| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-01-25 14:22:05
Temat: Co z czerwoniej kausty?Witam!
Co mogę zrobić z czerwonej kapusty? Surówka nie spotkała się z uznaniem męża,
a wyrzucić szkoda...
--
Pa pa!
Agnieszka <a...@l...com.pl>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-01-25 17:20:22
Temat: Re: Co z czerwoniej kausty?probowalam sama - polecam!!!!
Czerwona kapusta http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=1313
Składniki:
1 mala glowka czerwonej kapusty
1 lyzka octu balsamicznego
1 lyzka cukru
2 lyzki wody
1/2 lyzeczki soli
1/2 lyzeczki pieprzu
2 lyzki pokruszonego sera plesniaka (bleu)
2 lyzki pokrojonych, palonych migdalow
Przepis:
Kapuste poszatkowac cienko. Umiescic w garnku z ciezkim dnem na duzym gazie.
Zmieszac ocet, cukier, wode, sol i pieprz i gdy dno garnka gorace, wlac
jednym ruchem i przykryc. Zmniejszyc ogien i dusic, mieszajac od czasu do
czasu, az plyn odparuje, okolo 3-5 minut.
Przelozyc na ladny talerz, posypac serem i migdalami.
Nadesłał(a): Magdalena Bassett , dnia: 2001-01-08
Przepis własny autora.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-25 17:25:10
Temat: Re: Co z czerwoniej kausty?> Witam!
>
> Co mogę zrobić z czerwonej kapusty? Surówka nie spotkała się z uznaniem męża,
> a wyrzucić szkoda...
>
> --
> Pa pa!
> Agnieszka <a...@l...com.pl>
>
Mysle, ze na uznanie Twojego męża zasłuzy sobie czerwona kapusta w wersji
uduszonej, z kwaśnymi jabłkami i z dodatkiem tluszczyku spod pieczonej kaczki...
Oczywiście nie zapominając przy tym o samej kaczce (często podlewanej podczas
pieczenia)... ;-)
Pozdrawiam!
Wok
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |