| « poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2005-08-16 18:43:46
Temat: Re: Co z tymi ogórkami?????Użytkownik "medea" <e...@p...fm> napisał w wiadomości
>A tak przy okazji - po jakim czasie można próbować takie octowe zaprawy?
Jak nie jestes pewna smaku, to od razu...bo jeszcze mozna by doprawic. Tylko
trza by bylo strescic sie z ponownym pasteryzowaniem, coby nie za dlugo.
Pierwotne past. powinno trwac max.10min, a drugie, aby tylko...
Ostatnio otwieralam ogorasy na trzeci dzien po zrobieniu i byly OK, nawet
wiecej niz OK:))) Notabene musze szybko schowac pozostale do piwnicy:)
--
Pozdrawiam
Iwona
// Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać / /
Cyceron
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2005-08-16 20:13:07
Temat: Re: Co z tymi ogórkami?????Iwona_s napisał(a):
> Jak nie jestes pewna smaku, to od razu...bo jeszcze mozna by doprawic. Tylko
> trza by bylo strescic sie z ponownym pasteryzowaniem, coby nie za dlugo.
> Pierwotne past. powinno trwac max.10min, a drugie, aby tylko...
No to ja i pasteryzowałam, zdaje się, za długo. Pasteryzuję w piekarniku
i zawsze wydaje mi się, że to za krótko, za mało się podgrzały itd.,
więc trzymam je nawet godzinę w 120st.
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2005-08-16 20:28:32
Temat: Re: Co z tymi ogórkami?????Użytkownik "medea" <e...@p...fm> napisał w wiadomości
> No to ja i pasteryzowałam, zdaje się, za długo. Pasteryzuję w piekarniku i
> zawsze wydaje mi się, że to za krótko, za mało się podgrzały itd., więc
> trzymam je nawet godzinę w 120st.
Ja tez praktuje w piekarniku. Wkladam do lekko nagrzanego i od momentu
zalapania 100 - 105st. trzymam 10min i wyjmuje. A to po to, coby flaczaste
ogorki nie wyszly. Sa jedrne.
--
Pozdrawiam
Iwona
// Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać / /
Cyceron
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |