Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Czemu tak tu cicho i spokojnie?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Czemu tak tu cicho i spokojnie?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-11-30 13:27:28

Temat: Re: Czemu tak tu cicho i spokojnie?
Od: "MechaGodzilla" <m...@n...pl.NOSPAM> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Basia" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:9u819b$fs3$1@news.tpi.pl...
> No widzisz, jednak ten marny stan zołądka rzutuje na nasilenie
> sklerozy....niech to sie skonczy, bo zjadlabym cos normalnego;-)))
>
> cokolwiek zaglodzona
> Basia
>


martwie sie o Ciebie Basiu

Mechcia
to moze przyjedz na pierogi jutro?


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-11-30 13:29:15

Temat: Re: Czemu tak tu cicho i spokojnie?
Od: <m...@h...com> szukaj wiadomości tego autora

No to jak sie nudzisz to prosze podaj mi jakis sos do wolowiny i do kaszy
gryczanej. Za pol godziny musze robic obiad, a ten moj sos jest zawsze taki
sam. Standard - maka smietana maggi. Moze teraz jakis inny smak i zeby jakis
warzywka w tym byly.

To tylko jesli sie nudzisz, a jak juz nie, no to zrobie standardowo.

******
m-gosia
******



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-30 13:37:14

Temat: Re: Czemu tak tu cicho i spokojnie?
Od: "MechaGodzilla" <m...@n...pl.NOSPAM> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik <m...@h...com> napisał w wiadomości
news:9u81l7$44j$1@news1.xs4all.nl...
> No to jak sie nudzisz to prosze podaj mi jakis sos do wolowiny i do kaszy
> gryczanej. Za pol godziny musze robic obiad, a ten moj sos jest zawsze
taki
> sam. Standard - maka smietana maggi. Moze teraz jakis inny smak i zeby
jakis
> warzywka w tym byly.
>
> To tylko jesli sie nudzisz, a jak juz nie, no to zrobie standardowo.
>
> ******
> m-gosia
> ******

no zetrzyj na grubej tarce marchew i piertuche. dodaj lyche musztardy. i
duzo kopru lub natki pietruszki.
jak na drugi dzien mam jeszcze ten sos to wrzycam puszke groszku (bez
puszki).


pozdrawiam
Mechcia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-30 13:42:01

Temat: Re: Czemu tak tu cicho i spokojnie?
Od: "{Wilma}" <w...@s...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Lilla" <l...@f...krasnik.pl> napisał w wiadomości
news:9u816j$jhp$1@news.lublin.pl...
:: Zebra
:
: 2,5 szkl. maki pszennej,
: 5 jajek,
: 2 szkl. cukru (ja dalam 1,5 szkl.),
: 1 szkl. goracej wody lub mleka (ja dalam mleko),
: 1 szkl. oleju,
: 3 lyzeczki proszku do pieczenia,
: 2 lyzki kakao,
: olejek zapachowy (rumowy).

a ja przypominam sobie, ze w starych_dawnych_czasach robilam Zebre,
ale zamiast wody czy mleka dodawalam oranzade.

pozdr. Wilma

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-30 13:45:59

Temat: Re: Czemu tak tu cicho i spokojnie?
Od: "Lilla" <l...@f...krasnik.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik {Wilma} <w...@s...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisała:
> a ja przypominam sobie, ze w starych_dawnych_czasach robilam Zebre,
> ale zamiast wody czy mleka dodawalam oranzade.

Tez mozna; rowniez spotkalam przepisy na zebre, gdzie byl dodawany
napoj gazowany.

Pozdrawiam
Lilla

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-30 13:46:02

Temat: Re: Czemu tak tu cicho i spokojnie?
Od: "MechaGodzilla" <m...@n...pl.NOSPAM> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Basia" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:9u82ei$r6$1@news.tpi.pl...
>
> Niby dlaczego bez puszki, normalne ludzie to rozumiem, ale Mechcia...Tobie
> przeciez wiecej zelaza potrzeba ;-)
>
> Basia


no bo ja nie chcialam m-gosi puszki serwowac.
ja jak najbardziej jem z puszka:))))

przypomnialam soiebie jeszcze ze nie zageszczam sosu maka a wrzucam krome
chleba-najlepiej jak ma sie pod reka razowy:) doskonale zageszcza i nadaje
niepowtarzalny smak.
(zeby potem Ktos nie napisal ze ja tylko OT) :)

Mechcia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-30 13:47:09

Temat: Re: Czemu tak tu cicho i spokojnie?
Od: "Basia" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


> no zetrzyj na grubej tarce marchew i piertuche. dodaj lyche musztardy. i
> duzo kopru lub natki pietruszki.
> jak na drugi dzien mam jeszcze ten sos to wrzycam puszke groszku (bez
> puszki).

Niby dlaczego bez puszki, normalne ludzie to rozumiem, ale Mechcia...Tobie
przeciez wiecej zelaza potrzeba ;-)

Basia



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-30 14:33:03

Temat: Re: Czemu tak tu cicho i spokojnie?
Od: AgataW <a...@g...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

"MechaGodzilla" <m...@n...pl.NOSPAM> wrote:

>
>Użytkownik "Basia" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
>news:9u8134$dj8$1@news.tpi.pl...
>>
>> To mi sie pomylilo z jakims innym, co to sie piecze dwa ciasta osobno,
>kroi
>> na plasterki, smaruje jakas masa, skleja przemiennie kolorami...to jak to
>to
>> sie nazywa....?
>>
>> pozdrowka
>> Basia
>
>
>metrowiec

..tasiemiec...

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-30 14:42:45

Temat: Re: Czemu tak tu cicho i spokojnie?
Od: a...@p...com.pl (Anna Pawłowska-Pojawa) szukaj wiadomości tego autora


----- Original Message -----
From: "Joanna Slocka" <a...@p...onet.pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Friday, November 30, 2001 1:51 PM
Subject: Re: Czemu tak tu cicho i spokojnie?

Cicho, bo trzeba trochę pokucharzyć by mieć o czym pisać.


No właśnie.... Ja mam od dziś najazd rodzinny.... Na razie wczoraj zrobiłam
sernik z mikrofalówki - podawalam kiedyś przepis. Normalnego sernika nie
robię, bo niestety moj piekarnik od normalnej kuchenki pamięta lepsze
czasy... Nawet temperatury się w nim nie tyle nie da ustawić co choćby
zmierzyć. :((( Ale jest szansa, że niedługo sytuacja ulegnie zmianie. :)))))
Mimo wad piekarnika, można w nim zrobić zapiekanke z brukselki i ciasto z
cukinią na wierzchu - koszmarnie niezdrowe, ale pycha... Ewentualnie mogę
podesłac przepisy.

Pozdrawiam,
nieco zestresowana przed weekendem
Anka P.


--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-30 14:47:10

Temat: Re: Czemu tak tu cicho i spokojnie?
Od: <m...@h...com> szukaj wiadomości tego autora

>
> no zetrzyj na grubej tarce marchew i piertuche. dodaj lyche musztardy. i
> duzo kopru lub natki pietruszki.
> jak na drugi dzien mam jeszcze ten sos to wrzycam puszke groszku (bez
> puszki).
>
> pozdrawiam
> Mechcia

Wiesz, chyba tak zrobie, do tego ogoreczek z zapasow "prezentow" i szafka
gra.

Oki doki
******
m-gosia
******
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ] . 3


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Prosze o przepis na sledzie na wigilie
Rybka w folii-proste i smaczne
kuchnia szkocka
Poszukuje przepisow oryginalnych dan wloskich
zalewa do łososia

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »