| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-10-18 07:22:44
Temat: Re: Re: Czemu Kuroń zdurniał ???!!!! =?iso-8859-2?Q?Konrad_Brywczy=F1ski?= <b...@w...pdi.net> napisał / wrote:
>
> Mój Boże, kiedy coś takiego zauważyłeś?
Na samiuteńkim początku, gdy miał raz w tygodniu programik
"Gotuj z Kuroniem" w TVN. Był wtedy sam i na prawdę przyjemnie
było go oglądać. Do czasu.
Pozdrawiam
Tomek "Leopard" Wachowicz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-10-18 17:14:34
Temat: Re: Czemu Kuroń zdurniał???!!!!> > Czy pamiętacie pierwsze programy "Gotuj z Kuroniem" ? To by"o coś !
> > Dowcipny, sympatyczny facet skromnie prezentowa" swoją wiedzę
> > i umiejetności, przepisy by"y sensowne, interesujące, z wdziękiem
> > podane....
> Zawsze byl beznadziejny.
Nie badz taki srogi, zapomniales jak dobrze sie bawilismy gdy oblizywal
palce? i gotowal dalej?
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-18 21:51:51
Temat: Re: Czemu Kuroń zdurniał???!!!! "Jerzy" <0...@m...pl> wrote in message news:9qn2ct$b27$1@sunsite.icm.edu.pl...
> Nie badz taki srogi, zapomniales jak dobrze sie bawilismy gdy oblizywal
> palce? i gotowal dalej?
Mnie tam oblizywanie palców nie przeszkadza, zwłaszcza jak nie muszę
tego potem jeść ;-), ale smażenie befsztyka na oliwie owszem - facet
się skompromitował i tyle. Garkuchnie może prowadzić, ale o gotowaniu
lepiej niech nie mówi, bo się ośmiesza.
--
Konrad J. Brywczyński No use to complain
b...@w...pdi.net If you're caught out in the rain
www.kjb.w.pl Your mother's quite insane
UIN:27412398 Cat food cat food cat food again
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-18 23:40:01
Temat: Re: Czemu Kuroń zdurniał???!!!!
Użytkownik Konrad Brywczyński <b...@w...pdi.net> w wiadomości do grup dyskus
yjnych napisał:9...@K...Brywczynski...
> "Jerzy" <0...@m...pl> wrote in message news:9qn2ct$b27$1@sunsite.icm.
edu.pl...
> > Nie badz taki srogi, zapomniales jak dobrze sie bawilismy gdy oblizywal
> > palce? i gotowal dalej?
>
> Mnie tam oblizywanie palców nie przeszkadza, zwłaszcza jak nie muszę
> tego potem jeść ;-), ale smażenie befsztyka na oliwie owszem - facet
> się skompromitował i tyle. Garkuchnie może prowadzić, ale o gotowaniu
> lepiej niech nie mówi, bo się ośmiesza.
No cóż można wymagać w końcu nauki pobierał w USA.
pozdrówki
Quef
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-19 06:12:32
Temat: Re: Re: Czemu Kuroń zdurniał???!!!! =?iso-8859-2?Q?Konrad_Brywczy=F1ski?= <b...@w...pdi.net> napisał / wrote:
ale smażenie befsztyka na oliwie owszem - facet
> się skompromitował i tyle. Garkuchnie może prowadzić, ale o gotowaniu
> lepiej niech nie mówi, bo się ośmiesza.
>
Cholera, a myślałem, że to ja się nie znam - faktycznie - uznałem tak samo
w kwestii befsztyka. Dzięki !
Pozdrawiam serdecznie.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-19 23:50:36
Temat: Re: Czemu Kuroń zdurniał???!!!! "Quefear" <q...@i...pl> wrote in message news:9qq5nk$380$1@news.tpi.pl...
> No cóż można wymagać w końcu nauki pobierał w USA.
Jakie tam nauki? Był w szkółce dla gospodyń domowych. Natomiast ja
znam ludzi, którzy bywszy w USA przywieźli stamtąd świetne przepisy.
A i nasza grupowa Magda Bassett dowodem wydatnym na to, że za wielką
kałużą można gotować porządnie i smacznie.
--
Konrad J. Brywczyński "Mijaj zdrów
b...@w...pdi.net Otwarte okna"
www.kjb.w.pl John Irving
UIN:27412398 Hotel New Hampshire
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-19 23:51:16
Temat: Re: Re: Czemu Kuroń zdurniał???!!!! <Tomek ">; <Leopard">; "W." <k...@w...pl> wrote in message
news:9qocbl$i4r$1@i26.srv.wp-sa.pl...
> Cholera, a myślałem, że to ja się nie znam - faktycznie - uznałem tak samo
> w kwestii befsztyka. Dzięki !
Nie ma za co dziękować. Befsztyk ma smakować wołem, a nie np. oliwą.
--
Konrad J. Brywczyński
"Nie tylko rozmiar sie liczy! Każda dziewczyna ci to powie."
Ł. Jakubowski
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-20 09:27:25
Temat: Re: Re: Czemu Kuroń zdurniał???!!!!
Użytkownik "Konrad Brywczyński" <b...@w...pdi.net> napisał w wiadomości
news:9qqlal.3vosh5r.1@Konrad.Brywczynski...
> <Tomek ">; <Leopard">; "W." <k...@w...pl> wrote in message
news:9qocbl$i4r$1@i26.srv.wp-sa.pl...
> > Cholera, a myślałem, że to ja się nie znam - faktycznie - uznałem tak
samo
> > w kwestii befsztyka. Dzięki !
>
> Nie ma za co dziękować. Befsztyk ma smakować wołem, a nie np. oliwą.
Chyba, że jest to bistecca alla fiorentina, wtedy powinien.:)
Kasia L.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-20 12:32:21
Temat: Re: Re: Czemu Kuroń zdurniał???!!!! "Kasia L." <l...@p...onet.pl> wrote in message
news:9qrmdb$87i$1@info.cyf-kr.edu.pl...
> Chyba, że jest to bistecca alla fiorentina, wtedy powinien.:)
Przepis, kochana, przepis! :-)
--
K o n r a d J . B r y w c z y ń s k i
private velvet animal oldsmobile mind
i'm sitting in the fireplace burning up my
t i m e
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-21 07:24:56
Temat: Re: Re: Czemu Kuroń zdurniał???!!!!
Użytkownik "Konrad Brywczyński" <b...@w...pdi.net> napisał w wiadomości
news:9qs1tm.3vugj4d.1@Konrad.Brywczynski...
> "Kasia L." <l...@p...onet.pl> wrote in message
news:9qrmdb$87i$1@info.cyf-kr.edu.pl...
> > Chyba, że jest to bistecca alla fiorentina, wtedy powinien.:)
>
> Przepis, kochana, przepis! :-)
Bardzo mi przykro ale bistecca alla fiorentina znam tylko, niestety
teoretycznie. Mięso to rostbef z kością z przylegającym do niej kawałkiem
polędwicy (Wlosi mają specjalną rasę bydła na ten specjał) powinno być
koniecznie ze zwierzęcia młodszego niż 18 miesięczne i wisieć co najmniej
przez 3 tygodnie aby nabrało smaku i delikatności. Jak już to wszystko masz
to rozpalasz palenisko, rozżarzone węgle wymiatasz z ognia, kładziesz na tym
ruszt i na tym ruszcie pieczesz mięso ok. 5-7 min z każdej strony (kawałki
mięsa sa bardz grube na 2 lub 3 palce) gdy jest gotowe, już na talerzu,
posypuje się tylko solą i grubo zmielonym pieprzem i polewa obficie
toskańską oliwą z pierwszego tłoczenia oczywiście. Podobno jest to wspaniała
potrawa, niestety aż do 2002 roku ma nie być serwowana w restauracjach w
związku z choroba szalonych krów. Powtarzam tę informację za dziewczyną z
włoskiej grupy dyskusyjnej o kuchni. I jest to chyba prawda bo w tym roku
miałam przyjemność spędzić wakacje w Toskanii i specjalnie szukałam w menu
różnych restauracji bistecca i nie było. Raz znalazłam wymienioną nazwę ale
w miejscu gdzie powinna być cena widniał napis stop. Musiałam obejść się
smakiem :( ale za dwa lata....
Kasia L.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |