Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!news.polbox.pl!
not-for-mail
From: Nikodem Kuźnik <n...@W...albatros.gliwice.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Odp: Co na obiad? Zupka rybna
Date: Tue, 11 Mar 2003 18:49:25 +0100
Organization: Silesian University of Technology in Gliwice, Poland
Lines: 28
Message-ID: <b4l7li$7le$2@news.polbox.pl>
References: <b4kral$bee$1@atlantis.news.tpi.pl> <b4kved$s2d$1@news.polbox.pl>
<b4l19j$574$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: masq.albatros.gliwice.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7Bit
X-Trace: news.polbox.pl 1047405042 7854 213.216.82.51 (11 Mar 2003 17:50:42 GMT)
X-Complaints-To: n...@p...pl
NNTP-Posting-Date: 11 Mar 2003 17:50:42 GMT
User-Agent: KNode/0.7.1
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:148744
Ukryj nagłówki
Witam!
Stanislaw wrote:
> Witam!
> To polowe juz masz.Jednak kawalki ryby tj lososia musza byc..Losos
> pokrojony w kostkie ok.2x2 cm (ilosc zalezy od ilosi "gara" i gotowanej
> zupy) ja zazwyczaj biore ok.0.6 kg.Pokrojony losos skrapiam sokiem z
> cytryny i na jakes 2 godz do lodowki.I teraz dwie papryki czerwone
> pokrojone w ktotkie paski.Wywar rosolowy zaotowany wrzucam paprykie, a co
> niech sie gotuje.Kroje dwie no trzy srednie cebulki w polksiezyce na
> patelnie( lyzka oleju)podsmazam do zultosci i dorzucam na patelnie kawalki
> losocia .Dwie trzy minuty zalezy od temperatury i calosc z patelni do gara
> z wywarem.Gotuje sie ok.20 minut.Trzy pomidorki sparzone obrane z skorki
> pokrojone w cwiarteczki wrzucam na koncu jakes 5 minut przed
> wylaczeniem.Warzywka z rosolu rybnego tez kroje w male kosteczki a
> szczegolnie seler marchewkie i pietruszkie i jako ugotowane wrzucam na
> koncu.I teraz przyprawianie.To zalezy od smaklu.Przyprawy ktore dodaje to
> papryka slodka ,papryka ostra.przecier pomidorowy,
>
> Zycze smacznego
> Stanislaw z Gdanska
Ojej, jakie to musi byc dobre! Bardzo dziekuje, przetestuje przy najblizszej
okazji.
Pozdrawiam serdecznie,
Nik
|