Data: 2003-03-14 19:29:13
Temat: Re: Odp: Co na obiad? Zupka rybna
Od: Nikodem Kuźnik <n...@W...albatros.gliwice.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam!
Zupka wyszla super! Nie mialem papryki, wiec trudno to nazac paprykarzem ;-)
ale nadrobilem pomidorami z puszki. Wielkie dzieki!
Nik
Stanislaw wrote:
>>
>> Mam w zamrazalniku kostki mojego rosolu lososiowego: wywar z glowy i
>> pletw
> w
>> warzywami. Ale jak zrobic z tego paprykaz?..
> .
> Witam!
> To polowe juz masz.Jednak kawalki ryby tj lososia musza byc..Losos
> pokrojony w kostkie ok.2x2 cm (ilosc zalezy od ilosi "gara" i gotowanej
> zupy) ja zazwyczaj biore ok.0.6 kg.Pokrojony losos skrapiam sokiem z
> cytryny i na jakes 2 godz do lodowki.I teraz dwie papryki czerwone
> pokrojone w ktotkie paski.Wywar rosolowy zaotowany wrzucam paprykie, a co
> niech sie gotuje.Kroje dwie no trzy srednie cebulki w polksiezyce na
> patelnie( lyzka oleju)podsmazam do zultosci i dorzucam na patelnie kawalki
> losocia .Dwie trzy minuty zalezy od temperatury i calosc z patelni do gara
> z wywarem.Gotuje sie ok.20 minut.Trzy pomidorki sparzone obrane z skorki
> pokrojone w cwiarteczki wrzucam na koncu jakes 5 minut przed
> wylaczeniem.Warzywka z rosolu rybnego tez kroje w male kosteczki a
> szczegolnie seler marchewkie i pietruszkie i jako ugotowane wrzucam na
> koncu.I teraz przyprawianie.To zalezy od smaklu.Przyprawy ktore dodaje to
> papryka slodka ,papryka ostra.przecier pomidorowy,
>
> Zycze smacznego
> Stanislaw z Gdanska
|