Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Ciorba da porca

Grupy

Szukaj w grupach

 

Ciorba da porca

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-05-14 13:22:31

Temat: Ciorba da porca
Od: "Tomasz Konik" <t...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Jadlem kiedys w Rumunii (Suczawa) i bardzo milo wspominam. Zupa oczywiscie
na wieprzowinie (kawalki calkiem duze w zupie), z ziemniakami, koperkiem,
jakimis jarzynami (juz nie pamietam jakimi), bodajze z kminkiem.
Konsystencja pomiedzy rosolem a delikatnym gulaszem. Ciut podobna do
klasycznego bogracza, ale zdecydowanie rzadsza i bez kluseczek, mniej
pikantna. Czy ktos moze dysponuje przepisem na cos w tym rodzaju?
Pozdrawiam,
Tomek Konik



--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

szparagi - pytania poczatkujacego ;)
Mrożonki
Dr. Johanna Budwig
Salata sledziowa [p]
mam ciasto francuskie

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »