Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Coś na ciepło

Grupy

Szukaj w grupach

 

Coś na ciepło

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-01-21 20:04:49

Temat: Coś na ciepło
Od: "Struś" <m...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Ciągle tylko czytam i czytam więc postanowiłem też coś napisać.

Składniki (dla ok. 4 głowy)

zwiędlina (kiełbasa lub coś) ze trzy kawałki
2 cebule średniej wielkości
1 papryka czerwona lub zielona (można obie po połówce)
3-4 ogórki kiszone
puszka fasolki czerwonej
puszka kukurydzy
słodko-pikantny sos chili

Obróbka

kiełbasę pokroić w kostkę podsmażyć, dodać cebule (również w kostkę) jak
cebula będzie miękka (zmniejszyć płomień na niewielki) dodawać kolejno
paprykę i ogórki ( w kostkę), kukurydzę i fasolkę (trochę zalewy z fasolki
wskazane ok. połowy) dolać sosu ( w ilości umiarkowanej). posypać lekko
cynamonem, wymieszać. jeżeli wszystkie składniki są ciepłe podawać.

smacznego

Struś


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

kapusta, a właściwie resztki
Domowa produkcja sera
Re: pyszne kurki w srodku zimy...
Re: pyszne kurki w srodku zimy...
Re: pyszne kurki w srodku zimy...

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »