawia sie pieprzem i sola a takze dodaje jajko i cebulke zeszklona
na tluszczu.....
Wyrabia sie na gladka mase....
potem nadziewa sie pierogi...
przepisu na ciasto nie podaje bo mozna je znalezc na grupie

Pozdrawiam

Marek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-01-26 13:58:08

Temat: Re: pierogi z pluckami
Od: "Przemyslaw Koziarski" <p...@k...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Coz, moze nie powinienem, ale plucka ??? Musza koniecznie byc to one ???
> Jakos tak do plucek i mózdzku mas stosunek ambiwalentny
> A nie mozeszc tak :
>

Ladnie to ujales:))) Ja unikam wszelkich tego typu wynalazkow. Z podrobow
tylko watrobka.

Przemyslaw Koziarski


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-01-26 14:10:34

Temat: Re: pierogi z pluckami
Od: "ostry" <o...@e...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Nie no, ja jeszcze uznaję serca i żołądki ( przede wszytskim drobiowe -
zresztą innych nie jadłem - chyba, że w flaczkach ) no i flaczki właśnie -
ale raczej wołowe ;)

Ale jednej rzeczy chcę spróbować ( zrobić ) - zupę piwną z baraniną -
problem w tym, że tam były rownież nereczki a gdzie ja u nasz dostanę nereki
baranie ?)

--
-----IZBA PRZYJEC PSS-----
OS3 - 28752610
Member of Spammers Club
--------------------------------------
Przemyslaw Koziarski napisał(a) w wiadomości:
<86mv1i$gbt$1@sunsite.icm.edu.pl>...
>> Coz, moze nie powinienem, ale plucka ??? Musza koniecznie byc to one ???
>> Jakos tak do plucek i mózdzku mas stosunek ambiwalentny
>> A nie mozeszc tak :
>>
>
>Ladnie to ujales:))) Ja unikam wszelkich tego typu wynalazkow. Z podrobow
>tylko watrobka.
>
>Przemyslaw Koziarski
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-01-26 15:10:58

Temat: Re: pierogi z pluckami
Od: "Przemyslaw Koziarski" <p...@k...net.pl> szukaj wiadomości tego autora


> Nie no, ja jeszcze uznaję serca i żołądki ( przede wszytskim drobiowe -
> zresztą innych nie jadłem - chyba, że w flaczkach ) no i flaczki właśnie -
> ale raczej wołowe ;)
>
No, ewentualnie :)))

> Ale jednej rzeczy chcę spróbować ( zrobić ) - zupę piwną z baraniną -
> problem w tym, że tam były rownież nereczki a gdzie ja u nasz dostanę
nereki
> baranie ?)

Proponuje zakupic baranka u gorala (ja moge pol wziac a nereczki oddam obie)
:))
A jakie bylyby szaszlyki .......

Przemyslaw Koziarski





› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

podpiwek
hej???!!!
szkoly gotowanie
krowki
A tak swoją drogą........

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Pizza jak z pizzerni
Re: Jak długo się gotuje jaja pszepiurcze?
Do garów Stokrotna !!
Ślepa polędwica
Stolnica czy blat marmurowy

zobacz wszyskie »

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.   X