Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Co z czerwoniej kausty?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Co z czerwoniej kausty?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-01-25 14:22:05

Temat: Co z czerwoniej kausty?
Od: k...@l...com.pl (Gusiak) szukaj wiadomości tego autora

Witam!

Co mogę zrobić z czerwonej kapusty? Surówka nie spotkała się z uznaniem męża,
a wyrzucić szkoda...

--
Pa pa!
Agnieszka <a...@l...com.pl>

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-01-25 17:20:22

Temat: Re: Co z czerwoniej kausty?
Od: "Rena" <r...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

probowalam sama - polecam!!!!


Czerwona kapusta http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=1313

Składniki:
1 mala glowka czerwonej kapusty
1 lyzka octu balsamicznego
1 lyzka cukru
2 lyzki wody
1/2 lyzeczki soli
1/2 lyzeczki pieprzu
2 lyzki pokruszonego sera plesniaka (bleu)
2 lyzki pokrojonych, palonych migdalow
Przepis:
Kapuste poszatkowac cienko. Umiescic w garnku z ciezkim dnem na duzym gazie.
Zmieszac ocet, cukier, wode, sol i pieprz i gdy dno garnka gorace, wlac
jednym ruchem i przykryc. Zmniejszyc ogien i dusic, mieszajac od czasu do
czasu, az plyn odparuje, okolo 3-5 minut.

Przelozyc na ladny talerz, posypac serem i migdalami.
Nadesłał(a): Magdalena Bassett , dnia: 2001-01-08
Przepis własny autora.




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-01-25 17:25:10

Temat: Re: Co z czerwoniej kausty?
Od: <w...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Witam!
>
> Co mogę zrobić z czerwonej kapusty? Surówka nie spotkała się z uznaniem męża,
> a wyrzucić szkoda...
>
> --
>   Pa pa!
>               Agnieszka          <a...@l...com.pl>
>                                
Mysle, ze na uznanie Twojego męża zasłuzy sobie czerwona kapusta w wersji
uduszonej, z kwaśnymi jabłkami i z dodatkiem tluszczyku spod pieczonej kaczki...
Oczywiście nie zapominając przy tym o samej kaczce (często podlewanej podczas
pieczenia)... ;-)

Pozdrawiam!
Wok

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

bananowiec z żółtek
faszerowany baklazan-prosba o przepis
glutamat ?
wok żelwny czy stalowy
OT - dzisiejsze spotkanie w Krakowie

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »