Data: 2003-03-11 16:00:42
Temat: Odp: Co na obiad? Zupka rybna
Od: "Stanislaw" <t...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> Mam w zamrazalniku kostki mojego rosolu lososiowego: wywar z glowy i pletw
w
> warzywami. Ale jak zrobic z tego paprykaz?..
.
Witam!
To polowe juz masz.Jednak kawalki ryby tj lososia musza byc..Losos pokrojony
w kostkie ok.2x2 cm (ilosc zalezy od ilosi "gara" i gotowanej zupy) ja
zazwyczaj biore ok.0.6 kg.Pokrojony losos skrapiam sokiem z cytryny i na
jakes 2 godz do lodowki.I teraz dwie papryki czerwone pokrojone w ktotkie
paski.Wywar rosolowy zaotowany wrzucam paprykie, a co niech sie gotuje.Kroje
dwie no trzy srednie cebulki w polksiezyce na patelnie( lyzka
oleju)podsmazam do zultosci i dorzucam na patelnie kawalki losocia .Dwie
trzy minuty zalezy od temperatury i calosc z patelni do gara z
wywarem.Gotuje sie ok.20 minut.Trzy pomidorki sparzone obrane z skorki
pokrojone w cwiarteczki wrzucam na koncu jakes 5 minut przed
wylaczeniem.Warzywka z rosolu rybnego tez kroje w male kosteczki a
szczegolnie seler marchewkie i pietruszkie i jako ugotowane wrzucam na
koncu.I teraz przyprawianie.To zalezy od smaklu.Przyprawy ktore dodaje to
papryka slodka ,papryka ostra.przecier pomidorowy,
Zycze smacznego
Stanislaw z Gdanska
|