Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Co na obiad? Zupka rybna

Grupy

Szukaj w grupach

 

Co na obiad? Zupka rybna

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-03-11 14:18:47

Temat: Co na obiad? Zupka rybna
Od: "Stanislaw" <t...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

A ja po raz kolejny,zupozerny czlek gotuje se dzisiaj zupkie rybna z
lososia.To tak w koncowej fazie wychodzi paprykaz rybny.Jagby kto byl
zainteresowany sposobem "gotowania" takowej zupki to moge podac,choc juz
wiele razy pisalem.

--
Pozdrawiam
Stanislaw z Gdanska
GG 3068281
Idea 503-65-72-29


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-03-11 14:34:55

Temat: Re: Co na obiad? Zupka rybna
Od: "Wkn" <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Stanislaw" <t...@g...pl> napisał w wiadomości
news:b4kral$bee$1@atlantis.news.tpi.pl...
> A ja po raz kolejny,zupozerny czlek gotuje se dzisiaj zupkie rybna z
> lososia.To tak w koncowej fazie wychodzi paprykaz rybny.Jagby kto byl
> zainteresowany sposobem "gotowania" takowej zupki to moge podac,choc juz
> wiele razy pisalem.
>
tez jestem zupozerna i gotuje wlasnie zupe brokulowo-warzywna z miesem z
kurczaka
Wklej ten przepis na zupe z lososia. Czy ona nie "pachnie" ryba? Ja wiem ze
teoretycznie nie powinna, bo to losos, a nie np mintaj, ale sie tylko
upewniam.

pozdrawiam
Dorota


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-11 15:29:04

Temat: Re: Co na obiad? Zupka rybna
Od: Nikodem Kuźnik <n...@W...albatros.gliwice.pl> szukaj wiadomości tego autora

Stanislaw wrote:

> A ja po raz kolejny,zupozerny czlek gotuje se dzisiaj zupkie rybna z
> lososia.To tak w koncowej fazie wychodzi paprykaz rybny.Jagby kto byl
> zainteresowany sposobem "gotowania" takowej zupki to moge podac,choc juz
> wiele razy pisalem.
>
> --
> Pozdrawiam
> Stanislaw z Gdanska
> GG 3068281
> Idea 503-65-72-29
Ja jestem zainteresowany przepisem bez wzgledu na to, czy pachnie ryba czy
lososiem ;-)

Mam w zamrazalniku kostki mojego rosolu lososiowego: wywar z glowy i pletw w
warzywami. Ale jak zrobic z tego paprykaz?...

Pozdrawiam,

Nik

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-11 16:00:42

Temat: Odp: Co na obiad? Zupka rybna
Od: "Stanislaw" <t...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

>
> Mam w zamrazalniku kostki mojego rosolu lososiowego: wywar z glowy i pletw
w
> warzywami. Ale jak zrobic z tego paprykaz?..
.
Witam!
To polowe juz masz.Jednak kawalki ryby tj lososia musza byc..Losos pokrojony
w kostkie ok.2x2 cm (ilosc zalezy od ilosi "gara" i gotowanej zupy) ja
zazwyczaj biore ok.0.6 kg.Pokrojony losos skrapiam sokiem z cytryny i na
jakes 2 godz do lodowki.I teraz dwie papryki czerwone pokrojone w ktotkie
paski.Wywar rosolowy zaotowany wrzucam paprykie, a co niech sie gotuje.Kroje
dwie no trzy srednie cebulki w polksiezyce na patelnie( lyzka
oleju)podsmazam do zultosci i dorzucam na patelnie kawalki losocia .Dwie
trzy minuty zalezy od temperatury i calosc z patelni do gara z
wywarem.Gotuje sie ok.20 minut.Trzy pomidorki sparzone obrane z skorki
pokrojone w cwiarteczki wrzucam na koncu jakes 5 minut przed
wylaczeniem.Warzywka z rosolu rybnego tez kroje w male kosteczki a
szczegolnie seler marchewkie i pietruszkie i jako ugotowane wrzucam na
koncu.I teraz przyprawianie.To zalezy od smaklu.Przyprawy ktore dodaje to
papryka slodka ,papryka ostra.przecier pomidorowy,

Zycze smacznego
Stanislaw z Gdanska


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-11 17:49:25

Temat: Re: Odp: Co na obiad? Zupka rybna
Od: Nikodem Kuźnik <n...@W...albatros.gliwice.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam!

Stanislaw wrote:
> Witam!
> To polowe juz masz.Jednak kawalki ryby tj lososia musza byc..Losos
> pokrojony w kostkie ok.2x2 cm (ilosc zalezy od ilosi "gara" i gotowanej
> zupy) ja zazwyczaj biore ok.0.6 kg.Pokrojony losos skrapiam sokiem z
> cytryny i na jakes 2 godz do lodowki.I teraz dwie papryki czerwone
> pokrojone w ktotkie paski.Wywar rosolowy zaotowany wrzucam paprykie, a co
> niech sie gotuje.Kroje dwie no trzy srednie cebulki w polksiezyce na
> patelnie( lyzka oleju)podsmazam do zultosci i dorzucam na patelnie kawalki
> losocia .Dwie trzy minuty zalezy od temperatury i calosc z patelni do gara
> z wywarem.Gotuje sie ok.20 minut.Trzy pomidorki sparzone obrane z skorki
> pokrojone w cwiarteczki wrzucam na koncu jakes 5 minut przed
> wylaczeniem.Warzywka z rosolu rybnego tez kroje w male kosteczki a
> szczegolnie seler marchewkie i pietruszkie i jako ugotowane wrzucam na
> koncu.I teraz przyprawianie.To zalezy od smaklu.Przyprawy ktore dodaje to
> papryka slodka ,papryka ostra.przecier pomidorowy,
>
> Zycze smacznego
> Stanislaw z Gdanska

Ojej, jakie to musi byc dobre! Bardzo dziekuje, przetestuje przy najblizszej
okazji.

Pozdrawiam serdecznie,

Nik

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-14 19:29:13

Temat: Re: Odp: Co na obiad? Zupka rybna
Od: Nikodem Kuźnik <n...@W...albatros.gliwice.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam!

Zupka wyszla super! Nie mialem papryki, wiec trudno to nazac paprykarzem ;-)
ale nadrobilem pomidorami z puszki. Wielkie dzieki!

Nik

Stanislaw wrote:

>>
>> Mam w zamrazalniku kostki mojego rosolu lososiowego: wywar z glowy i
>> pletw
> w
>> warzywami. Ale jak zrobic z tego paprykaz?..
> .
> Witam!
> To polowe juz masz.Jednak kawalki ryby tj lososia musza byc..Losos
> pokrojony w kostkie ok.2x2 cm (ilosc zalezy od ilosi "gara" i gotowanej
> zupy) ja zazwyczaj biore ok.0.6 kg.Pokrojony losos skrapiam sokiem z
> cytryny i na jakes 2 godz do lodowki.I teraz dwie papryki czerwone
> pokrojone w ktotkie paski.Wywar rosolowy zaotowany wrzucam paprykie, a co
> niech sie gotuje.Kroje dwie no trzy srednie cebulki w polksiezyce na
> patelnie( lyzka oleju)podsmazam do zultosci i dorzucam na patelnie kawalki
> losocia .Dwie trzy minuty zalezy od temperatury i calosc z patelni do gara
> z wywarem.Gotuje sie ok.20 minut.Trzy pomidorki sparzone obrane z skorki
> pokrojone w cwiarteczki wrzucam na koncu jakes 5 minut przed
> wylaczeniem.Warzywka z rosolu rybnego tez kroje w male kosteczki a
> szczegolnie seler marchewkie i pietruszkie i jako ugotowane wrzucam na
> koncu.I teraz przyprawianie.To zalezy od smaklu.Przyprawy ktore dodaje to
> papryka slodka ,papryka ostra.przecier pomidorowy,
>
> Zycze smacznego
> Stanislaw z Gdanska

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

poszukiwany: przepis na tort bez jaj,mleka i glutenu
co na obiad?
menu weselne
Chowmein
Ziola

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »