| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-03-11 14:18:47
Temat: Co na obiad? Zupka rybnaA ja po raz kolejny,zupozerny czlek gotuje se dzisiaj zupkie rybna z
lososia.To tak w koncowej fazie wychodzi paprykaz rybny.Jagby kto byl
zainteresowany sposobem "gotowania" takowej zupki to moge podac,choc juz
wiele razy pisalem.
--
Pozdrawiam
Stanislaw z Gdanska
GG 3068281
Idea 503-65-72-29
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-03-11 14:34:55
Temat: Re: Co na obiad? Zupka rybna
Użytkownik "Stanislaw" <t...@g...pl> napisał w wiadomości
news:b4kral$bee$1@atlantis.news.tpi.pl...
> A ja po raz kolejny,zupozerny czlek gotuje se dzisiaj zupkie rybna z
> lososia.To tak w koncowej fazie wychodzi paprykaz rybny.Jagby kto byl
> zainteresowany sposobem "gotowania" takowej zupki to moge podac,choc juz
> wiele razy pisalem.
>
tez jestem zupozerna i gotuje wlasnie zupe brokulowo-warzywna z miesem z
kurczaka
Wklej ten przepis na zupe z lososia. Czy ona nie "pachnie" ryba? Ja wiem ze
teoretycznie nie powinna, bo to losos, a nie np mintaj, ale sie tylko
upewniam.
pozdrawiam
Dorota
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-11 15:29:04
Temat: Re: Co na obiad? Zupka rybnaStanislaw wrote:
> A ja po raz kolejny,zupozerny czlek gotuje se dzisiaj zupkie rybna z
> lososia.To tak w koncowej fazie wychodzi paprykaz rybny.Jagby kto byl
> zainteresowany sposobem "gotowania" takowej zupki to moge podac,choc juz
> wiele razy pisalem.
>
> --
> Pozdrawiam
> Stanislaw z Gdanska
> GG 3068281
> Idea 503-65-72-29
Ja jestem zainteresowany przepisem bez wzgledu na to, czy pachnie ryba czy
lososiem ;-)
Mam w zamrazalniku kostki mojego rosolu lososiowego: wywar z glowy i pletw w
warzywami. Ale jak zrobic z tego paprykaz?...
Pozdrawiam,
Nik
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-11 16:00:42
Temat: Odp: Co na obiad? Zupka rybna>
> Mam w zamrazalniku kostki mojego rosolu lososiowego: wywar z glowy i pletw
w
> warzywami. Ale jak zrobic z tego paprykaz?..
.
Witam!
To polowe juz masz.Jednak kawalki ryby tj lososia musza byc..Losos pokrojony
w kostkie ok.2x2 cm (ilosc zalezy od ilosi "gara" i gotowanej zupy) ja
zazwyczaj biore ok.0.6 kg.Pokrojony losos skrapiam sokiem z cytryny i na
jakes 2 godz do lodowki.I teraz dwie papryki czerwone pokrojone w ktotkie
paski.Wywar rosolowy zaotowany wrzucam paprykie, a co niech sie gotuje.Kroje
dwie no trzy srednie cebulki w polksiezyce na patelnie( lyzka
oleju)podsmazam do zultosci i dorzucam na patelnie kawalki losocia .Dwie
trzy minuty zalezy od temperatury i calosc z patelni do gara z
wywarem.Gotuje sie ok.20 minut.Trzy pomidorki sparzone obrane z skorki
pokrojone w cwiarteczki wrzucam na koncu jakes 5 minut przed
wylaczeniem.Warzywka z rosolu rybnego tez kroje w male kosteczki a
szczegolnie seler marchewkie i pietruszkie i jako ugotowane wrzucam na
koncu.I teraz przyprawianie.To zalezy od smaklu.Przyprawy ktore dodaje to
papryka slodka ,papryka ostra.przecier pomidorowy,
Zycze smacznego
Stanislaw z Gdanska
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-11 17:49:25
Temat: Re: Odp: Co na obiad? Zupka rybnaWitam!
Stanislaw wrote:
> Witam!
> To polowe juz masz.Jednak kawalki ryby tj lososia musza byc..Losos
> pokrojony w kostkie ok.2x2 cm (ilosc zalezy od ilosi "gara" i gotowanej
> zupy) ja zazwyczaj biore ok.0.6 kg.Pokrojony losos skrapiam sokiem z
> cytryny i na jakes 2 godz do lodowki.I teraz dwie papryki czerwone
> pokrojone w ktotkie paski.Wywar rosolowy zaotowany wrzucam paprykie, a co
> niech sie gotuje.Kroje dwie no trzy srednie cebulki w polksiezyce na
> patelnie( lyzka oleju)podsmazam do zultosci i dorzucam na patelnie kawalki
> losocia .Dwie trzy minuty zalezy od temperatury i calosc z patelni do gara
> z wywarem.Gotuje sie ok.20 minut.Trzy pomidorki sparzone obrane z skorki
> pokrojone w cwiarteczki wrzucam na koncu jakes 5 minut przed
> wylaczeniem.Warzywka z rosolu rybnego tez kroje w male kosteczki a
> szczegolnie seler marchewkie i pietruszkie i jako ugotowane wrzucam na
> koncu.I teraz przyprawianie.To zalezy od smaklu.Przyprawy ktore dodaje to
> papryka slodka ,papryka ostra.przecier pomidorowy,
>
> Zycze smacznego
> Stanislaw z Gdanska
Ojej, jakie to musi byc dobre! Bardzo dziekuje, przetestuje przy najblizszej
okazji.
Pozdrawiam serdecznie,
Nik
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-14 19:29:13
Temat: Re: Odp: Co na obiad? Zupka rybnaWitam!
Zupka wyszla super! Nie mialem papryki, wiec trudno to nazac paprykarzem ;-)
ale nadrobilem pomidorami z puszki. Wielkie dzieki!
Nik
Stanislaw wrote:
>>
>> Mam w zamrazalniku kostki mojego rosolu lososiowego: wywar z glowy i
>> pletw
> w
>> warzywami. Ale jak zrobic z tego paprykaz?..
> .
> Witam!
> To polowe juz masz.Jednak kawalki ryby tj lososia musza byc..Losos
> pokrojony w kostkie ok.2x2 cm (ilosc zalezy od ilosi "gara" i gotowanej
> zupy) ja zazwyczaj biore ok.0.6 kg.Pokrojony losos skrapiam sokiem z
> cytryny i na jakes 2 godz do lodowki.I teraz dwie papryki czerwone
> pokrojone w ktotkie paski.Wywar rosolowy zaotowany wrzucam paprykie, a co
> niech sie gotuje.Kroje dwie no trzy srednie cebulki w polksiezyce na
> patelnie( lyzka oleju)podsmazam do zultosci i dorzucam na patelnie kawalki
> losocia .Dwie trzy minuty zalezy od temperatury i calosc z patelni do gara
> z wywarem.Gotuje sie ok.20 minut.Trzy pomidorki sparzone obrane z skorki
> pokrojone w cwiarteczki wrzucam na koncu jakes 5 minut przed
> wylaczeniem.Warzywka z rosolu rybnego tez kroje w male kosteczki a
> szczegolnie seler marchewkie i pietruszkie i jako ugotowane wrzucam na
> koncu.I teraz przyprawianie.To zalezy od smaklu.Przyprawy ktore dodaje to
> papryka slodka ,papryka ostra.przecier pomidorowy,
>
> Zycze smacznego
> Stanislaw z Gdanska
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |