Data: 2003-05-12 20:39:24
Temat: Co jest białkiem a co węglowodanami?
Od: "tygrysek" <tygrysek123 (ZŁY NA SPAM)@gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam
Zaczęłam się zdrowo odżywiać, ale mam problem.
Dlaczego teraz jest moda na nie łączenie białka i węglowodanów?
I co jest białkiem a co węglowodanami? Przepraszam za takie pytanie, ale
zaczęłam się gubić.
Mam z ostatniego Poradnika Domowego przepisy i krótkie omówienie,że
"Białkowe produkty to:
gotowane mięso i ryby, drób, wędliny, jaj, sery o zawartości tłuszczu
poniżej 50%, tofu, owoce - z wyjątkiem bananów.
Neutralne: warzywa korzeniowe i liściaste, produkty mleczne zakwaszone, sery
powyżej 50% tłuszczu, twarogi, śmietana, tłuszcze. orzechy, surowe i wędzone
na zimno mięso i ryby
Węglowodanowe: pieczywo, ryż, makarony, kasze, ziemniaki, suszone
owoce,środki słodzące, banany."
Nie ma tu błędów????
--
Pozdrawiam
Bożena
-------------------------------------------
Zapraszam na moją witrynę
http://www.problemywychowawcze.republika.pl
|