| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-11-30 14:52:22
Temat: Re: Czemu tak tu cicho i spokojnie?wlasnie jutro odbieram od mamy metrowca zrobionego na moje specjalne
zamowienie..... chcecie zdjecia do cafe???
bo mnie juz slinka cieknie od tygodnia...
milego lykendu
Monika
Użytkownik MechaGodzilla <m...@n...pl.NOSPAM> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9u814s$e7s$...@n...tpi.pl...
>
>
> metrowiec
>
> Mechcia
> :)
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-11-30 15:37:28
Temat: Re: Czemu tak tu cicho i spokojnie?
Basia wrote:
> To mi sie pomylilo z jakims innym, co to sie piecze dwa ciasta osobno, kroi
> na plasterki, smaruje jakas masa, skleja przemiennie kolorami...to jak to to
> sie nazywa....?
moze szachownica?
pzdr
agi
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-30 22:26:25
Temat: Re: Czemu tak tu cicho i spokojnie?
Użytkownik <m...@h...com> napisał w wiadomości
news:9u867b$46t$1@news1.xs4all.nl...
> >
> > no zetrzyj na grubej tarce marchew i piertuche. dodaj lyche musztardy. i
> > duzo kopru lub natki pietruszki.
> > jak na drugi dzien mam jeszcze ten sos to wrzycam puszke groszku (bez
> > puszki).
> >
> > pozdrawiam
> > Mechcia
>
> Wiesz, chyba tak zrobie, do tego ogoreczek z zapasow "prezentow" i szafka
> gra.
>
> Oki doki
> ******
> m-gosia
> ******
wlasnie! z ogoreczkiem koniecznie!!!!!
pozdrawiam
Mechcia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-01 15:36:22
Temat: Re: Czemu tak tu cicho i spokojnie?From: <m...@h...com>
> No to jak sie nudzisz to prosze podaj mi jakis sos do wolowiny i do kaszy
> gryczanej. Za pol godziny musze robic obiad, a ten moj sos jest zawsze
taki
> sam. Standard - maka smietana maggi. Moze teraz jakis inny smak i zeby
jakis
> warzywka w tym byly.
To juz pewno troche pozno, ale wlasnie zrobilam i chcialam sie pochwalic:
Kupilam dobry kawal pregi wolowej (podobno poslednie mieso, ale ja lubie),
pokroilam w spora kostke, do szybkowala, z ktorego jestem dumna i blada,
wydlubalam z zamrazalnika borowiki, spora marchewke w plasterki i siup.
Posolilam, popieprzylam, szczypte cayenne dla ostrosci, jaliwca dla
wzmocnienia lesnego posmaku, troche wody i na pol godzinki na ogien
(przypominam - to szybkowar, po tym czasie mieso rozplywa sie w ustach).
Gotowy sos zagescilam maka. Do kaszki gryczanej jak ulal.
Smacznego
--
Maya
When God made man, she was only testing
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-01 16:11:23
Temat: Re: Czemu tak tu cicho i spokojnie?
>Kupilam dobry kawal pregi wolowej (podobno poslednie mieso, ale ja lubie),
>pokroilam w spora kostke, do szybkowala, z ktorego jestem dumna i blada,
>wydlubalam z zamrazalnika borowiki, spora marchewke w plasterki i siup.
>Posolilam, popieprzylam, szczypte cayenne dla ostrosci, jaliwca dla
>wzmocnienia lesnego posmaku, troche wody i na pol godzinki na ogien
>(przypominam - to szybkowar, po tym czasie mieso rozplywa sie w ustach).
>Gotowy sos zagescilam maka. Do kaszki gryczanej jak ulal.
>
>Smacznego
>
>--
>Maya
>When God made man, she was only testing
Z pregi - rosol tegi..
moja babcia robila prege wlasnie na rozplywajaco...ale to bylo
dobre...w sosiku...jak taka prega nazywa sie po angielsku? ide do
slownika
Krysia
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-01 23:06:43
Temat: Re: Czemu tak tu cicho i spokojnie?
Joanna Slocka napisał(a) w wiadomości: <9u7vk8$9jm$1@news.onet.pl>...
>Zapiekanki warzywne nie wiem dlaczego wcale po zapiekaniu nie robią
>się zapiekankami, a luźno zapieczonymi warzywami:-( Może ktoś ma jakiś
>pomysł jak zrobić by się trzymały razem, poza beszamelem, który
>nie dość że psuje smak, to nie działa.
Jako znany profan kulinarny "zaprawiam" beszamel serem plesniowym blekitnym,
a jakze, nie ma sily, zeby nie nabralo wyrazu...
Zastapilam tym serem czosnek, ktory dawalam do wszystkiego ;)
Margola
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-02 10:55:34
Temat: Re: Czemu tak tu cicho i spokojnie?
Użytkownik Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> w wiadomooci do
grup dyskusyjnych napisał:9...@4...com..
.
> Z pregi - rosol tegi..
> Krysia
prega wolowa z koscia jest idealna na rosol do flakow, a jak rownolegle
robisz na impreze oprocz flakow galarete z nozek,to mieso z pregi ,
ugotowane na rosol wrzucasz do galaretki i masz dwie smaczne rzeczy
a do Macabry:
Maya, a ja tez gotuje w garnkach cisnieniowych ( szybkowarach) niemal od
urodzenia, bo moja mama tez w takich zawsze gotowala i nie wiem ile czasu
gotuje sie normalnie zupe, ale czasy gotowania w szybkowarze mam we krwi:))
i nie wyobrazam sobie zycia bez tego. Moj syn z narzeczona jako pierwszy
zakup do swojej kuchni- kupili sobie taki garnek, ale to dzieki temu, ze
Sebastian wyniosl to z domu. Od miesiaca jego przyszla tesciowa tez zostala
szczesliwa posiadaczka szybkowara. Wczesniej nie chciala o tym slyszec, ale
jak zobaczyla jak sobie z gotowaniem ( i garnkiem) radzi corka, - to tez
zachciala.:)))
Jola L-L
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |