| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-04-05 17:04:24
Temat: Co mi tam - o panierkę pytają czterysta razy to i o szproty w oleju można, nie?MOże to głupie pytanie, a może po prostu zatkało wszystkich, bo raz pytałem
i cisza, no to drugie podejście: jak zrobić - namiastkę oczywiście -
dobrych /"radzieckich"/ szprotów wędzonych w oleju? Macie jakieś myśli?
Qq
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-04-06 07:51:41
Temat: Re: Co mi tam - o panierkę pytają czterysta razy to i o szproty w oleju można, nie?
Użytkownik "Piotr Zawadzki" <p...@f...pl> napisał w wiadomości
news:d304rg$g9k$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Qq wrote:
>
> > MOże to głupie pytanie, a może po prostu zatkało wszystkich, bo raz
pytałem
> > i cisza, no to drugie podejście: jak zrobić - namiastkę oczywiście -
> > dobrych /"radzieckich"/ szprotów wędzonych w oleju?
>
> 1. Wziąć wędzone szproty.
> 2. Zalać olejem.
> 3. Zapakować w puszkę p.panc.
>
Obawiam sie że po zamknieciu puszki była ona traktowana dosć wysokim
ciśnieniem oraz temperaturą..
Marek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-06 07:54:01
Temat: Re: Co mi tam - o panierkę pytają czterysta razy to i o szproty w oleju można, nie?Qq wrote:
> MOże to głupie pytanie, a może po prostu zatkało wszystkich, bo raz pytałem
> i cisza, no to drugie podejście: jak zrobić - namiastkę oczywiście -
> dobrych /"radzieckich"/ szprotów wędzonych w oleju?
1. Wziąć wędzone szproty.
2. Zalać olejem.
3. Zapakować w puszkę p.panc.
> Macie jakieś myśli?
Miewamy.
--
Pozdrawiam
PWZ
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-06 10:32:01
Temat: Re: Co mi tam - o panierkę pytają czterysta razy to i o szproty w oleju można, nie?Marek W. wrote:
> > > jak zrobić - namiastkę oczywiście -
> > > dobrych /"radzieckich"/ szprotów wędzonych w oleju?
> >
> > 1. Wziąć wędzone szproty.
> > 2. Zalać olejem.
> > 3. Zapakować w puszkę p.panc.
> >
> Obawiam sie że po zamknieciu puszki była ona traktowana dosć wysokim
> ciśnieniem oraz temperaturą..
Masz rację. Zatem należy zmodyfikować mój przepis.
1. Wziąć wędzone szproty.
2. Zalać olejem.
3. Zapakować w puszkę p.panc.
4. Puszkę potraktować dość wysokim ciśnieniem oraz temperaturą :-P
MSPANC
--
Pozdrawiam
PWZ
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-06 11:00:42
Temat: Re: Co mi tam - o panierkę pytają czterysta razy to i o szproty w oleju można, nie?Użytkownik "Piotr Zawadzki" <p...@f...pl> napisał w wiadomości
news:d30e3o$i92$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Masz rację. Zatem należy zmodyfikować mój przepis.
>
> 1. Wziąć wędzone szproty.
> 2. Zalać olejem.
> 3. Zapakować w puszkę p.panc.
> 4. Puszkę potraktować dość wysokim ciśnieniem oraz temperaturą :-P
Zatem nic z tego. ciśnmienie mam niskie.
SPróbuję po prostu "maczać" w oleju. Ale się nie podzielę z Wami wynikami.
Qq
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-06 13:39:46
Temat: Re: Co mi tam - o panierkę pytają czterysta razy to i o szproty w oleju można, nie?
Użytkownik "Qq" <w...@p...pl> napisał w wiadomości
news:d30fbh$d7j$1@atena.e-wro.net...
> Użytkownik "Piotr Zawadzki" <p...@f...pl> napisał w
wiadomości
> news:d30e3o$i92$1@nemesis.news.tpi.pl...
> > Masz rację. Zatem należy zmodyfikować mój przepis.
> >
> > 1. Wziąć wędzone szproty.
> > 2. Zalać olejem.
> > 3. Zapakować w puszkę p.panc.
> > 4. Puszkę potraktować dość wysokim ciśnieniem oraz temperaturą :-P
>
> Zatem nic z tego. ciśnmienie mam niskie.
> SPróbuję po prostu "maczać" w oleju. Ale się nie podzielę z Wami wynikami.
>
W "Wysokich Obcasach" był kiedys taki przepis na makrele
coby ją pogotować w wodzie z octem z dodatkiem warzyw
a potem zalać dobra oliwa z ziołami i poczekac aż sie przegryzie...
Marek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-06 15:32:05
Temat: Re: Co mi tam - o panierkę pytają czterysta razy to i o szproty w oleju można, nie?Użytkownik "Marek W." <U...@U...UnosUpamU.UonUetU.UplU
>
napisał w wiadomości news:d304r4$vlk$1@news.lublin.pl...
> Obawiam sie że po zamknieciu puszki była ona traktowana dosć wysokim
> ciśnieniem oraz temperaturą..
witam
ja sie nie znam i wogole, ale ...
o ile moge zrozumiec wys. temp ... to po co zamknietej puszcze wys.
cisnienie ? :>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-06 16:54:49
Temat: Re: Co mi tam - o panierkę pytają czterysta razy to i o szproty w oleju można, nie?
>
> W "Wysokich Obcasach" był kiedys taki przepis na makrele
> coby ją pogotować w wodzie z octem z dodatkiem warzyw
> a potem zalać dobra oliwa z ziołami i poczekac aż sie przegryzie...
>
> Marek
Etam, panie co pan opowiada. Jak juz ta makrele wygotujesz i to jeszcze w
occie,
to za cholere sie nie bedzie chciala z ta oliwa gryzc. Ziola tez nie pomoga.
Andy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-11 20:09:09
Temat: Re: Co mi tam - o panierkę pytają czterysta razy to i o szproty w oleju można, nie?flashi wrote:
> Użytkownik "Marek W." <U...@U...UnosUpamU.UonUetU.UplU
>
> napisał w wiadomości news:d304r4$vlk$1@news.lublin.pl...
>>Obawiam sie że po zamknieciu puszki była ona traktowana dosć wysokim
>>ciśnieniem oraz temperaturą..
> witam
> ja sie nie znam i wogole, ale ...
> o ile moge zrozumiec wys. temp ... to po co zamknietej puszcze wys.
> cisnienie ? :>
zeby sprawdzic, czy aby na pewno byla ppanc...
Pozdro
Maseł
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |