Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Co zamiast rozna?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Co zamiast rozna?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-11-07 07:48:32

Temat: Re: Co zamiast rozna?
Od: "sMOCZYCA" <a...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

====================================================
=======
kup sobie stojaczek taki stożek ze stali nierdzewnej , ze zbiorniczkiem na
tłuszcz - i nic prostszego - nadziewasz kuraka w przyprawach i wychodzi tak
samo pyszny jak na rożnie.
albo po prostu w naczynie żaroodporne - tez całkiem dobry przecież wyjdzie
;)
----------------------------------------------------
------------------------
--------------------------





› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-11-07 08:30:52

Temat: Co zamiast rozna?
Od: j...@p...onet.pl (echo) szukaj wiadomości tego autora

Witam
Co mozecie poradzic komus , kto w piekarniku
elektrycznym nie ma rozna , a bardzo chcialby zjesc
kurczaka pod taka postacia ?
Moze ktos ma jakis pomysl . Z gory dziekuje i
pozdrawiam
echo .
--------------------------------------------
wyslane z serwisu easy cookbook - kukbuk izy
http://www.kuchnia.serwisy.net
http://www.kuchnia.serwisy.net.pl
--------------------------------------------

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-07 08:54:43

Temat: Re: Co zamiast rozna?
Od: "Bydzio" <b...@p...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora


Uzytkownik "echo" <j...@p...onet.pl> napisal w wiadomosci
news:aqd8bs$98h$1@news.tpi.pl...
> Witam
> Co mozecie poradzic komus , kto w piekarniku
> elektrycznym nie ma rozna , a bardzo chcialby zjesc
> kurczaka pod taka postacia ?
> Moze ktos ma jakis pomysl . Z gory dziekuje i
> pozdrawiam

Moze kupic kurczaka z rozna w najblizszej budce? ;-o)

Pozdrawiam
Bydzio


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-07 09:08:46

Temat: Re: Co zamiast rozna?
Od: v...@o...pl szukaj wiadomości tego autora

> Witam
> Co mozecie poradzic komus , kto w piekarniku
> elektrycznym nie ma rozna , a bardzo chcialby zjesc
> kurczaka pod taka postacia ?
> Moze ktos ma jakis pomysl . Z gory dziekuje i
> pozdrawiam
> echo .


Nasadzić kurczaka na butelke/sloik z woda. Ma to dwa plusy - kurak bedzie
soczysty i ladnie sie upiecze :-)

Bozenka z Wilna ;o)
Warszawa - Wilno
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ICQ 81838200 http://bozena.host.sk
www i FAQ grupy: http://kuchenna.host.sk/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-07 09:09:11

Temat: Re: Co zamiast rozna?
Od: "dorka" <d...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


> Co mozecie poradzic komus , kto w piekarniku
> elektrycznym nie ma rozna

Kurczak na butelce. Chyba lepszy niz z rozna.

Pzdr.
Dorota



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-07 09:10:56

Temat: Re: Co zamiast rozna?
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On 7 Nov 2002 10:08:46 +0100, v...@o...pl wrote:

>> Witam
>> Co mozecie poradzic komus , kto w piekarniku
>> elektrycznym nie ma rozna , a bardzo chcialby zjesc
>> kurczaka pod taka postacia ?
>> Moze ktos ma jakis pomysl . Z gory dziekuje i
>> pozdrawiam
>> echo .
>
>
>Nasadzi? kurczaka na butelke/sloik z woda. Ma to dwa plusy - kurak bedzie
>soczysty i ladnie sie upiecze :-)
>
>Bozenka z Wilna ;o)
>Warszawa - Wilno
>~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
>ICQ 81838200 http://bozena.host.sk
>www i FAQ grupy: http://kuchenna.host.sk/
>~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


ja do tego sloika dodaje cytryne byle jak pociachana oraz DUZA
ilosc czosnku. tylko potem jest duzo sprzatania w piekarniku,
mimo wylozenia do folia alu...tluszcz pryska z rozrzutem, ale
smaczne to jest oj jest

Trys
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-07 09:51:59

Temat: Re: Co zamiast rozna?
Od: "sMOCZYCA" <a...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

====================================================
=======
kup sobie stojaczek taki stozek ze stali nierdzewnej , ze zbiorniczkiem na
tluszcz - i nic prostszego - nadziewasz kuraka w przyprawach i wychodzi tak
samo pyszny jak na roznie.
albo po prostu w naczynie zaroodporne - tez calkiem dobry przeciez wyjdzie
;)
----------------------------------------------------
------------------------
--------------------------



> --------------------------------------------
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-07 13:30:37

Temat: Re: Co zamiast rozna?
Od: j...@p...onet.pl (echo) szukaj wiadomości tego autora

Dzieki za wszystkie rady , ale co dokladnie macie na
mysli , mowiac o kurczaku na butelce . Nigdy nic
takiego nie robilam . Moze ktos poda instrukcje jak
dla laika ?
echo , ktoremu daleko do budki z kurczakami z rozna .
--------------------------------------------
wyslane z serwisu easy cookbook - kukbuk izy
http://www.kuchnia.serwisy.net
http://www.kuchnia.serwisy.net.pl
--------------------------------------------

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-07 14:44:17

Temat: Re: Co zamiast rozna?
Od: "Bydzio" <b...@p...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

Uzytkownik "echo" <j...@p...onet.pl> napisal w wiadomosci
news:aqdptq$a00$1@news.tpi.pl...
> Dzieki za wszystkie rady , ale co dokladnie macie na
> mysli , mowiac o kurczaku na butelce . Nigdy nic
> takiego nie robilam . Moze ktos poda instrukcje jak
> dla laika ?
> echo , ktoremu daleko do budki z kurczakami z rozna .
> --------------------------------------------

He, he, he!! Witam!!

Kurczak "na butelce" to kurczak zapanierowany i nalozony na butelce (butelka
wewnatrz kurczaka). Tak przygotowany specyfik wkladamy do piekarnika "na
stojaco" (karczek na górze, kuperek na dole).

Smacznego
Bydzio


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-07 17:00:17

Temat: Re: Co zamiast rozna?
Od: "dorka" <d...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


> Kurczak "na butelce" to kurczak zapanierowany i nalozony na butelce
(butelka
> wewnatrz kurczaka). Tak przygotowany specyfik wkladamy do piekarnika "na
> stojaco" (karczek na górze, kuperek na dole).

I jeszcze wody do butelki wlac!!! Bryzga po piekarniku, jak diabli, ale za
to jaki pyszny ptak po upieczeniu. A, jak za malo rumiany, to pod koniec
pieczenia zwieksz temperature.
Smacznego.

Pzdr.
Dorota


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Jakie polecacie ksiazki o tematyce kulinarnej?
pomidorówka
Akademia Schellera ?
Jaki sos do blinow z lososiem?
Chwale się

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »