| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-08-25 14:15:07
Temat: Re: Co zrobic z 1kg wolowiny?Użytkownik "Kaliope" <k...@p...krakow.pl> napisał...
>
> Francuskie fondu (foundue bourguignonne) - zamiast bulki macza sie
kawalki
> surowej poledwicy wolowej we wrzacym oleju (zamiast oleju widywalam
np.
> rosol, takze mieso moze byc inne np. kurczak, ale to sa juz rozne
> wariacje;-))))) , do tego podaje sie kilka ostrych sosikow, korniszony,
> pikle, cebulki marynowane i czerwone wino.
>
> Pozdrawiam,
>
> Kaliope
O rany, tego nie znałem. Zawsze byłem święcie przekonany, że
fondue i ser bez siebie żyć nie mogą... A tutaj olej, mięso,
kurczaki... Trzeba sobie będzie maszynkę jednak zafundować :)
Pytanie do osób, które fondue mają już, excuse moi, obcykane:
czy trzeba zwracać uwagę na coś szczególnego kupując owo
urządzonko do fondue, czy można pierwsze lepsze z półki w
hipermarkecie do wózka zrzucić?
Pozdrawiam,
Alex
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-08-25 19:11:00
Temat: Re: Co zrobic z 1kg wolowiny?
> Pytanie do osób, które fondue mają już, excuse moi, obcykane:
> czy trzeba zwracać uwagę na coś szczególnego kupując owo
> urządzonko do fondue, czy można pierwsze lepsze z półki w
> hipermarkecie do wózka zrzucić?
>
> Pozdrawiam,
> Alex
>
Czesc, mam i to wlasnie nie pierwsze lepsze, poniewaz robie fondue w roznych
wersjach. Poniewaz do serowego nie bardzo nadaje sie naczynie metalowe ,
kupilam sobie zeliwne i moge cudowac z serem, rosolkiem, olejem, winem.
Wazny jest tez rozmiar, ja mam na 6 osob i wystarcza dla nas na kolacje (4
ludziki), ale jak kogos zapraszam, to dzieci nie jedza ( i sa zdegustowane).
Do rosolku polecam jeszcze krabiki. Pysznosci
Pozdrowionka
adiola
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-25 19:57:43
Temat: Re: Co zrobic z 1kg wolowiny?Użytkownik Kaliope <k...@p...krakow.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9m86al$if7$...@n...tpi.pl...
> Fondue szwajcarskie robi sie z sera zoltego i wina, konsumuje sie ten
> przysmak maczajac bulke - umieszczona na spoecjalnym widelczyku - w serze.
Dobra, ja mam przepis na Foude bez miecha a macza sie w nim malutkie
ziemniaczki:-) hmm pzoatym to o czym ty mowisz tam tez nie ma miesa:-)))))
> Francuskie fondu (foundue bourguignonne)
A no widzisz z tym to sie nie spotkalem:-)))
Pozdrawiam
Jacek- jakos nie przekonany do wyzszosci foude nad schaboszczakiem:-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-25 19:59:18
Temat: Re: Co zrobic z 1kg wolowiny?Użytkownik adiola <a...@p...com> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:3b87f851$...@n...astercity.net...
do hiperkarketu daleko.....
a ile kosztuje tak pi x drzwi?
Pozdrawiam
Jacek- sparzatanajcy 21:59
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-25 19:59:51
Temat: Re: Co zrobic z 1kg wolowiny?Użytkownik BeataSz <b...@h...com> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:66Lh7.15186$C...@n...hananet.net...
> Wybaczcie te powtorki, komputer najpierw odmowil mi wyslania czegokolwiek
a
> pozniej wyslal trzykrotnie.
a to dran:-)))))))) 3 razy wiecej rozkoszy;]
Pozdrawiam
Jacek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-25 20:28:09
Temat: Re: Co zrobic z 1kg wolowiny?
Użytkownik "Jacek" <l...@n...com.pl> napisał w wiadomości
news:9m918j$78v$3@news.tpi.pl...
> Użytkownik Kaliope <k...@p...krakow.pl> w wiadomości do grup
> dyskusyjnych napisał:9m86al$if7$...@n...tpi.pl...
> > Fondue szwajcarskie robi sie z sera zoltego i wina, konsumuje sie ten
> > przysmak maczajac bulke - umieszczona na spoecjalnym widelczyku - w
serze.
> Dobra, ja mam przepis na Foude bez miecha a macza sie w nim malutkie
> ziemniaczki:-) hmm pzoatym to o czym ty mowisz tam tez nie ma miesa:-)))))
Hejka!
Tlumaczac roznice miedzy foude przytoczylam jeden i drugi rodzaj, wiec moze
przeczytaj post do konca, a potem komentuj...
Kaliope
--
Barbara Łączna
k...@p...krakow.pl
ICQ 73558372
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-26 00:29:41
Temat: Re: Co zrobic z 1kg wolowiny?> do hiperkarketu daleko.....
> a ile kosztuje tak pi x drzwi?
>
Oj, ile w Polsce to nie wiem, ja kupilam w Szwecji i kosztowalo 200 kr.(
ok. 80,00 zl)
Wydawalo mi sie tanio wiec sobie sprawilam i szczerze powiem odpadl mi
problem typu - co na kolacje?
Porozgladaj sie po sklepach i kupuj, bo warto!
> Jacek- sparzatanajcy 21:59
>
> Jak tam keks?
Pozdrowionka
adiola
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-27 08:11:22
Temat: RE: Co zrobic z 1kg wolowiny?From: Jacek
>
> Użytkownik adiola <a...@p...com> w wiadomości do grup
> dyskusyjnych
> napisał:3b87f851$...@n...astercity.net...
> do hiperkarketu daleko.....
> a ile kosztuje tak pi x drzwi?
Ostatnio widziałam w..... (Boszsz, gdzie ???) Carrefour chyba na
Bemowie w Wawie, takie maleńkie, dwuosobowe najwyżej (a jak kto przy
apetycie to dla jednej - dla tego nie kupiłam ;-)) po 24 zeta. Ale
miałam też wątpliwości co do jakości.
Te lepsze to chyba od 60 w górę...
Tak czy inaczej - zamierzam namówić mojego Francuziaka na zakup
jakiegoś - ostatecznie to on ma takie dziwne wymagania kuchenne...
Ostatnio kupił mi fantastyczną patelnię do steków - żeliwną, boszsz,
jakie cuda z niej wychodzą....
--
Maya
"When God made man, she was only testing"
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-27 20:42:34
Temat: Odp: fondue było Co zrobic z 1kg wolowiny?Alex P. J. [SCORPIO ADS] napisal
: Pytanie do osób, które fondue mają już, excuse moi, obcykane:
: czy trzeba zwracać uwagę na coś szczególnego kupując owo
: urządzonko do fondue, czy można pierwsze lepsze z półki w
: hipermarkecie do wózka zrzucić?
Ja i kilkoro moich znajomych używamy urządzonka do fondue rodem z IKEA (taki
czarny zestaw na 6 osób, w tym talerzyki z przegródkami na sosy, widelczyki,
palnik no i garnek ofkors). Nigdy nie robiłam fondue z sera (zraziłam się po
tym, jak skosztowałam u teściów ;~), lecz właśnie zawsze tylko z mięsa (drób,
polędwica wołowa lub wieprzowa) i jestem z tego gara zadowolona. A kosztowało to
kilka lat temu jakieś 120 zł.
BTW - jeśli ktoś jest zainteresowany, to znam kilka pyszniastych sosików do
fondue z mięs.
--
Pozdrawiam
Maja
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-27 22:52:01
Temat: RE: Co zrobic z 1kg wolowiny?Ja jestem wlasnie na etapie kupowania zestawu do fondue na prezent slubny
dla kolezanki i moje doswiadczenia sa nastepujace: ceny elektrycznych ok.
250-300 zl, a takich z podgrzewaczami innego typu (tu duza roznorodnosc) od
98 do 520 zl(!). Po prostu szalenstwo! Naprawde trudno wybrac.
Tina!
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |