Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Co z krolika?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Co z krolika?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 6


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2007-12-22 09:42:13

Temat: Co z krolika?
Od: "beton" <r...@r...neostrada.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam. Dostalem oprawionego juz krolika. I polecenie zeby przynajmniej
godzine polezal w zimnej wodzie, i zupelnie nie wiem co z niego zrobic.
Nie chce zadnych pasztetow itp.
Najchetniej jakis duszony moze w smietanie.
Moja prosba dotyczy Waszych sprawdzonych propozycji. Pozdrawiam


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2007-12-22 10:13:16

Temat: Re: Co z krolika?
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"beton" <r...@r...neostrada.pl> wrote in message
news:fkimfo$85m$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam. Dostalem oprawionego juz krolika. I polecenie zeby przynajmniej
> godzine polezal w zimnej wodzie, i zupelnie nie wiem co z niego zrobic.
> Nie chce zadnych pasztetow itp.
> Najchetniej jakis duszony moze w smietanie.
> Moja prosba dotyczy Waszych sprawdzonych propozycji. Pozdrawiam

Skoro wiesz, to po co pytasz - duszony w śmietanie - majeranek, mieta,
oregano lub zestaw ziół które lubisz. W wodzie na dzisiaj, na święta -
macerat z octu ziołowego, oleju i wina.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2007-12-22 10:26:40

Temat: Re: Co z krolika?
Od: "beton" <r...@r...neostrada.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:fkio01$3m0$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> "beton" <r...@r...neostrada.pl> wrote in message
> news:fkimfo$85m$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> Witam. Dostalem oprawionego juz krolika. I polecenie zeby przynajmniej
>> godzine polezal w zimnej wodzie, i zupelnie nie wiem co z niego zrobic.
>> Nie chce zadnych pasztetow itp.
>> Najchetniej jakis duszony moze w smietanie.
>> Moja prosba dotyczy Waszych sprawdzonych propozycji. Pozdrawiam
>
> Skoro wiesz, to po co pytasz - duszony w śmietanie - majeranek, mieta,
> oregano lub zestaw ziół które lubisz. W wodzie na dzisiaj, na święta -
> macerat z octu ziołowego, oleju i wina.
>
W googlach jest mnostwo roznych przepisow.
Jednak zalezy mi na takim, ktorym Wy (niekoniecznie pansravista) byliscie
mile zaskoczeni pozdrawiam
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2007-12-22 10:28:15

Temat: Re: Co z krolika?
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"beton" <r...@r...neostrada.pl> wrote in message
news:fkip32$brt$1@nemesis.news.tpi.pl...

> Jednak zalezy mi na takim, ktorym Wy (niekoniecznie pansravista) byliscie
> mile zaskoczeni pozdrawiam

Jestem niemile zaskoczony. Kij ci w ucho, pajacu.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2007-12-22 10:33:19

Temat: Re: Co z krolika?
Od: "beton" <r...@r...neostrada.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:fkios5$66b$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> "beton" <r...@r...neostrada.pl> wrote in message
> news:fkip32$brt$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
>> Jednak zalezy mi na takim, ktorym Wy (niekoniecznie pansravista) byliscie
>> mile zaskoczeni pozdrawiam
>
> Jestem niemile zaskoczony. Kij ci w ucho, pajacu.
> Wzajemnie. oczekuje waszych przepisow.
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2007-12-23 11:09:45

Temat: Re: Co z krolika?
Od: "@nn" <a...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

beton pisze:
> Witam. Dostalem oprawionego juz krolika. I polecenie zeby przynajmniej
> godzine polezal w zimnej wodzie, i zupelnie nie wiem co z niego zrobic.
> Nie chce zadnych pasztetow itp.
> Najchetniej jakis duszony moze w smietanie.
> Moja prosba dotyczy Waszych sprawdzonych propozycji. Pozdrawiam
>
>
Pewnie za późno, ale i tak napiszę:
1 comber z udkami z (królika)
2,5 łyżki mąki
olej
1/2 szkl. śmietany
sól, pieprz
liść laurowy
ziele angielskie

1. mięso obrać z błon
2. porąbać na kawałki
3. posolić
4. oprószyć mąką
5. obsmażyć ze wszystkich stron na mocno rozgrzanym tłuszczu
6. przełożyć do rondla
7. podlać wodą
8. pod przykryciem dusić do miękkości
9. w czasie duszenia dodać przyprawy
10. miękkie mięso wyjąć z rondla
11. sos podprawić śmietaną z mąką

Przepis być może nie wygląda na bardzo wyszukany, ale jest przeze mnie
osobiście sprawdzony a danie wychodzi bardzo smaczne.
Ania
--
*****e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ ******gg:1737648******
******* www.madej.master.pl ***** http://aniapelc.blox.pl/html *********
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone
możliwości regeneracyjne."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Proste potrawy - gdzie?
ZAMIAST...
indyk świąteczny
ciastka na choinkę
MOJE BOJE (KUCHENNE)

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »