| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-09-04 11:35:16
Temat: Czerstwa bulkaWitam
1). Przepraszam za tak banalne pytanie, ale zadna z indagowanych osob nie
potrafila
mi na nie odpowiedziec. Dlaczego do roznego rodzaju pieczeni czy chocby
kotletow mielonych trzeba dodac CZERSTWA bulke a nie zwylka (nie czerstwa)?.
Tak przynajmniej jest w wiekszosci przepisow.
2). Czy moglby ktos podac nazwy oryginalnych 12 potraw wigilijnych?
Pozdrawiam
Romek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-09-04 18:37:56
Temat: Re: Czerstwa bulkaUżytkownik "Aldek" <r...@w...pl> napisał w wiadomości
news:al4r6f$kim$1@news.tpi.pl...
> 1). Przepraszam za tak banalne pytanie, ale zadna z indagowanych osob nie
> potrafila
> mi na nie odpowiedziec. Dlaczego do roznego rodzaju pieczeni czy chocby
> kotletow mielonych trzeba dodac CZERSTWA bulke a nie zwylka (nie
czerstwa)?.
a to ciekawe
też się jakieś trzy dni temu zbuntowałam (bo nie miałam czerstwiaka) i
dodałam zwykłej bułki (pomyślała skoro i tak moczę czerstwóchę w mleku i i
tak jest namoczona i i tak tak samo wygląda jak zwykła, to czemu nie
zwykłą?)
kotlety po raz pierwszy w życiu rozpadły mi się
fenomenu nie rozumiem
defric
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-04 18:51:04
Temat: Re: Czerstwa bulka> > 1). Przepraszam za tak banalne pytanie, ale zadna z indagowanych osob
nie
> > potrafila
> > mi na nie odpowiedziec. Dlaczego do roznego rodzaju pieczeni czy chocby
> > kotletow mielonych trzeba dodac CZERSTWA bulke a nie zwylka (nie
> czerstwa)?.
>
> a to ciekawe
> też się jakieś trzy dni temu zbuntowałam (bo nie miałam czerstwiaka) i
> dodałam zwykłej bułki (pomyślała skoro i tak moczę czerstwóchę w mleku i i
> tak jest namoczona i i tak tak samo wygląda jak zwykła, to czemu nie
> zwykłą?)
> kotlety po raz pierwszy w życiu rozpadły mi się
> fenomenu nie rozumiem
>
> defric
>
A to, ze rozpadly Ci sie kotlety jest ciekawe, gdyz wlasnie moja zona nigdy
nie dodaje do kotletow czerstwej bulki tylko zwyklej i zawsze jej sie udaja.
Dodam, ze ostatnio robilem pieczen rzymska i tez dalem zwykla bulke i nic
sie nie rozpadlo-wrecz przeciwnie.
Pozdrawiam
Aldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-04 19:44:40
Temat: Re: Czerstwa bulka
"Aldek" <r...@w...pl> schrieb im Newsbeitrag
news:al4r6f$kim$1@news.tpi.pl...
> Witam
>
> 1). Przepraszam za tak banalne pytanie, ale zadna z indagowanych osob nie
> potrafila
> mi na nie odpowiedziec. Dlaczego do roznego rodzaju pieczeni czy chocby
> kotletow mielonych trzeba dodac CZERSTWA bulke a nie zwylka (nie
czerstwa)?.
> Tak przynajmniej jest w wiekszosci przepisow.
>>
Przypuszczam,ze wynika to z" praktycznosci "starych przepisow, bo osobiscie
daje bulke tarta i kotllety zawsze wychodza>
Pozdrawiam
Ilona>
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-04 20:21:58
Temat: Re: Czerstwa bulka"Aldek" <r...@p...com.pl> a écrit dans le message de news:
al5kbq$sd8$...@n...tpi.pl...
>
> A to, ze rozpadly Ci sie kotlety jest ciekawe, gdyz wlasnie moja zona
nigdy
> nie dodaje do kotletow czerstwej bulki tylko zwyklej i zawsze jej sie
udaja.
> Dodam, ze ostatnio robilem pieczen rzymska i tez dalem zwykla bulke i nic
> sie nie rozpadlo-wrecz przeciwnie.
>
A jakze ta "zwyczajna" bulke rozdrobniles ? Zmiksowales ?
(o)))
E.
(pray szparagach, na !)
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-04 20:54:15
Temat: Re: Czerstwa bulka>
> A jakze ta "zwyczajna" bulke rozdrobniles ? Zmiksowales ?
> (o)))
>
Nie wiem skad ta ironia. Jesli nie wiesz jak sie rozdrobnia zwykla bulke to
Cie informuje,
ze moczysz ja w wodzie/mleku np. 15 min. a nastepnie mocno wyciskasz.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-04 21:06:03
Temat: Re: Czerstwa bulka> A jakze ta "zwyczajna" bulke rozdrobniles ? Zmiksowales ?
> (o)))
>
> E.
> (pray szparagach, na !)
> --
> Niesz !
Ewciu, ja tam nigdy sie nie pzrejmuje tym jaka jest bulka, zawsze ja do
mleka, a potem odciskam i juz jest, chyba ze jest tarta, ale to juz
wiadomo... Zdarzylo mi sie juz robic kotlety nawet ze swieza bulka, i
wyszly dobre :-) Dlatego tez sie dziwie, ze cos sie rozpadlo...
Bozenka z Wilna :o)
Warszawa - Wilno
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ICQ 81838200 http://bozena.host.sk
www i FAQ grupy: http://kuchenna.host.sk
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-04 21:21:57
Temat: Re: Czerstwa bulkarozpadło się i już - sama nie wiem dlaczego
może i coś innego źle zrobiłam
ale przecież kotlety nei pierwszy raz gniotę...
defric
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-04 21:22:58
Temat: Re: Czerstwa bulkaUżytkownik "I.P." <i...@g...de> napisał w wiadomości
news:al5nrc$a5a$00$1@news.t-online.com...
> Przypuszczam,ze wynika to z" praktycznosci "starych przepisow, bo
osobiscie
> daje bulke tarta i kotllety zawsze wychodza>
na początku mej kariery matki polki kucharzycy - a było to daaawno
dawałm bułkę tartą i kotlety wychodziły mi jak kamień
i takie maciupkie
defric
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-04 21:43:01
Temat: Re: Czerstwa bulka"Aldek" <r...@p...com.pl> a écrit dans le message de news:
al5s80$8dl$...@n...tpi.pl...
> >
> > A jakze ta "zwyczajna" bulke rozdrobniles ? Zmiksowales ?
> > (o)))
> >
>
> Nie wiem skad ta ironia. Jesli nie wiesz jak sie rozdrobnia zwykla bulke
to
> Cie informuje,
> ze moczysz ja w wodzie/mleku np. 15 min. a nastepnie mocno wyciskasz.
>
>
Przepraszam, przeczytalam watek chybko, chybko, ni i cos mi sie z tarta
bulka wymieszlo w glowce zmeczonej...
Mille excuses :-)
Ewcia
(skruszona / skruszala)
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |