| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-12-22 09:42:13
Temat: Co z krolika?Witam. Dostalem oprawionego juz krolika. I polecenie zeby przynajmniej
godzine polezal w zimnej wodzie, i zupelnie nie wiem co z niego zrobic.
Nie chce zadnych pasztetow itp.
Najchetniej jakis duszony moze w smietanie.
Moja prosba dotyczy Waszych sprawdzonych propozycji. Pozdrawiam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-12-22 10:13:16
Temat: Re: Co z krolika?
"beton" <r...@r...neostrada.pl> wrote in message
news:fkimfo$85m$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam. Dostalem oprawionego juz krolika. I polecenie zeby przynajmniej
> godzine polezal w zimnej wodzie, i zupelnie nie wiem co z niego zrobic.
> Nie chce zadnych pasztetow itp.
> Najchetniej jakis duszony moze w smietanie.
> Moja prosba dotyczy Waszych sprawdzonych propozycji. Pozdrawiam
Skoro wiesz, to po co pytasz - duszony w śmietanie - majeranek, mieta,
oregano lub zestaw ziół które lubisz. W wodzie na dzisiaj, na święta -
macerat z octu ziołowego, oleju i wina.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-12-22 10:26:40
Temat: Re: Co z krolika?
Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:fkio01$3m0$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> "beton" <r...@r...neostrada.pl> wrote in message
> news:fkimfo$85m$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> Witam. Dostalem oprawionego juz krolika. I polecenie zeby przynajmniej
>> godzine polezal w zimnej wodzie, i zupelnie nie wiem co z niego zrobic.
>> Nie chce zadnych pasztetow itp.
>> Najchetniej jakis duszony moze w smietanie.
>> Moja prosba dotyczy Waszych sprawdzonych propozycji. Pozdrawiam
>
> Skoro wiesz, to po co pytasz - duszony w śmietanie - majeranek, mieta,
> oregano lub zestaw ziół które lubisz. W wodzie na dzisiaj, na święta -
> macerat z octu ziołowego, oleju i wina.
>
W googlach jest mnostwo roznych przepisow.
Jednak zalezy mi na takim, ktorym Wy (niekoniecznie pansravista) byliscie
mile zaskoczeni pozdrawiam
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2007-12-22 10:28:15
Temat: Re: Co z krolika?
"beton" <r...@r...neostrada.pl> wrote in message
news:fkip32$brt$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Jednak zalezy mi na takim, ktorym Wy (niekoniecznie pansravista) byliscie
> mile zaskoczeni pozdrawiam
Jestem niemile zaskoczony. Kij ci w ucho, pajacu.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2007-12-22 10:33:19
Temat: Re: Co z krolika?
Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:fkios5$66b$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> "beton" <r...@r...neostrada.pl> wrote in message
> news:fkip32$brt$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
>> Jednak zalezy mi na takim, ktorym Wy (niekoniecznie pansravista) byliscie
>> mile zaskoczeni pozdrawiam
>
> Jestem niemile zaskoczony. Kij ci w ucho, pajacu.
> Wzajemnie. oczekuje waszych przepisow.
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2007-12-23 11:09:45
Temat: Re: Co z krolika?beton pisze:
> Witam. Dostalem oprawionego juz krolika. I polecenie zeby przynajmniej
> godzine polezal w zimnej wodzie, i zupelnie nie wiem co z niego zrobic.
> Nie chce zadnych pasztetow itp.
> Najchetniej jakis duszony moze w smietanie.
> Moja prosba dotyczy Waszych sprawdzonych propozycji. Pozdrawiam
>
>
Pewnie za późno, ale i tak napiszę:
1 comber z udkami z (królika)
2,5 łyżki mąki
olej
1/2 szkl. śmietany
sól, pieprz
liść laurowy
ziele angielskie
1. mięso obrać z błon
2. porąbać na kawałki
3. posolić
4. oprószyć mąką
5. obsmażyć ze wszystkich stron na mocno rozgrzanym tłuszczu
6. przełożyć do rondla
7. podlać wodą
8. pod przykryciem dusić do miękkości
9. w czasie duszenia dodać przyprawy
10. miękkie mięso wyjąć z rondla
11. sos podprawić śmietaną z mąką
Przepis być może nie wygląda na bardzo wyszukany, ale jest przeze mnie
osobiście sprawdzony a danie wychodzi bardzo smaczne.
Ania
--
*****e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ ******gg:1737648******
******* www.madej.master.pl ***** http://aniapelc.blox.pl/html *********
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone
możliwości regeneracyjne."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |