| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-11-30 13:27:28
Temat: Re: Czemu tak tu cicho i spokojnie?
Użytkownik "Basia" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:9u819b$fs3$1@news.tpi.pl...
> No widzisz, jednak ten marny stan zołądka rzutuje na nasilenie
> sklerozy....niech to sie skonczy, bo zjadlabym cos normalnego;-)))
>
> cokolwiek zaglodzona
> Basia
>
martwie sie o Ciebie Basiu
Mechcia
to moze przyjedz na pierogi jutro?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-11-30 13:29:15
Temat: Re: Czemu tak tu cicho i spokojnie?No to jak sie nudzisz to prosze podaj mi jakis sos do wolowiny i do kaszy
gryczanej. Za pol godziny musze robic obiad, a ten moj sos jest zawsze taki
sam. Standard - maka smietana maggi. Moze teraz jakis inny smak i zeby jakis
warzywka w tym byly.
To tylko jesli sie nudzisz, a jak juz nie, no to zrobie standardowo.
******
m-gosia
******
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-30 13:37:14
Temat: Re: Czemu tak tu cicho i spokojnie?
Użytkownik <m...@h...com> napisał w wiadomości
news:9u81l7$44j$1@news1.xs4all.nl...
> No to jak sie nudzisz to prosze podaj mi jakis sos do wolowiny i do kaszy
> gryczanej. Za pol godziny musze robic obiad, a ten moj sos jest zawsze
taki
> sam. Standard - maka smietana maggi. Moze teraz jakis inny smak i zeby
jakis
> warzywka w tym byly.
>
> To tylko jesli sie nudzisz, a jak juz nie, no to zrobie standardowo.
>
> ******
> m-gosia
> ******
no zetrzyj na grubej tarce marchew i piertuche. dodaj lyche musztardy. i
duzo kopru lub natki pietruszki.
jak na drugi dzien mam jeszcze ten sos to wrzycam puszke groszku (bez
puszki).
pozdrawiam
Mechcia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-30 13:42:01
Temat: Re: Czemu tak tu cicho i spokojnie?
Użytkownik "Lilla" <l...@f...krasnik.pl> napisał w wiadomości
news:9u816j$jhp$1@news.lublin.pl...
:: Zebra
:
: 2,5 szkl. maki pszennej,
: 5 jajek,
: 2 szkl. cukru (ja dalam 1,5 szkl.),
: 1 szkl. goracej wody lub mleka (ja dalam mleko),
: 1 szkl. oleju,
: 3 lyzeczki proszku do pieczenia,
: 2 lyzki kakao,
: olejek zapachowy (rumowy).
a ja przypominam sobie, ze w starych_dawnych_czasach robilam Zebre,
ale zamiast wody czy mleka dodawalam oranzade.
pozdr. Wilma
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-30 13:45:59
Temat: Re: Czemu tak tu cicho i spokojnie?Użytkownik {Wilma} <w...@s...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisała:
> a ja przypominam sobie, ze w starych_dawnych_czasach robilam Zebre,
> ale zamiast wody czy mleka dodawalam oranzade.
Tez mozna; rowniez spotkalam przepisy na zebre, gdzie byl dodawany
napoj gazowany.
Pozdrawiam
Lilla
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-30 13:46:02
Temat: Re: Czemu tak tu cicho i spokojnie?
Użytkownik "Basia" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:9u82ei$r6$1@news.tpi.pl...
>
> Niby dlaczego bez puszki, normalne ludzie to rozumiem, ale Mechcia...Tobie
> przeciez wiecej zelaza potrzeba ;-)
>
> Basia
no bo ja nie chcialam m-gosi puszki serwowac.
ja jak najbardziej jem z puszka:))))
przypomnialam soiebie jeszcze ze nie zageszczam sosu maka a wrzucam krome
chleba-najlepiej jak ma sie pod reka razowy:) doskonale zageszcza i nadaje
niepowtarzalny smak.
(zeby potem Ktos nie napisal ze ja tylko OT) :)
Mechcia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-30 13:47:09
Temat: Re: Czemu tak tu cicho i spokojnie?
> no zetrzyj na grubej tarce marchew i piertuche. dodaj lyche musztardy. i
> duzo kopru lub natki pietruszki.
> jak na drugi dzien mam jeszcze ten sos to wrzycam puszke groszku (bez
> puszki).
Niby dlaczego bez puszki, normalne ludzie to rozumiem, ale Mechcia...Tobie
przeciez wiecej zelaza potrzeba ;-)
Basia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-30 14:33:03
Temat: Re: Czemu tak tu cicho i spokojnie?"MechaGodzilla" <m...@n...pl.NOSPAM> wrote:
>
>Użytkownik "Basia" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
>news:9u8134$dj8$1@news.tpi.pl...
>>
>> To mi sie pomylilo z jakims innym, co to sie piecze dwa ciasta osobno,
>kroi
>> na plasterki, smaruje jakas masa, skleja przemiennie kolorami...to jak to
>to
>> sie nazywa....?
>>
>> pozdrowka
>> Basia
>
>
>metrowiec
..tasiemiec...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-30 14:42:45
Temat: Re: Czemu tak tu cicho i spokojnie?
----- Original Message -----
From: "Joanna Slocka" <a...@p...onet.pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Friday, November 30, 2001 1:51 PM
Subject: Re: Czemu tak tu cicho i spokojnie?
Cicho, bo trzeba trochę pokucharzyć by mieć o czym pisać.
No właśnie.... Ja mam od dziś najazd rodzinny.... Na razie wczoraj zrobiłam
sernik z mikrofalówki - podawalam kiedyś przepis. Normalnego sernika nie
robię, bo niestety moj piekarnik od normalnej kuchenki pamięta lepsze
czasy... Nawet temperatury się w nim nie tyle nie da ustawić co choćby
zmierzyć. :((( Ale jest szansa, że niedługo sytuacja ulegnie zmianie. :)))))
Mimo wad piekarnika, można w nim zrobić zapiekanke z brukselki i ciasto z
cukinią na wierzchu - koszmarnie niezdrowe, ale pycha... Ewentualnie mogę
podesłac przepisy.
Pozdrawiam,
nieco zestresowana przed weekendem
Anka P.
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-30 14:47:10
Temat: Re: Czemu tak tu cicho i spokojnie?>
> no zetrzyj na grubej tarce marchew i piertuche. dodaj lyche musztardy. i
> duzo kopru lub natki pietruszki.
> jak na drugi dzien mam jeszcze ten sos to wrzycam puszke groszku (bez
> puszki).
>
> pozdrawiam
> Mechcia
Wiesz, chyba tak zrobie, do tego ogoreczek z zapasow "prezentow" i szafka
gra.
Oki doki
******
m-gosia
******
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |