Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Czemu tak tu cicho i spokojnie?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Czemu tak tu cicho i spokojnie?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-11-30 14:52:22

Temat: Re: Czemu tak tu cicho i spokojnie?
Od: "Monika Pietrzyba" <m...@b...pl> szukaj wiadomości tego autora

wlasnie jutro odbieram od mamy metrowca zrobionego na moje specjalne
zamowienie..... chcecie zdjecia do cafe???
bo mnie juz slinka cieknie od tygodnia...

milego lykendu
Monika

Użytkownik MechaGodzilla <m...@n...pl.NOSPAM> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9u814s$e7s$...@n...tpi.pl...
>
>
> metrowiec
>
> Mechcia
> :)
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-11-30 15:37:28

Temat: Re: Czemu tak tu cicho i spokojnie?
Od: fghfgh <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora



Basia wrote:

> To mi sie pomylilo z jakims innym, co to sie piecze dwa ciasta osobno, kroi
> na plasterki, smaruje jakas masa, skleja przemiennie kolorami...to jak to to
> sie nazywa....?

moze szachownica?
pzdr
agi

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-30 22:26:25

Temat: Re: Czemu tak tu cicho i spokojnie?
Od: "MechaGodzilla" <m...@n...pl.NOSPAM> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik <m...@h...com> napisał w wiadomości
news:9u867b$46t$1@news1.xs4all.nl...
> >
> > no zetrzyj na grubej tarce marchew i piertuche. dodaj lyche musztardy. i
> > duzo kopru lub natki pietruszki.
> > jak na drugi dzien mam jeszcze ten sos to wrzycam puszke groszku (bez
> > puszki).
> >
> > pozdrawiam
> > Mechcia
>
> Wiesz, chyba tak zrobie, do tego ogoreczek z zapasow "prezentow" i szafka
> gra.
>
> Oki doki
> ******
> m-gosia
> ******


wlasnie! z ogoreczkiem koniecznie!!!!!

pozdrawiam
Mechcia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-12-01 15:36:22

Temat: Re: Czemu tak tu cicho i spokojnie?
Od: i...@r...com.pl (Macabra) szukaj wiadomości tego autora

From: <m...@h...com>

> No to jak sie nudzisz to prosze podaj mi jakis sos do wolowiny i do kaszy
> gryczanej. Za pol godziny musze robic obiad, a ten moj sos jest zawsze
taki
> sam. Standard - maka smietana maggi. Moze teraz jakis inny smak i zeby
jakis
> warzywka w tym byly.

To juz pewno troche pozno, ale wlasnie zrobilam i chcialam sie pochwalic:

Kupilam dobry kawal pregi wolowej (podobno poslednie mieso, ale ja lubie),
pokroilam w spora kostke, do szybkowala, z ktorego jestem dumna i blada,
wydlubalam z zamrazalnika borowiki, spora marchewke w plasterki i siup.
Posolilam, popieprzylam, szczypte cayenne dla ostrosci, jaliwca dla
wzmocnienia lesnego posmaku, troche wody i na pol godzinki na ogien
(przypominam - to szybkowar, po tym czasie mieso rozplywa sie w ustach).
Gotowy sos zagescilam maka. Do kaszki gryczanej jak ulal.

Smacznego

--
Maya
When God made man, she was only testing

--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-12-01 16:11:23

Temat: Re: Czemu tak tu cicho i spokojnie?
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>Kupilam dobry kawal pregi wolowej (podobno poslednie mieso, ale ja lubie),
>pokroilam w spora kostke, do szybkowala, z ktorego jestem dumna i blada,
>wydlubalam z zamrazalnika borowiki, spora marchewke w plasterki i siup.
>Posolilam, popieprzylam, szczypte cayenne dla ostrosci, jaliwca dla
>wzmocnienia lesnego posmaku, troche wody i na pol godzinki na ogien
>(przypominam - to szybkowar, po tym czasie mieso rozplywa sie w ustach).
>Gotowy sos zagescilam maka. Do kaszki gryczanej jak ulal.
>
>Smacznego
>
>--
>Maya
>When God made man, she was only testing

Z pregi - rosol tegi..
moja babcia robila prege wlasnie na rozplywajaco...ale to bylo
dobre...w sosiku...jak taka prega nazywa sie po angielsku? ide do
slownika

Krysia
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-12-01 23:06:43

Temat: Re: Czemu tak tu cicho i spokojnie?
Od: "Margolka Sularczyk" <m...@p...bg.univ.gda.pl> szukaj wiadomości tego autora


Joanna Slocka napisał(a) w wiadomości: <9u7vk8$9jm$1@news.onet.pl>...

>Zapiekanki warzywne nie wiem dlaczego wcale po zapiekaniu nie robią
>się zapiekankami, a luźno zapieczonymi warzywami:-( Może ktoś ma jakiś
>pomysł jak zrobić by się trzymały razem, poza beszamelem, który
>nie dość że psuje smak, to nie działa.


Jako znany profan kulinarny "zaprawiam" beszamel serem plesniowym blekitnym,
a jakze, nie ma sily, zeby nie nabralo wyrazu...


Zastapilam tym serem czosnek, ktory dawalam do wszystkiego ;)

Margola


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-12-02 10:55:34

Temat: Re: Czemu tak tu cicho i spokojnie?
Od: "Jola L-L" <j...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> w wiadomooci do
grup dyskusyjnych napisał:9...@4...com..
.

> Z pregi - rosol tegi..
> Krysia

prega wolowa z koscia jest idealna na rosol do flakow, a jak rownolegle
robisz na impreze oprocz flakow galarete z nozek,to mieso z pregi ,
ugotowane na rosol wrzucasz do galaretki i masz dwie smaczne rzeczy

a do Macabry:
Maya, a ja tez gotuje w garnkach cisnieniowych ( szybkowarach) niemal od
urodzenia, bo moja mama tez w takich zawsze gotowala i nie wiem ile czasu
gotuje sie normalnie zupe, ale czasy gotowania w szybkowarze mam we krwi:))
i nie wyobrazam sobie zycia bez tego. Moj syn z narzeczona jako pierwszy
zakup do swojej kuchni- kupili sobie taki garnek, ale to dzieki temu, ze
Sebastian wyniosl to z domu. Od miesiaca jego przyszla tesciowa tez zostala
szczesliwa posiadaczka szybkowara. Wczesniej nie chciala o tym slyszec, ale
jak zobaczyla jak sobie z gotowaniem ( i garnkiem) radzi corka, - to tez
zachciala.:)))


Jola L-L





› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . 2 . [ 3 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Prosze o przepis na sledzie na wigilie
Rybka w folii-proste i smaczne
kuchnia szkocka
Poszukuje przepisow oryginalnych dan wloskich
zalewa do łososia

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »