| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-09-04 22:30:14
Temat: Re: Czerstwa bulkaTo z powodu szparagow mi sie pomylilo : tarta bulka z maslem je polewalam..
Ewcia
ps. szparagi : odmrozone...
- zielone : pyszne
- biale : wlokniaste, mimo ze obrane zamrozone, chlip
--
Niesz !
"Bozena" <b...@s...pw.edu.pl> a écrit dans le message de news:
al5sjm$44h$...@s...icm.edu.pl...
> > A jakze ta "zwyczajna" bulke rozdrobniles ? Zmiksowales ?
> > (o)))
> >
> > E.
> > (pray szparagach, na !)
> > --
> > Niesz !
>
> Ewciu, ja tam nigdy sie nie pzrejmuje tym jaka jest bulka, zawsze ja do
> mleka, a potem odciskam i juz jest, chyba ze jest tarta, ale to juz
> wiadomo... Zdarzylo mi sie juz robic kotlety nawet ze swieza bulka, i
> wyszly dobre :-) Dlatego tez sie dziwie, ze cos sie rozpadlo...
>
> Bozenka z Wilna :o)
> Warszawa - Wilno
> ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
> ICQ 81838200 http://bozena.host.sk
> www i FAQ grupy: http://kuchenna.host.sk
> ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-09-05 05:24:40
Temat: Re: Czerstwa bulka> Przepraszam, przeczytalam watek chybko, chybko, ni i cos mi sie z tarta
> bulka wymieszlo w glowce zmeczonej...
>
> Mille excuses :-)
>
>
> Ewcia
> (skruszona / skruszala)
>
Moze skruszona / skruszala jak... czerstwa bulka? :)
Pozdrawiam
Aldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-05 07:04:49
Temat: Re: Czerstwa bulkaOn Wed, 4 Sep 2002 23:21:57 +0200, "defric" <d...@w...pl> wrote:
>rozpad?o si? i ju? - sama nie wiem dlaczego
>mo?e i co? innego ?le zrobi?am
>ale przecie? kotlety nei pierwszy raz gniot?...
>
>defric
eee, pewnie jakas czarownica czar rzucila, jak na Mechcine
kotlety...i slowo daje, ze mnie tam nie bylo
Krysia
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-05 07:05:42
Temat: Re: Czerstwa bulka
>> Przypuszczam,ze wynika to z" praktycznosci "starych przepisow, bo
>osobiscie
>> daje bulke tarta i kotllety zawsze wychodza>
>
>na pocz?tku mej kariery matki polki kucharzycy - a by?o to daaawno
>dawa?m bu?k? tart? i kotlety wychodzi?y mi jak kamie?
>i takie maciupkie
>
>defric
moze przez przekore trzeba bylo podstepem dwa sklejac razem przed
smazeniem?
Trys
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-05 07:43:49
Temat: Re: Czerstwa bulka> na początku mej kariery matki polki kucharzycy - a było to daaawno
> dawałm bułkę tartą i kotlety wychodziły mi jak kamień
> i takie maciupkie
>
> defric
>
A probowalas dodac do kotletow zamiast bulki -
1. ugotowanego z maselkiem ryzu i marchewki;
2. zaparzonego kuskusu z marchewka, tez tarta;
3. ogotowanych i ugniecionych ziemniaczkow, z odrobina sera zoltego;
4. znowu ziemniaczki i marchewka;
5. rozne ugotowane kasze; kukurydza; groszek....
6. cokolwiek ;-)))
U mnie kroloja te z kuskusem i marchewka.., aaaa... zamiast cebuli ja dodaje
szalotki i czosnku....
Mam w lodowce jeszcze takie trzy......., na obiad znikna...
pozdrawiam i smacznego zyczę
KamilaK./stonsik kocha mielone...
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-05 20:27:32
Temat: Re: Czerstwa bulkaUżytkownik <s...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:0855.00000706.3d770b35@newsgate.onet.pl...
>
> A probowalas dodac do kotletow zamiast bulki -
>
> 1. ugotowanego z maselkiem ryzu i marchewki;
> 2. zaparzonego kuskusu z marchewka, tez tarta;
...
nie, przeważnie tradycyjnie
dodawałam przyprawy gyross - super po smażeniu, przecieru pomidorowego, też
pycha
ale tak jak proponujesz z tymi ziemniaczkami... ktoś mi o tym niedawno
mówił, że się miesza z ugotowanymi ziemniakami, przyprawami, ziołami,
cebulką i smaży w głębokim oleju jak frytki i są super pyszna i chrupiące
pulpety
przeraża mnie tylko ta bomba kaloryczna
ale z ziemniaczkami spróbuję
defric
--
Nic nie wiem, ale jestem taki
smutny, jakbym wszystko wiedział.
(by) Jan Twardowski
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-06 09:10:33
Temat: Re: Czerstwa bulka> nie, przeważnie tradycyjnie
> dodawałam przyprawy gyross - super po smażeniu, przecieru pomidorowego, też
> pycha
> ale tak jak proponujesz z tymi ziemniaczkami... ktoś mi o tym niedawno
> mówił, że się miesza z ugotowanymi ziemniakami, przyprawami, ziołami,
> cebulką i smaży w głębokim oleju jak frytki i są super pyszna i chrupiące
> pulpety
> przeraża mnie tylko ta bomba kaloryczna
> ale z ziemniaczkami spróbuję
>
> defric
Ja je smaze w malej ilosci oleju, na teflonie i wooolnym ogniu, pod przykryciem.
Ostatnio robie jeszcze inaczej / dieta ;)) / - przed robieniem kotletow - robie
leczo / pomidorki, papryczka, cebulka, czosnek, cukinia lub kabaczek czy inny
baklazan + masa przypraw /. Gotowe kotlety wrzucam na ot, pomazana patelnie
oliwa z oliwek, tyle by sie ścieły i podpiekly z gory i z dolu, pod
przykryciem, a gdy juz bedzie im ciezko z braku oliwy, zalewam je.. LECZO!
Smak kotletow jest niesamowity, przechodzi wszystkimi skladnikami leczo.., a
obiad na talezyku posypany zielonym koperkiem i utartym kolorowym pieprzem jest
pachnacy, widowiskowy i przepyszny....
pozdrawiam w piatkowe przedpoludnie,
KamilaK./stonsik
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-06 18:56:49
Temat: Re: Czerstwa bulka
"defric" <d...@w...pl> schrieb im Newsbeitrag
news:al5tjd$1fni$1@pingwin.acn.pl...
> Użytkownik "I.P." <i...@g...de> napisał w wiadomości
> news:al5nrc$a5a$00$1@news.t-online.com...
>
> > Przypuszczam,ze wynika to z" praktycznosci "starych przepisow, bo
> osobiscie
> > daje bulke tarta i kotllety zawsze wychodza>
>
> na początku mej kariery matki polki kucharzycy - a było to daaawno
> dawałm bułkę tartą i kotlety wychodziły mi jak kamień
> i takie maciupkie
>
na poczatku mojej kariery(wlasciwie to nie jeszcze kariera,tylko rodzice na
urlopie)moich kotletow nawet nasz pies nie chcial!!!
Ilona
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |