Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Czerstwa bulka

Grupy

Szukaj w grupach

 

Czerstwa bulka

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-09-04 11:35:16

Temat: Czerstwa bulka
Od: "Aldek" <r...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam

1). Przepraszam za tak banalne pytanie, ale zadna z indagowanych osob nie
potrafila
mi na nie odpowiedziec. Dlaczego do roznego rodzaju pieczeni czy chocby
kotletow mielonych trzeba dodac CZERSTWA bulke a nie zwylka (nie czerstwa)?.
Tak przynajmniej jest w wiekszosci przepisow.
2). Czy moglby ktos podac nazwy oryginalnych 12 potraw wigilijnych?

Pozdrawiam
Romek



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-09-04 18:37:56

Temat: Re: Czerstwa bulka
Od: "defric" <d...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Aldek" <r...@w...pl> napisał w wiadomości
news:al4r6f$kim$1@news.tpi.pl...

> 1). Przepraszam za tak banalne pytanie, ale zadna z indagowanych osob nie
> potrafila
> mi na nie odpowiedziec. Dlaczego do roznego rodzaju pieczeni czy chocby
> kotletow mielonych trzeba dodac CZERSTWA bulke a nie zwylka (nie
czerstwa)?.

a to ciekawe
też się jakieś trzy dni temu zbuntowałam (bo nie miałam czerstwiaka) i
dodałam zwykłej bułki (pomyślała skoro i tak moczę czerstwóchę w mleku i i
tak jest namoczona i i tak tak samo wygląda jak zwykła, to czemu nie
zwykłą?)
kotlety po raz pierwszy w życiu rozpadły mi się
fenomenu nie rozumiem

defric

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-09-04 18:51:04

Temat: Re: Czerstwa bulka
Od: "Aldek" <r...@p...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

> > 1). Przepraszam za tak banalne pytanie, ale zadna z indagowanych osob
nie
> > potrafila
> > mi na nie odpowiedziec. Dlaczego do roznego rodzaju pieczeni czy chocby
> > kotletow mielonych trzeba dodac CZERSTWA bulke a nie zwylka (nie
> czerstwa)?.
>
> a to ciekawe
> też się jakieś trzy dni temu zbuntowałam (bo nie miałam czerstwiaka) i
> dodałam zwykłej bułki (pomyślała skoro i tak moczę czerstwóchę w mleku i i
> tak jest namoczona i i tak tak samo wygląda jak zwykła, to czemu nie
> zwykłą?)
> kotlety po raz pierwszy w życiu rozpadły mi się
> fenomenu nie rozumiem
>
> defric
>

A to, ze rozpadly Ci sie kotlety jest ciekawe, gdyz wlasnie moja zona nigdy
nie dodaje do kotletow czerstwej bulki tylko zwyklej i zawsze jej sie udaja.
Dodam, ze ostatnio robilem pieczen rzymska i tez dalem zwykla bulke i nic
sie nie rozpadlo-wrecz przeciwnie.

Pozdrawiam
Aldek



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-09-04 19:44:40

Temat: Re: Czerstwa bulka
Od: "I.P." <i...@g...de> szukaj wiadomości tego autora


"Aldek" <r...@w...pl> schrieb im Newsbeitrag
news:al4r6f$kim$1@news.tpi.pl...
> Witam
>
> 1). Przepraszam za tak banalne pytanie, ale zadna z indagowanych osob nie
> potrafila
> mi na nie odpowiedziec. Dlaczego do roznego rodzaju pieczeni czy chocby
> kotletow mielonych trzeba dodac CZERSTWA bulke a nie zwylka (nie
czerstwa)?.
> Tak przynajmniej jest w wiekszosci przepisow.
>>
Przypuszczam,ze wynika to z" praktycznosci "starych przepisow, bo osobiscie
daje bulke tarta i kotllety zawsze wychodza>
Pozdrawiam
Ilona>
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-09-04 20:21:58

Temat: Re: Czerstwa bulka
Od: "Ewa \(siostra Ani\) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora

"Aldek" <r...@p...com.pl> a écrit dans le message de news:
al5kbq$sd8$...@n...tpi.pl...
>
> A to, ze rozpadly Ci sie kotlety jest ciekawe, gdyz wlasnie moja zona
nigdy
> nie dodaje do kotletow czerstwej bulki tylko zwyklej i zawsze jej sie
udaja.
> Dodam, ze ostatnio robilem pieczen rzymska i tez dalem zwykla bulke i nic
> sie nie rozpadlo-wrecz przeciwnie.
>

A jakze ta "zwyczajna" bulke rozdrobniles ? Zmiksowales ?
(o)))

E.
(pray szparagach, na !)
--
Niesz !


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-09-04 20:54:15

Temat: Re: Czerstwa bulka
Od: "Aldek" <r...@p...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

>
> A jakze ta "zwyczajna" bulke rozdrobniles ? Zmiksowales ?
> (o)))
>

Nie wiem skad ta ironia. Jesli nie wiesz jak sie rozdrobnia zwykla bulke to
Cie informuje,
ze moczysz ja w wodzie/mleku np. 15 min. a nastepnie mocno wyciskasz.




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-09-04 21:06:03

Temat: Re: Czerstwa bulka
Od: "Bozena" <b...@s...pw.edu.pl> szukaj wiadomości tego autora

> A jakze ta "zwyczajna" bulke rozdrobniles ? Zmiksowales ?
> (o)))
>
> E.
> (pray szparagach, na !)
> --
> Niesz !

Ewciu, ja tam nigdy sie nie pzrejmuje tym jaka jest bulka, zawsze ja do
mleka, a potem odciskam i juz jest, chyba ze jest tarta, ale to juz
wiadomo... Zdarzylo mi sie juz robic kotlety nawet ze swieza bulka, i
wyszly dobre :-) Dlatego tez sie dziwie, ze cos sie rozpadlo...

Bozenka z Wilna :o)
Warszawa - Wilno
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ICQ 81838200 http://bozena.host.sk
www i FAQ grupy: http://kuchenna.host.sk
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-09-04 21:21:57

Temat: Re: Czerstwa bulka
Od: "defric" <d...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

rozpadło się i już - sama nie wiem dlaczego
może i coś innego źle zrobiłam
ale przecież kotlety nei pierwszy raz gniotę...

defric

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-09-04 21:22:58

Temat: Re: Czerstwa bulka
Od: "defric" <d...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "I.P." <i...@g...de> napisał w wiadomości
news:al5nrc$a5a$00$1@news.t-online.com...

> Przypuszczam,ze wynika to z" praktycznosci "starych przepisow, bo
osobiscie
> daje bulke tarta i kotllety zawsze wychodza>

na początku mej kariery matki polki kucharzycy - a było to daaawno
dawałm bułkę tartą i kotlety wychodziły mi jak kamień
i takie maciupkie

defric

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-09-04 21:43:01

Temat: Re: Czerstwa bulka
Od: "Ewa \(siostra Ani\) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora

"Aldek" <r...@p...com.pl> a écrit dans le message de news:
al5s80$8dl$...@n...tpi.pl...
> >
> > A jakze ta "zwyczajna" bulke rozdrobniles ? Zmiksowales ?
> > (o)))
> >
>
> Nie wiem skad ta ironia. Jesli nie wiesz jak sie rozdrobnia zwykla bulke
to
> Cie informuje,
> ze moczysz ja w wodzie/mleku np. 15 min. a nastepnie mocno wyciskasz.
>
>

Przepraszam, przeczytalam watek chybko, chybko, ni i cos mi sie z tarta
bulka wymieszlo w glowce zmeczonej...

Mille excuses :-)


Ewcia
(skruszona / skruszala)

--
Niesz !




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

a znacie to?
potrawy wigilijne z Mazowsza;
Szaszlyki z cieleciny
Poznan - Swieto Chleba
Jak w internecie zboczeniec może znaleźć ofiarę do zgwałcenia....

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »